FIV 283
Raspunsuri - Pagina 3
elly_me spune:
Salutare fetelor
Redramy- eu am facut 2 histeroscopii cu M (una acum 2-3 sapt) si o laparoscopie .. logic cu anestezie.. insa erau fete care asteptau sa faca histeroscopie de diagnostic si daca le era fica aveau posibilitatea sa faca cu anestezie (trebuie vorbit cu dr.).
Oricum am inteles de la fetele care faceau fara anestezie ca nu este dureroasa..
Pleci tot in ziua respectiva acasa.
Deci depinde de tine.
Oricum eu am facut pana acum 2 histeroscopii operatorii si 2 laparoscopii (drilling, chisturi sparte .. hemoragie..) si pot spune ca nu sunt chiar asa de dureroase... sau poate m-am obisnuit eu cu ele - au devenit obisnuinta
Asa ca mult succes.. nu tb sa-ti fie frica.
Rugaminte mare- eu de ceva timp ma pregatesc sa fac fiv - dar nu prea reusesc de fiecare data intervine ceva.
Acum m-am pricopsit cu o laparo pt 2 chisturi hemoragice (unul s-a spart) si o histeroscopie operatorie pt extirparea unui sept la uter (sept extirpat si acum 2 ani).
Si urmatoarele 3 CM nu pot face nici o "miscare"- dupa 3 cm ma duc inca 3 luni la monitorizari sa vada cum se prezinta ovarele mele si sper sa reusesc in primavara sa fac fiv.
Asa ca va rog ff mult sa-mi spuneti si mie ce analize ar trebui sa-mi fac in acest interval ... sa nu stau degeaba.
Cauza infertilitatii:
Eu- ovare MPC
El- OATS severa
Elly
Astept, astept si iar astept ......
Rina: 13.02 (77kg)...22.02 (75kg)...01.03 (74kg)...08.03(72.5kg)...15.03(70kg)...05.04(71kg)...12.04(69kg)...26.04(67kg)...03.04(65kg)
redramy spune:
ALINAOPREA esti o draguta ca de obicei! Nu te-am mai intrebat la PCOS ca eram cam off-topic! Ma gandeam eu ca tot tu o sa-mi raspunzi si aici! Nu stii cine mai e embriolog pe la Giulesti? Profu' lucra cu dr. Cocei, dar ea nu cred ca mai e pe acolo! Sau poate ma insel?!? Tu pe cine ai avut embriolog la primul FIV?
iooliana multumim pentru incurajari! Eu nu am facut FIV la prof. Marinescu, ma pregatesc sa fac unul cu el. Dar din punctul meu de vedere nu cred ca este un tarif fix, ci fiecare da cat poate si cat considera necesar. Iar profu' nu cred ca cere bani inainte de interventie si cred ca daca ii si dai inainte nu iti primeste. Primeste dupa ce se termina toata treaba, si cum spuneam e in functie de fiecare. Poate totusi te ajuta fetele care au facut FIV-ul cu el si iti spun cat a dat fiecare. Succes nasei tale!
Bafta tuturor si sa se lase cu bebeiiii!
aristica spune:
elly initial am facut TOATE analizele necesare pentru FIV:
Analizele din partea barbatului:
-Teste HIV, HBsAg, anti-HCV
-Spermograma
-Analiza bacteriologica a ejaculatului: aerob, micoze, Trichomonas vaginalis, Chlamydia trachomatis (rezistenta directa)
Analizele din partea femeii:
- Teste HIV, HBsAg, anti-HCV
- Test Papanicolau si testarea sanului
- Testul bacteriologie al secretiei vaginale: aerob, micoze, Trichomonas vaginalis, Chlamydia trachomatis (rezistenta directa)
- Profilul hormonal (recoltare de sange in ziua a doua sau a treia a ciclului menstrual): FSH, LH, PRL, Estradiol
Analize necesare anesteziei generale ( pentru punctie):
- protrombina, trombocite, timpi de coagulare si de sangerare, INR
- hemograma (Hgb, Ht, leucocite)
- Na seric, K seric
- functia hepatica si renala
- urina
- electrocardiograma si examen de medicina interna
- determinarea grupei sanguine si a factorului Rh
...apoi am continuat cu:
-APCR (rezistenta la proteina C activata)
-INR
-APTT(activated partial thromboplastin time)
-homocisteina
-anticoagulant lupic (LUPUS ANTICOAGULANT)
-anticorpi anticardiolipinici IgG
-anticorpi anti-beta 2 glicoproteina 1 IgG, IgM
-antitrombina III
-proteina C
-proteina S
-mutatia factorului V Leiden
-mutatia protrombinica (factorII)
-gena MTHFR (mutatii C677T; A1298C)
-mutatia Factorului XIII (G102T)
maria gonal am facut si eu la primul fiv. Nu stiam ca nu se mai foloseste. Succes pentru vineri cu pruncii. Vezi ca vor fi toata viata frigurosi, ca au fost inghetati, asa ca tre' sa-i strangi zilnic in brate, pentru a-i incalzi
vera nu ma pregatesc pentru cel de-al treilea FIV. Din pacate primesc raspunsuri negative in legatura cu IA, din cauza OATS-ului sever al sotului. Dar inca incercam natural, apoi, daca nu se imbunatateste nimic la sot, sau nu se intampla vreo minune, ne vom orienta spre fiv 3 cu P-ICSI sau cu IMSI.
ella cetotride se face subcutanat (in burta ) si d-asta am avut la prima stimulare - asta inhiba ovulatia
MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
lyly_mar spune:
Buna fetele
Am fost la eco,am 3 foliculi in jur de 10 si 2 foliculi in jur de 6,dr albu a zis sa mergem mai departe.....sambata merg iar la eco...
Va multumesc pt sustinere si bafta multa si voua!
redramy spune:
elly_me multumesc de raspuns! Nu imi este frica! Eu am facut 2 laparoscopii si 2 histeroscopii (una de interventie si una diagnostica). Cele 2 laparoscopii si histeroscopia de interventie le-am facut la Giulesti, si au fost cu anestezie. Dar histeroscopia diagnostica am facut-o la o clinica particulara si a fost tot cu anestezie. Dar am auzit ca la Giulesti se face fara anestezie si de aceea am intrebat. Acum m-am linistit!
Eu ma pregatesc de FIV la dr. Marinescu si am inteles ca si tu tot acolo mergi? Eu am sindrom de ovare polichistice si sotul ok. Dar eu nu reusesc sa ovulez! Sper sa ovulez in urma tratamentului de stimulare pt FIV!
Baremul de analize difera un pic de la clinica la clinica. Cand ajung diseara acasa sper sa-ti pot trasmite baremul cerut la Giulesti.
honeys spune:
Maria 08 eu nici acum nu dorm cateva ore pe noapte; ma trezesc la 1,5 sau 3 si ma uit pe pereti.
Lyly, hai ca suna mai bine situatia ta cu foliculii. Tinem pumnii in continuare.
Eu sunt bine, am refacut testul azi, dupa 3.30 rezultatul.
MULTUMESC DOAMNE.
maria08 spune:
Buna, fetelor!
Elly me: Prin cate ai mai trecut si tu, of!!! Stiu cat e de greu.....noi ne luptam de 6 ani si tot nu am reusit sa avem un bb; si eu inaintea celui de-al 2 -lea FIV am avut surpriza unui chiost hemoragic ( putem vorbi pe pm)... Ti-a dat Aristica listuta , dar depinde de echip acu care faci, noi nu am facut analiza bacteriologica a ejaculatului ( nu a fost necesar ) si nici ultimele analize( pentru hemofilie si anticorpi antifosfolipidici). Cu ce echipa vei face FIV?
Eu ar trebui sa fac testul maine, dar simt deja ca va fi negativ.... De dimineata sunt varza, m-am trezit pe la 5 si nu am mai dormit, am tras si o repriza de plans....m-am saturat de lupta asta cu infertilitatea!!!!
angieangie spune:
maria 08imi urmareste sarcina Prof Marinescu
am ajuns mai devreme de la buc..flacaul meu are 860 grsi seamana cu mine
Angie+25
bebe jucaus
angieangie spune:
tati e incantat ca are putza
el a vrut o echografie 4d cu putza sa o arate la prietenii luicare au fete bineinteles...
Citat: |
citat din mesajul lui honeys Ei Angi, ce dragut...mare flacaul tau. Si tati ce zice ca bebe seamana cu mami? |
Angie+25
bebe jucaus