2 vaccinuri intr-o zi
Raspunsuri - Pagina 2
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
Copilul meu nu a avut nici o reactie adverda la nici unul dintre vaccinele administrate anterior Varilix-ului (pt varsat de vant).
I-au fost administrate asa cum povesteam mai sus maxim doua componente (nu doua vaccinuri). Am urmat schema de aici, dar am adaptat-o un pic in sensul ca faceam vaccinele la 2-3 saptamani diferenta, nu toate odata.
Ei bine dupa Varilix, s-a intamplat ceva cu el. Febra, stari de nervozitate, doua nopti nu a dormit si a urlat in continuu, se lovea cu capul de patut intermitent, se incorda cand il luam in brate, un cosmar...credeam ca nu o sa-i mai revina.
Am raportat efectele adverse pediatrului care la randul lui a raportat la Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), ca asa se procedeaza aici si ni s-a recomandat de catre pediatru sa asteptam cu MMR-ul pana dupa doi ani.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Mindy spune:
subiectul e f util!
Citat: |
citat din mesajul lui miereamara Ei bine dupa Varilix, s-a intamplat ceva cu el. Febra, stari de nervozitate, doua nopti nu a dormit si a urlat in continuu, se lovea cu capul de patut intermitent, se incorda cand il luam in brate, un cosmar...credeam ca nu o sa-i mai revina. Am raportat efectele adverse pediatrului care la randul lui a raportat la Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), ca asa se procedeaza aici si ni s-a recomandat de catre pediatru sa asteptam cu MMR-ul pana dupa doi ani. |
Gosh! ce cosmar. Bine ca nu a fost nimic prea grav si si-a revenit dupa.
Efectele adverse au fost raportate ca seizures?
am o frica in mine de cate ori ma duc cu micuta la vaccin.
si Dr Sears recomanda sa ne gasim daca putem doctori 'vaccine friendly' care 'desfac' vaccinurile si nu le dau toate intr-o zi.
Dar nu prea gasesti acesti doctori, cred ca nu le convine ca un pacient sa mearga de atatea ori av in vedere cati pacienti au, probabil vor sa le faca toate odata si sa te mai vada decat dupa 2 luni sau cat o fi intervalul intre ele.
Miereamara, dar unele vin 3 vaccinuri intr-unul singur de la producator (ex DTaP). Toate dintr-un singur shot, o singura seringa.
Astea cum poti sa le dai separat?
ma uit pe schema la vaccinul de la 4 luni care se dau toate intr-o zi: Rotavirus, DTaP, Hib, PCV, Polio. 5 vacicnuri din care DTaP sunt 3 in unul. Deci 7 vaccinuri intr-o zi. Si fiecare vaccin cu lista lui imensa de ingrediente chimice si ce-or mai baga in ele.
Astea ar trebui sa le cer in 5 zile diferite? la ce diferenta intre ele?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/miereamara/miereamara.jpg)
miereamara spune:
DTaP intr-adevar nu se mai face separat, nici MMR-ul.Noi le-am facut la distanta de cateva saptamani, grupate cate doua.
O sa ma uit pe fisa lui, cred ca primele au fost hepB si DTaP (hep b nu i l-am facut in maternitate, prima doza a fost la 2 luni).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
![](images/user_woman.png)
fulygabi spune:
Buna,
Am o intrebare in legatura cu vaccinurile: in vara asta cand fetita mea a inplinit 6 luni livrarea vaccinului obligatoriu (PENTAXIM) a fost sistata de la CJASM pe motiv ca nu sunt fonduri pentru achizitionarea acestui vaccin. Am asteptat 2 luni la indemnul dr. de familie in speranta ca fondurile vor veni. Dupa 2 luni (cand Ana a implinit deja 8 luni)am hotarat ca mai bine voi achizitiona acest vaccin din farmacie. Vaccinul m-a costat 200 RON si am pastrat chitanta. Stie cineva cum pot recupera acest bani avand in vedere ca inainte de a ramane insarcinata si pana am intrat in concediu am fost salariata deci am platit contributiile catre statul roman iar vaccinul respectiv face parte din schema obligatorie de vaccinuri deci ar fi trebuit asigurata tot de catre stat. Multumesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinamoro/alinamoro.jpg)
alinamoro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Nu se fac asa dupa "ultima schema", din moment ce sunt doctori care insista ca nu e bine sa fie facute deodata; problema e ca daca te uiti in carnetul de vaccinari, scrie ca vaccinul ala (nu mai stiu cum ii spune, ca nu e neaparat pentaxim) si ROR se fac intre 12-18 luni, parca (nu am carnetul in fatza) si scrie "simultan" dar "simultan" se refera la ROR (ca aceste componente anti-rujeola, anti-rubeola etc se administreaza simultan, ca de-aia e "ROR"). Insa unii medici au interpretat ca "simultanul" ala se refera la faptul ca acele vaccinuri se fac deodata. ![]() Sunt alte vaccinuri care se fac simultan, cate 2, la 4 luni parca, sau la 6 (sau ambele) dar atunci scrie in dreptul lor "4 luni", nu da marja ca "intre...si intre...", deci acolo e clar ca se fac deodata. Eu stiam insa ca nu se face alt vaccin odata cu ROR tocmai fiindca are deja mai multe componente, cum spunea miereamara. Sigur ca discutia e absolut inutila pentru mariana_alex, dar poate mai citesc alte mamici interesate. mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 17 luni Manole forever Sovata |
Nu stiu de ce unii doctori nu recomanda sa se administreze impreuna cele 2 vaccinuri. Stiu sigur ca in ultima schema de vaccinare obligatorie la 12 luni se face Pentaxim(DTPa-VPI-Hib) si ROR simultan (bineinteles in 2 locuri diferite).
(sursa: ORDIN NR.1.318 DIN 19.10.2009)
Citat: |
dar "simultan" se refera la ROR (ca aceste componente anti-rujeola, anti-rubeola etc se administreaza simultan, ca de-aia e "ROR"). Insa unii medici au interpretat ca "simultanul" ala se refera la faptul ca acele vaccinuri se fac deodata.![]() |
Simultan nu se refera la ROR (asta nu se poate face separat oricum), e clar ca se refera la Pentaxim (sau...) si ROR.
Ma rog, fiecare mamica face cum vrea, alege ce vrea pentru puiul ei, important e sa discute cu medicul. Normal ca nu-i nicio problema si daca se fac separat cele doua vaccinuri, la interval de 1 luna.
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Alina
![](vampa.gif)
![](indragostita.gif)
![](bonjovi.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alinamoro/alinamoro.jpg)
alinamoro spune:
Fulygabi, nu ai cum sa recuperezi acei bani. Sunt multi parinti care au cumparat vaccinurile in cele 6-7 luni cat nu s-a primit vaccinul gratuit de la DSP.Aradencele alaturi de maria_rubi
Alina
![](vampa.gif)
![](indragostita.gif)
![](bonjovi.gif)