Sezatoarea canadiana (196)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

ALINA - La accueil poate fi ok, si Eliza a avut colegi foarte ok anul trecut, in cele 6 saptamani de la scoala veche. Profa era super misto, dar restul din scoala.... Mi-a venit Eliza cu niste prostii acasa de mi-a stat mintea in loc Deci in doi timpi si trei miscari mi-am zis ca 'geaba e scoala noua, clasa misto si profa super, daca in alea 20 de minute de pauza imi invata toate prostiile de care incerc sa o feresc macar acum, cat e mica... Mentionez insa ca zona mai naspa nu puteam nimeri Sunt si zone rezonabile, de ex chiar langa metro CDN, e parc Jean Brillant acolo, e HEC si UdeM aproape, e o scoala ok, Notre dame des neiges, comunitate civilizata, clinici in apropiere, etc... Dar asta nu e langa de la Savane, ci mai la 2-3 km spre NDG. Langa de la Savane insa e centrul de francizare unde merge my husband.
Voi puteti poate economisi la chirie, de ex sa nu luati un 4 1/2 ci un 3 1/2, si eventual unul cu totul inclus, macar pentru un an, doi, asta va va economisi vreo 200 pe luna in medie, in cartierele mentionate.
Ca sa iti dau un exemplu, langa noi mai e o scoala super, St Germain d'Outremont, foarte bine cotata, care apartine tot de CSMB. Chiria in zona care acopera scoala asta e mai mare ca la noi tot cu vreo 200 si se adauga si curentul peste. Adica acolo dai pe un 3 1/2 cat dai la noi pe un 4 1/2 si mai pui si ceva banuti (destui) la curent.... Insa esti super aproape de un mare centru sportiv, gradinita ai langa scoala, UdeM este peste drum, si metroul la capatul strazii, la pret de 50 de m....

DOLORESS - unul din lucrurile pe care le-am cautat eu intr-o lume "normala" era posibilitatea de a lucra "normal", adica 40 de ore sa fie 40 de ore, sa inchei jobul la ora 4 sau 5 sau 5 jumate sa fie ora aia, si cand inchei, sa nu iti cari cu tine toate problemele de la job, sa nu iti iei in mod curent de lucru acasa.... Nu sunt inca realmente in situatia asta ca sa vorbesc aici din experienta, insa majoritatea cunoscutilor nostri au un program impartit foarte frumos intre job si familie, si nu amesteca placintele astea, si nimeni de la job nu ii suna la 10 seara cum pateam eu intr-o perioada de "trista amintire"

GABI - bun venit Nu am studiat cum e cu dislexia, spun insa ca unul din nepotii mei e dislexic si s-a nascut si traieste in Germania. Parintii au tot dat vina la inceput, ba pe faptul ca el mai vorbea romaneste, ba apoi pe faptul ca germana e grea, are cuvinte lungi, etc. Acum pustiul are 19 ani, are note super bune, dar mama lui a trebuit sa se lupte destul de mult cu scoala si cu ortopedagogul de acolo, pentru ca trebuiau sa ii dea niste evaluari astfel incat sa se califice pentru conditii speciale la examene (de exemplu, la examenele cu limita de timp, el n-are limita de timp).
Moni a ta intelege perfect textele pentru ca creierasul ei asa stie sa interpreteze, cu pauzele aferente din citire, pe cand creierul tau nu, al tau e antrenat altfel, si daca n-ai cursivitate pierzi sirul.

Eu am avut in seara asta o prezentare de care sunt bucuroasa, am primit aplauze la final , bineinteles ca ulterior a trebuit sa imi spun propria parere si m-am criticat serios, ca am avut emotii, ca mi-au tremurat mainile, ca m-am balbait si cand colo, toti colegii mi-au spus ca da' de unde, ca am fost total naturala, doar ca am vorbit putin cam repede, si uite acasa m-am uitat si eu la film si chiar nu m-au mintit, pe film nu se vede ca mi-au tremurat mainile, si chiar si eu m-am gasit naturala Asa ca am facut si eu aici un mic umflat in pene daca imi dati voie, ca sunt bucuroasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

AnkaLaura, !!

Roxana, ptr petrecerea de Craciun am zis ca aducem si salata boeuf si fructe !! Si bineinteles zacusca
Poti sa modifici ? Multumim !!

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

ankalaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Maine, infatisare la tribunal.
Magarul, a contestat cererea. In ultimul moment, acum cateva ore a trimis afidavit-ul. Citesc si nu imi vine sa cred ce a scris acolo. Sper sa reusesc sa adorm in noaptea asta, ca maine dimineata la 7:30 ma intalnesc cu avocata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Casandra mult curaj maine si ai incredere, va fi bine

Pentru cine se in treaba ce caut de nebuna pe forum la ora asta, ei bine... sunt la servici

Maru stiu cum e, sper sa treaca mai repede si la voi ca este un mare cosmar... (mi-ar place sa vorbim la telefon din cand in cand, daca ai timp)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _carmen spune:

Ankalaura, pai sigur ca te umfli un pic in pene, asa si trebuie! BV!
casandra, nu pot sa imi imagienz situatia, dar tare greu trebuie sa fie.. Curaj!
mQQm, noua ne place tare mult brocoli asa: brocoli nefiert + seminte de floarea soarelui, (eventual si miez de nuca) + cateva felii de sunca taiata. Dresing dintr-o lingura de otet + o lingura de mustar + o lingurita miere. La sfarasit adaugi cateva linguri de smantana (poate fi si combinata cu maioneza). Pare complicat, ca sunt mai multe ingredeinte, dar se face f repede. Sotul meu ar manca non stop, eventual alternand cu salata de ciuperci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Casandra, curaj si nu-l lasa sa te doboare! Asta cauta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Casandra, cineva de acolo de Sus iti da putere sa treci si de incercarea asta !!
Ai grija de tine si de copii!

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

Anka, felicitari pentru prezentare. Ai pus pe youtube sa vedem si noi?
Eu am citit despre reusita ta ieri seara, dar dupa ce fusesem cu Anne la dans eram ter-mi-na-ta!
Deci nu am mai scris sau sunat ieri seara.
pentru tine, dar eu stiam ca asa o sa fie, adica extra-bine, esti o persoana ff capabila si ff serioasa, implicata, etc..., ingrediente care nu pot sa dea decat succesul.

Si eu am observat, ca atunci cand am prezentari, in ciuda accentului despre care vorbeam in paginile trecute, in ciuda faptului ca poate subiectul e prea mare, complex pentru mine la momentul respectiv, ma ia ... logoreea.

Deci la mai multe SUCCESURI...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Felicitari Anka!
Casandra, curaj, nu te lasa doborata!
Fetele, v-ati pregatit de Halloween? Eu ii fac pirati pe ai mei. Initial vroiau pirati, apucasem sa le iau costumatia si acum cateva zile imi zic ca vor costum de zombi. In final, i-am convins ca e mai bine pirat decat zombi.
Legat de cum se scrie b sau d, cel mic al meu mereu ma intreaba, despre literele astea, b, d, f, daca e inspre dreapta sau inspre stanga. A, si la fel face si cu cifra 3, uneori o face invers. Acum e la gradi, ultimul an, sper sa ii treaca mai tarziu.
Insa, cu cel mare am problema cititului si a lectiilor. Doamne, de-as avea o zi in care sa vina singurel sa zica"Mama am lectii, vii sa ma ajuti?", nu spun sa le faca singur, chiar daca asta as dori. Si acum, ca am intrat in al 2-lea an de scoala, comenteaza ca de ce trebuie sa faca lectii. Ca el nu se joaca destul, zau ca doar joaca are in cap copilul asta.

Mergi la inceput