2 vaccinuri intr-o zi
Buna! Azi am facut fetitei mele de 13 luni vaccinul de 1an de zile Pentaximul(a fost decalat cu o luna ca ultimul vaccin l-am facut la 7 luni nu la 6 luni din cauza unei raceli) si tot azi am facut si PRIORIXUL, pentru rubeola, rujeola...etc. Eu sunt un pic ingrijorata ca au fost facute ambele vaccinuri in aceeasi zi cu toate ca si dr. fetei dar si medicul de familie (care ne-a facut vaccinul) mi-a spus ca nu-i nici o problema daca se fac ambele in aceeasi zi.
Voi ati mai facut la puii vostri ambele vaccinuri intr-o zi ? Au fost reactii adverse?
Raspunsuri
Roxxy80 spune:
Fetita mea are 1 an si o luna. Noi suntem inscrisi la un dr de familie pediatru (la care merg pt vaccinuri si chestii mai putin importante) insa pentru situatiile serioase avem un alt doctor -pediatru. Dr de familie a vrut sa i le faca pe amandoua in aceeasi zi, dr nostru (care lucreaza in spital de copii) s-a opus total. recunosc ca nu am intrebat-o de ce. Asa ca la 1 an am facut Pentaximul si acum urmeaza sa facem ROR-ul (e putin racita si mai aman vreo saptamana).
Citat: |
citat din mesajul lui mariana_alex Buna! Azi am facut fetitei mele de 13 luni vaccinul de 1an de zile Pentaximul(a fost decalat cu o luna ca ultimul vaccin l-am facut la 7 luni nu la 6 luni din cauza unei raceli) si tot azi am facut si PRIORIXUL, pentru rubeola, rujeola...etc. Eu sunt un pic ingrijorata ca au fost facute ambele vaccinuri in aceeasi zi cu toate ca si dr. fetei dar si medicul de familie (care ne-a facut vaccinul) mi-a spus ca nu-i nici o problema daca se fac ambele in aceeasi zi. Voi ati mai facut la puii vostri ambele vaccinuri intr-o zi ? Au fost reactii adverse? |
mcoca spune:
Nu trebuie sa te ingrijorezi. Fetitza mea, astea doua nu le-a facut impreuna, dar primele vaccinuri, erau cate 2 Infarix + Prevenar.
Pe carnetul de vaccinare in o alta schema decat cea facuta de noi Infarixul+Prevenaru+Priorixul se pot face impreuna la 16 luni. Deci stai fara grija.
Vicky si Printzesone
Ilinca_M. spune:
Nu e deloc recomandat sa se faca in aceeasi zi ci la distantza de macar o luna. "Zguduie" prea tare sistemul imunitar al copilului (ma rog, nu stiu eu sa explic, dar am citit chiar pe forum explicatii clare si m-au convins). Nu inteleg de ce nu ai intrebat daca e ok treaba asta INAINTE de a merge la vaccinare, nu dupa.
La "clubul" nostru de mamici majoritatea au tinut sa-l faca separat, desi unii medici insistau ca trrrrebuie de-odata (lene+idei fixe). Alti doctori chiar ei au zis mamelor ca NU recomanda sa se faca deodata. Desigur ca au fost si mamici care au considerat ok daca medicul a spus ca trebuie deodata si asa au facut. Slava Domnului, n-au fost probleme (decat niste reactii in limitele normalului, dar care poate ar fi fost evitate prin decalarea vacinurilor). Fii cu ochii pe ea ca pe butelie cateva zile, nu poti decat sa speri ca va fi totul bine si sa nu te panichezi fara motiv, daca totul evolueaza ok. Oricum reactiile dupa ROR apar cam dupa 11 zile, asa spun medicii si asa a fost in multe cazuri (a mea nu a facut nicio reactie, dar alti au facut febra in interval de 7-14 zile de la vaccinare).
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
theo_2004 spune:
Si eu consider aiurea sa se faca 2 vaccinuri in aceeasi zi. De ce graba?
mami de theo (7.11.2004)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
miereamara spune:
De fapt nu sunt deloc doua vaccinuri sunt chiar 8, pt ca pentaximul asta are cinci componente si priorixul trei.Foarte mult pentru un sistem imunitar asa mic si in formare.
Eu le-am facut pe toate separat, adica niciodata nu i-am facut vaccinuri combinate cum e pentaximul, am cautat componentele separat si niciodata nu i-am facut mai mult de doua componenete concomitent.
Cu toate asta la vaccinul contra varsatului de vant a avut o reactie f urata. De aceea am hotarat sa aman ROR-ul pe o perioada nelimitata.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
sdcristian spune:
noi le-am facut in aceeasi zi si a fost totul ok, fara reactii adverse
acuma daca tot le-ati facut nu mai are sens sa iti bati capul daca a fost bine sau nu, doar sa ai grija sa nu faca febra.
Lorikay spune:
Si noi am facut infarix la un an in aceeasi zi cu ROR-ul. Pana atunci nu a avut nici o reactie la vaccin dar la acestea a facut febra destul de mare peste noapte (39). I-am pus un supozitor si a doua zi problema a disparut.
Oricum, asa cum au mai spus si ceilalti, nu prea mai are sens intrebarea dupa ce a fost facut vaccinul.
mariana_alex spune:
Ilinca M. eu am intrebat ambii doctori cu cateva saptamani inainte ..nu dupa ce i-am facut vaccinurile, si ambele explicatii au fost ca sunt diferite si se pot face impreuna.
Oricum multumesc pentru raspunsuri.
Se poate inchide subiectul.
alinamoro spune:
Mariana_alex, stai linistita ca nu se intampla nimic daca le-ai facut ambele vaccinuri in aceeasi zi, asa se fac dupa ultima schema de vaccinare (nu cred ca-i vorba de lene sau idei fixe a medicilor asa cum scria cineva mai sus).
Aradencele alaturi de maria_rubi
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinamoro Mariana_alex, stai linistita ca nu se intampla nimic daca le-ai facut ambele vaccinuri in aceeasi zi, asa se fac dupa ultima schema de vaccinare (nu cred ca-i vorba de lene sau idei fixe a medicilor asa cum scria cineva mai sus). Aradencele alaturi de maria_rubi Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze |
Nu se fac asa dupa "ultima schema", din moment ce sunt doctori care insista ca nu e bine sa fie facute deodata; problema e ca daca te uiti in carnetul de vaccinari, scrie ca vaccinul ala (nu mai stiu cum ii spune, ca nu e neaparat pentaxim) si ROR se fac intre 12-18 luni, parca (nu am carnetul in fatza) si scrie "simultan" dar "simultan" se refera la ROR (ca aceste componente anti-rujeola, anti-rubeola etc se administreaza simultan, ca de-aia e "ROR"). Insa unii medici au interpretat ca "simultanul" ala se refera la faptul ca acele vaccinuri se fac deodata.
Sunt alte vaccinuri care se fac simultan, cate 2, la 4 luni parca, sau la 6 (sau ambele) dar atunci scrie in dreptul lor "4 luni", nu da marja ca "intre...si intre...", deci acolo e clar ca se fac deodata. Eu stiam insa ca nu se face alt vaccin odata cu ROR tocmai fiindca are deja mai multe componente, cum spunea miereamara.
Sigur ca discutia e absolut inutila pentru mariana_alex, dar poate mai citesc alte mamici interesate.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata