-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Sau vreti o lista detaliata:

- enciclopedie pietre pretioase: 11.7 lei
- pasta de dinti: 4.3 lei
- 4 bilete ocazionale ratb: 5.2 lei
- carte povesti Andersen: 22 lei
- intrare muzeu Antipa (1 + 2): 12 lei
- ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

nu de acolo, de aici:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Pana la urma care este definitia decentei, ca nu m-am prins?

Am vazut fel de fel de pareri, ca decent inseamna:
- sa plimbi copiii la fiecare trei luni prin muzeele din strainatate;
- sa faci jogging in echipament de firma;
- sa iesi lunar cu familia la munte sau la mare;
- sa iei masa de doua ori pe luna la restaurant;
- sa platesti 200 lei pe luna inotul sau dansul copilului;
- sa platesti 4 milioane pe luna transportul la servici;
- sa vorbesti la mobil fara sa te gandesti la minutele consumate;
- sa aiba fiecare copil mobilul lui, just for case;
- sa nu platesti impozit pe meditatiile pe care le dai;
- sa platesti meditatii copiilor;
- sa platesti canale extra la tv;
- sa storci zilnic fructe pentru suc;
- sa duci si sa iei copilul de la scoala cu masina personala;
- sa cresti un bebelus numai cu pampersi, borcanele, cereale, servetele umede;
- sa aiba fiecare copil camera lui;
- samd

decent (DEX): lipsit de pretentii, asezat, modest, acceptabil

si tot astept sa imi spui care e faza cu mobilele pentru toti copiii... probabil ca pe aia am sarit-o, intr-adevar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui libelula

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
ai uitat un lucru f important - carti, dictionare pentru copii. scumpe de felul lor. enciclopedii. si ele scumpe.

Banuiesc ca este indecent sa-i cumperi copilului o carte de 10 lei. Musai trebuie sa fie o enciclopedie lucioasa de peste 100 lei.

si pana la urma nu toti copiii au nevoie de enciclopedii... de aia s-a ajuns aici de inginerul castiga bani de nu ii ajung ca tot romanul s-a facut intelectual si nu isi alege o meserie in functie de aptitudini care poate sa fie si instalator sau sofer...

aha... si daca se face instalator sau sofer, musai trebuie sa nu rasfoiasca ever o enciclopedie, nu? ca la ce ii foloseste sa stie ce este un protozor, o supernova, o glaciatiune etc.???

Nu are nevoie... trebuie sa fie un bun instalator si atat.. de aia radeti de americani ca nu au cultura generala ca acolo instalatorul ( daca nu e el pasionat de ceva) isi face treaba bine si atat si nu e "intelectual" ca romanul care nu stie sa faca nimic bine. Daca il pasioneaza un anumit subiect e treaba lui.

aha... si prin invatamantul primar si liceal cum trece??? sau stie de la clasa intai ca o sa se faca sofer? ca aici eu discutam de cartile, dictionarele si enciclopediile pentru copii... nicidecum de enciclopedia britannica!

cum trece si americanul.

deci decenta, ca parinte, inseamna ca nu trebuie sa ii cumperi copilului carti, dictionare si enciclopedii, ca mai bine il pui sa se faca sofer. sau gunoier. sau instalator. sau muncitor. la naiba cu visele, dorintele si/sau talentele copilului!

De parca in Ro s-a tinut vreodata cont de visele, dorintele si/sau talentele copilului... Nu am zis ca pui copilul sa se faca sofer sau gunoier... Dar romanii si-au indemnat copii in ultimii 70 de ani sa faca o facultate chiar daca nu aveau nici o inclinatie... Stiu destui din generatia mea care erau saracii distrusi de meditatii, enciclopedii si alte cele care acum sunt agenti de vanzari... sa fim seriosi.. Scoala trebuie sa fie foarte scumpa si greu accesibila ca atunci cand ai o diploma sa fie bagata in seama... vezi modelul american. Platesti scoala de rupi, dar asta face ca nu orice papagal sa aibe diploma si atunci cand ai o scoala esti respectat / platit decent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Capcaunule - eu n-am descoperit activitati cu 10 lei pe luna, ba chiar si la gradinita de stat plateam 4 lei, de doua ori pe saptamana, pentru o optionala de trei lulele, 25 de copii. 8 lei pe sapt*4 sapt face 32 de lei. Totodata, la gradinita privata plateam 100 lei pe luna pentru curs de balet in scoala privata de balet, curs tinut cu 10 copii, si transport asigurat de gradinita in aceiasi bani. Inutil sa spun unde a fost mai buna performanta.

Si ca sa continuam lista cu decente, s-a uitat a se spune ca lunile decembrie sau aprilie (nu de alta, dar stim cam cat costa un brad de Craciun, un miel de Paste,...) sau luna aniversarii copilului, astea nu se pun.
Si sa fereasca Dumnezeu sa aiba nevoie copilul de un aparat dentar, ca ai incurcat-o, daca n-ai facut pana acum rate la banca, va fi momentul sa o faci.
Tu, parinte, le tai de pe lista, devine un lux sa iti faci un detartraj (stiti cat costa nu?), si te rogi la Dumnezeu sa nu iti apara vreo carie, ca daca apare, e mai simplu sa iti scoti maseaua decat sa iti pui o plomba decenta, alba. In fond, cred ca mai exista si amalgam.

Si ca vorbim de educatie - desigur e un lux ca pe langa 'cele costuri cu educatia sa incapa si o asigurare de studii pentru copil. Ca doar ce-i trebuie, poate se face sofer, sau poate invatamantul o sa fie chiar gratuit, da' gratuit cu tot cu manuale si altele, cum erau abecedarul si cartea de istorie pe vremea noastra, alea de le dadeam mereu de la unii la altii, ca doar materia era aceeasi mereu.

>>>Continuare

Mergi la inceput