-25%,Cum ne redistribuim cheltuielile?
Raspunsuri - Pagina 28
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mianna vad c-a mai aparut un zero, insa io tot calculele pentru mia de euro le vreau. cu randul rata/chirie inclus. |
A aparut un zero pentru a demonstra ca cine nu vrea sa-si reorganizeze prioritatile are putine sanse sa traiasca decent dupa PROPRIA definitie (deformata) a decentei.
libelula spune:
citat din mesajul lui capcaunul Pana la urma care este definitia decentei, ca nu m-am prins? Am vazut fel de fel de pareri, ca decent inseamna: - sa plimbi copiii la fiecare trei luni prin muzeele din strainatate; - sa faci jogging in echipament de firma; - sa iesi lunar cu familia la munte sau la mare; - sa iei masa de doua ori pe luna la restaurant; - sa platesti 200 lei pe luna inotul sau dansul copilului; - sa platesti 4 milioane pe luna transportul la servici; - sa vorbesti la mobil fara sa te gandesti la minutele consumate; - sa aiba fiecare copil mobilul lui, just for case; - sa nu platesti impozit pe meditatiile pe care le dai; - sa platesti meditatii copiilor; - sa platesti canale extra la tv; - sa storci zilnic fructe pentru suc; - sa duci si sa iei copilul de la scoala cu masina personala; - sa cresti un bebelus numai cu pampersi, borcanele, cereale, servetele umede; - sa aiba fiecare copil camera lui; - samd |
ai uitat un lucru f important - carti, dictionare pentru copii. scumpe de felul lor. enciclopedii. si ele scumpe. iar pe astea nu le poti lua de la biblioteca, pentru ca nu se prea dau, si pentru ca are nevoie zilnic de ele.
libelula spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Onorabil vine de la a-ti onora impozitele si taxele? |
da, exact in masura in care si statul isi onoreaza obligatiile fata de contribuabil!
libelula spune:
citat din mesajul lui capcaunul Pana la urma care este definitia decentei, ca nu m-am prins? Am vazut fel de fel de pareri, ca decent inseamna: - sa plimbi copiii la fiecare trei luni prin muzeele din strainatate; - sa faci jogging in echipament de firma; - sa iesi lunar cu familia la munte sau la mare; - sa iei masa de doua ori pe luna la restaurant; - sa platesti 200 lei pe luna inotul sau dansul copilului; - sa platesti 4 milioane pe luna transportul la servici; - sa vorbesti la mobil fara sa te gandesti la minutele consumate; - sa aiba fiecare copil mobilul lui, just for case; - sa nu platesti impozit pe meditatiile pe care le dai; - sa platesti meditatii copiilor; - sa platesti canale extra la tv; - sa storci zilnic fructe pentru suc; - sa duci si sa iei copilul de la scoala cu masina personala; - sa cresti un bebelus numai cu pampersi, borcanele, cereale, servetele umede; - sa aiba fiecare copil camera lui; - samd |
parca nu a zis nimeni nimic de mobile la copii... daca da, poate ne arati si postarea...
capcaunul spune:
citat din mesajul lui libelula ai uitat un lucru f important - carti, dictionare pentru copii. scumpe de felul lor. enciclopedii. si ele scumpe. |
Banuiesc ca este indecent sa-i cumperi copilului o carte de 10 lei. Musai trebuie sa fie o enciclopedie lucioasa de peste 100 lei.
Edip spune:
Banuiesc ca este indecent sa-i cumperi copilului o carte de 10 lei. Musai trebuie sa fie o enciclopedie lucioasa de peste 100 lei. |
si pana la urma nu toti copiii au nevoie de enciclopedii... de aia s-a ajuns aici de inginerul castiga bani de nu ii ajung ca tot romanul s-a facut intelectual si nu isi alege o meserie in functie de aptitudini care poate sa fie si instalator sau sofer...
ankalaura spune:
Si pana la urma, nu toti copiii au nevoie sa faca un sport sau o activitate intr-un cadru organizat, adica ce atata nevoie de curs de inot, dans sau teatru de papusi.
Poate la fel de bine sa alerge in parc, sa se catere in copaci si sa iti fabrice marionete din carpa, corect?
Adica daca noi "pe vremea noastra" am cunoscut cititul la lampa cu gaz pentru ca se oprea curentul, teveu 2 ore pe zi si alea numai defilari si imnuri, mancare cu economie pentru ca "baga" rar anumite chestii la alimentara, fructe cu economie (portocale erau iarna, cu coada, in oraselul copiilor, mai stiti?), de ce am putea noi pretinde in anul de gratie 2010 ca ce a fost pentru noi "decent" n-ar putea fi cel putin la fel de decent si pentru copiii nostri?
Ca despre asta am ajuns sa vorbim - gradinite gratis (de care eu n-am auzit pana acum, la program prelungit), activitati gratis (iarasi, n-am prea auzit), curent mai putin, ce atata teveu, calculator, ca doar iti strica ochii, ce atata tehnica, mobile, mp3 playere sau ipod, toate sunt fite si figuri, si parintii astia care vorbesc aici mai au si indecenta de a vrea sa stoarca o portocala pentru sucul copilului - care portocala oricum e si aia injectata cu toate mizeriile, dar macar nu e de la cutie.
Eu sunt perfect de acord ca unui copil nu-i trebuie mobil (desi in Romania, nu e foarte clar, avand in vedere lipsa de securitate pe strada si chiar la scoala), nu ii trebuie iphone.
Dar in rest, mai bine sa nu ii mai trebuiasca nimic, pentru ca deja cadem in indecenta, nu-i asa?
Edip spune:
Cred ca sa traiesti bine ar fi insemnat si sa iti poti permite asa ceva pentru bebelus, nu sa fierbi zilnic un morcov + un cartof+ o bucata de telina + o bucatica de piept de pui etc., plus dat la blender,spalat ustensilele tra la la. Si dupa ce te stresezi juma' de ora cu toate sa le arunci ca nu le mananca As fi trait bine daca imi permiteam sa le cumpar frecvent borcanase cu legume,carne,fructe de toate felurile plus cereale instant. |
Scuze, dar aberezi... pe noi ne-ar cost de cateva ori mai putin pe luna mancarea la borcanele dar sotia mea ii gateste fetei la 2 zile. Si asta pentru ca ii dam numai mancare certificata organic (chiar daca si borcanelele sunt cu mancare organica) si credem noi ca o mancare facuta proaspat e mult mai sanatoasa... Deci borcanele nu fac parte din decenta...
capcaunul spune:
Edip, imi este familiar genul acesta de oameni. Portretul robot: iesit de cativa ani pe portile vreunei facultati, depune un cv pompos cu masterate si "multa" experienta plus un carnat de proiecte pe care abia daca poate sa le descrie vag, plecat de la vreo firma de duzina pentru ca nu putea sa salte de 300 euro. A auzit el de la niste colegi ca se castiga 1000 lejer, cu putina gargara chiar 2000 de euro, in finante sau in it, si cioc-cioc la interviu. Dupa 10 minute fac eforturi disperate de a-mi pastra nervii la gandul ca mi-am pierdut 10 minute cu un necalificat, in timp ce deadline-ul de proiect care sta mare si rosu pe calendarul din firma e tot acolo, si pasez colegilor de la HR protocolul vopsitului politicos si optimist al refuzului de angajare care va fi trimis prin email peste vreo saptamana, sa nu-i lezam imediat personalitatea.
E plina tara de sute de mii de it-isti, finantisti sau economisti cu pretentii de clasa de mijloc, dar cand e vorba sa recrutezi 10 oameni pentru a deschide un centru de proiectare sau de analiza pierzi o jumatate de an pana-i gasesti.
libelula spune:
Banuiesc ca este indecent sa-i cumperi copilului o carte de 10 lei. Musai trebuie sa fie o enciclopedie lucioasa de peste 100 lei. |
da, sau un dictionar de 10 lei... doar cu primele 20 de cuvinte...basic... ca la ce ii trebuie sa stie bine o limba straina???