Sezatoarea canadiana (196)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mikion, eu am inceput acum o dieta cu spanac. Dieta vorba vine: mananc la pranz salate custom cu baza de spanac. Imi fac de acasa: spanac, fasole, (asortate), ceapa, un pic de branza, ou fiert. Le variez dupa cum imi vine. La servici imi pun dressingu si n-am voie decat de vinaigratte de zmeura. Stau colegele cu ochii pe mine ca vulturii!
3 zile pe saptamana salata, 3 zile supe. Multe proteine pe cat se poate. Seara cand pregatesc pentru baieti imi fac si mie gratar.
Cred ca am sa reiau subiectul cu slabitul ca sa nu poluez pe aici si sa scoata cineva pliciul din nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

Ai dreptate miki cu atitudinea superioara si eu am ramas f.surprinsa de colege de-ale mele care au prins plusvaloare o data cu banii din buzunar.Tot asa cu un ton de sus, le durea in cot de ailalti fara bani, ca de! sunt prosti daca n-au lovele.... parerea mea e ca mereu au gandit asa, dar nu aveau prilejul sa se manifeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

MARU - pliciul?
ZAVA' - pai mie mi se pare ca stai departe nene Glumesc, desigur, adica "departe de ce?"
In cazul nostru, ma enerveaza muntele asta... Ca sa ajungem undeva, tre' sa il ocolim!
In St Laurent n-am fost prea mult, dar zona colegiului St Laurent, Bd Marcel Laurin, "peste gard" de Decarie, mi s-a parut draguta, e un parc mare acolo, terenuri de tenis, magazine sunt aproape, ba chiar un ditamai centrul comercial cu frizerii, junk food, incaltari, Walmart si Winnners

Eu, ca si criterii, am considerat
- sa am ceva parcuri la distante oarecum rezonabile.
- sa pot sa iau o paine fara sa ma sui in masina.
- sa ajung la metrou si pe jos daca sunt in criza de timp.
- sa nu mi se ceara depozit de 3-6 luni la chirie.
Acum as pune pe primul loc scolile. Dar cand am inceput prima data sa ma interesez, habar nu aveam de scoli.
Edit ca sa spun ca vorbesc din perspectiva aluia aterizat recent, desigur, care poate n-are bani sa isi ia masina din prima, bani de blocat in depozite la chirie, etc... Pentru ca daca ar fi dupa barbatu-miu, ne-am muta in Gaspesie si am pescui balene.
Cand mi-a spus Cristina (CGE) de Victor, ca a fost la scoala cutare, m-am apucat sa ma interesez de scoala, am citit in stanga si in dreapta, am intrebat, si dupa ce m-am prins care e treaba, am pus asta criteriul nr 1. Deci noi, daca suntem aici, o zic acum public, e datorita Cristinei!
Si datorita Neliei, care m-a trimis sa intreb la Cristina
In rest, habar n-aveam de centru si de linii colorate Mie mi se parea orasul rezonabil de mic, deh, credeam ca e cam ca si Bucurestiul. Dupa ce am ajuns aici am vazut ca e de vreo 5 ori mai mare....

Acum, va dati seama ca eu am o tema de facut nu?
Maine am prezentare, ma si filmeaza. Dar prezentarea e gata deja, materialele in sac.
Pentru vineri insa, m-am tezit cu o pleasca de ora la o clasa pe care iar n-o cunosc! Si tipa mi-a zis ca sa fac timpurile trecute. Ok, zic, inclusiv pronominalele? Cica nu, aia e prea greu. Sa fac numai asa, axa temporala, etc... Si daca vreau, naratiunea.
Asa ca acum muncesc la o schema simpla despre ceva al naibii de complex, intrebandu-ma cum pot eu sa fac o lectie la COLEGIU, deci nu la clasa 1, la COLEGIU, despre timpurile trecute, inclusiv compuse, FARA sa ating conjugarile cu etre?
Si cum naiba sa fac eu naratiunea fara ele? Ca nu de alta, da' te intreaba unu' cum se zice "m-am dus la gara la Baneasa" si tu ce ii zici? Ca il inveti la cursul viitor?
Deci acum ati inteles de ce sunt eu azi asa profunda si plina de teorii... Doar doar nu fac lectii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Zavalita pai te invit la mine in vizita, pe linia verde, 20 minute de UQAM. Dar aici nu prea gasesti blocuri inalte si de beton.... Noi suntem mai la tara( Inca sunt sub impresia de inaltime de pe Cote Vertu si zona Acadie cu Sauve pe care am vazut-o ieri) V-am spus ca am luat branza Baladi? Miam Miam
30 de MCGill

Hi Hi eu faceam o ora jumate pana la UdeM. Dar cum stateam mereu pe scaun imi faceam lectiile Alte vremuri, de chin( cum spuneam 2007-2008) dar cred ca eram rodata de Bucuresti unde am avut mereu trasee de minimum o ora de facut. Cu RATB.

Anka bafta maine, tocmai iti scrisesm un PM daca esti in vacanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Maru , merci , dar eu sunt o mofturoasa cronica, care nu mananca spanac(nici peste, nici carne de vita, nici, nici , nici) Doar chestii pe care nu am voie( porc , cartofi, dulciuri). Ne vedem la subiect. Plus ca sunt sedentara, pana si electrocardiograma a iesit ca cea a unui batran de 60 de ani care sta doar in pat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

miki, eu sunt aproape de udem, fac 20 min cu busul. tu stai in anjou cumva? sigur ca vin, iti aduc si buseu de spanac ca sa-ti schimbi parerea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

MIKI - eu cel mai bine am functionat cu gref. Slabeam la loc comanda. [size=1Nu le am cu alergatul, nici prin parc si nici pe banda si sunt incapabila sa respect o dieta de-aia cu grame, zile, intervale, feluri de alimente...[/size=1]
N-am PeMeu.
N-am nici vacanta.
Azi am avut liber de la un curs, atata tot. In rest, foc automat (ma intreb ce naiba mi-a trebuit, uneori ) Saptamana viitoare am alta tema mare, am cam terminat-o si pe aia, ca mi-am dat seama ca functionez prost cu tele in paralel, ca incurc ideile, asa ca una à la fois. Si pana pe 15 decembrie mai am de predat in total 6 teme mari si mai am astea doua ore de predat.
Si mai am o meteahna mare... Sunt perfectionista (stiti voi, am mai discutat...). Si nu ma simptesc bine pana nu aliniez toate alea, pana nu merg 100% metodic, pana nu elaborez in maniera cea mai clara, pana nu gasesc cele mai bune exemple dintre cele mai bune...
(nu s-ar zice, citindu-ma pe DC, nu?)
Si asta imi mananca juma' de zi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Multumesc mult pentru sfaturi, fetelor!

In privinta chiriei eu am trei criterii importante (toate trei la fel de importante) pe care trebuie sa le indeplinesc:
1. Scoala
2. Pret
3. Metrou

Imi este clar ca pentru a avea nr. 1 si 3 trebuie sa fac rabat (macar partial) la a indeplini conditia nr. 2, numai ca banii vor fi putini. Nu am cum sa schimb situatia asta. Si atunci? Fac rabat la scoala? Tinand cont ca Luca va avea 8 ani si jumatate cand vom ajunge acolo (daca ne ajuta Dumnezeu si merg treburile asa cum le gandim acum) el va merge la primara, clasa a 3a. Pot sa il las la o scoala din CDN pt accuille si sa schimb apoi? Desi...regandind putin situatia, nu as vrea sa-l zapacesc iar cu schimbari (gradinite a schimbat vreo 3 si nu a fost incantat de atatea plimbari si schimbari de colegi/educatoare/spatii).
Complicata problema.
Pe de alta parte, in CDN avem pe verisoara sotului care este incantata sa ne ajute (ea ne-a gasit apartament pe de savane, ne ajuta cu gradinita Anei la o prietena de-a ei care are gradinita...) si nu stiu daca renuntand la acest ajutor (in primul an vorbind) imi voi face viata mai usoara sau nu.

Eh...intrebari fara raspuns... M-ar ajuta opiniile voastre.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Diana si Ange va inteleg perfect prin ce treceti cu bunicile voastre. Din pacate acesta este cursul firesc al vietii si noi trebuie sa-l acceptam.
Eu mi-am pierdut mamaita acum 5 ani, tot in urma unui AVC. Nici acum nu sunt impacata cu ideea, imi este dor de ea, imi lipseste enorm...dar (desi suna a cliseu) stiu sigur sigur ca ea este in continuare alaturi de mine si de familia mea si ca ne ocroteste cu aceeasi dragoste si voiosie.
Va doresc multa multa putere!

Apropos de situatia din tara...Anca a sintetizat foarte bine ceea ce era de spus. Nu este greu....este cumplit de greu! Ca sa poti asigura copiilor un trai la limita decentei trebuie sa faci compromisuri peste compromisuri si in general cel mai des intalnit este acela de a nu petrece timp cu copiii.
Chiar acum doua seri Luca imi spunea cu lacrimi in ochi ca el s-a saturat sa stea numai cu tati si eu sa vin seara tarziu acasa, ca vrea sa petreaca timp si cu mine. Ma ruga sa-mi gasesc un alt serviciu care sa-mi permita sa stau mai mult cu el. Mi-a rupt sufletul in doua! Speram ca doar eu sa simt atat de acut lipsa lor, nu ca si ei sa resimta la fel de mult lipsa mea...sa o constientizeze.
Da, Romania a ajuns o tara trista...pentru multi dintre locuitorii ei. Ma doare sufletul ca imi parasesc parintii in pragul batranetii, simt ca ma sufoc cand ma gandesc ca nu voi fi alaturi de ei si ca dupa ce nu vor mai fi pe pamant nu voi putea sa le ingrijesc mormintele si sa le aprind o lumanare....dar aici nu se mai poate trai...este un chin permanent. Singura mea speranta este ca ii voi putea aduce si pe ei acolo dupa o vreme.

(Cred ca am scris un mesaj tare deprimant...)

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Nu pot de cat sa intaresc si eu cele zise de Anca si ALina..e greu, cumplit de greu in RO. Pt. oamenii normali, corecti cu frica lui D-zeu, e o lupta cumplita spre supravietuire. Mama e pensionara. Cum a fost mereu activa, nu poate sta acasa si are o mica afacere de legume si fructe la piata. Cumpara cu un pret vinde cu un altu. E placerea ei, noi copii nu putem in nici un fel sa o facem sa renunte la asta. Simte si ea criza destul de bine. Sora mea cu sotul ei au o mica afacere care le asigura un trai decent, daca putem spune asa. Adica cat sa aiba tot ce le trebuie in frigider si sa-si achite doate "darile" si sa creasca in limita bunului simt copii de 16 si 10. Povestesc de ei caci nici nu-si pot permite 2 zile libere de frica concurentei care ii poate scoate din circuit.
Fratele meu dupa ce si-a rupt coatele la scoli ani de-a randul, ajunge intr-un final sa culeaga roadele si aici surpriza: -25%. Nu e corect, insa nu il plang. E tanar, inca nu are obligatii si sunt altii de varsta lui care ar vrea sa munceasca si nu au unde.
De fiecare data cand vorbesc cu ei la tel. am parca un sentiment de culpabilitate ca am plecat si ca ei sunt acolo si sufera.
Cred ca toate avem acest sentiment....
Ca vorbiti de locatii si scoli. La mine criteriul principal va fii scoala copiilor. Apoi, in functie de raza de acoperire, vom incerca sa gasim si locuinta. Ei si aici va fii apropierea de metrou sau statie de bus in apropiere imediata.

in casa nu se poate, nu?

Pupicei.

MIKIION, trimit pe contul comun un regim. e cumva restrictiv, insa da rezultate bune. Si nu e cu prea multa carne :)

Mergi la inceput