Angajare contabil?
Stiti cumva firme din Bucuresti care ar cauta contabili? Ma intereseaza pentru varul meu, care de luni bune isi cauta job fara succes (firma unde lucra s-a restructurat). Are 36 de ani, peste 10 ani de experienta si totusi parca toate CV-uri trimise de pe site-urile specializate se duc in neant.
Am avut si eu o incercare, acum cativa ani, de a trimite CV-uri prin ejobs si bestjobs, tot fara rezultat, ceea ce ma face sa cred ca nu asta e metoda de a-ti gasi un job. Am observat chiar ca majoritatea firmelor nici nu citesc CV-urile primite, ceeea ce e de-a dreptul descurajant si chiar lipsit de bun simt, as spune. Noi cand am facut o angajare la birou nu numai ca am citit toate CV-urile primite, dar le-am raspuns si celor care n-au fost chemati la interviu.
Ca sa revin la problema mea, unde altundeva ar putea incerca varul meu sa-si trimita CV-ul?
Merci pentru sfaturi!
Raspunsuri
Alizee spune:
Parerea mea e ca varul tau si-ar gasi mai repede serviciu daca si-ar programa telefonic interviurile.
Dupa o anumita varsta, CV-urile nu mai sunt interesante pt angajatori...
Cel mai usor isi gasesc de lucru cei pana in 30 de ani.
Cel mai greu, cei care au peste 35 de ani.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Parerea mea e ca varul tau si-ar gasi mai repede serviciu daca si-ar programa telefonic interviurile. Dupa o anumita varsta, CV-urile nu mai sunt interesante pt angajatori... Cel mai usor isi gasesc de lucru cei pana in 30 de ani. Cel mai greu, cei care au peste 35 de ani. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
Multumesc de raspuns. Asa e, cred ca dupa 35 de ani incepem sa expiram...
emilia.m spune:
De ce nu incearca sa trimita CV-urile direct la firmele unde ar fi interesat sa lucreze? Multe site-uri au sectiune de cariere si toate au sectiune de contact unde poti gasi un nr de fax, un nr de tel, o adresa de e-mail...
Eu m-am angajat si prin e-jobs si prib best-jobs (e drept ca am pana in 35 de ani dar nu cred ca are asa mare importanta).
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
Mediajust spune:
Activitatea de contabil autorizat/expert contabil este reglementata prin lege speciala (Ordonanta 65/1994 republicata), deci este o profesiune liberala care se poate desfasura in mod independent.
Poate ar fi bine sa-si ia autorizatiile de la organismele profesionale respective, sa-si deschida birou si sa-si construiasca propria afacere. Macar incearca ceva, nu sta sa astepte o angajare care in vremurile astea, cine stie cand apare.
Am impresia ca pentru contabilitate primara este suficient un PFA, fara sa dovedeasca apartenenta la organismele profesionale.
Poate daca ofera pentru servicii un pret mai mic, reuseste sa-si faca un portofoliu de clienti.
Succes!
ellej spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mediajust Activitatea de contabil autorizat/expert contabil este reglementata prin lege speciala (Ordonanta 65/1994 republicata), deci este o profesiune liberala care se poate desfasura in mod independent. Poate ar fi bine sa-si ia autorizatiile de la organismele profesionale respective, sa-si deschida birou si sa-si construiasca propria afacere. Macar incearca ceva, nu sta sa astepte o angajare care in vremurile astea, cine stie cand apare. Am impresia ca pentru contabilitate primara este suficient un PFA, fara sa dovedeasca apartenenta la organismele profesionale. Poate daca ofera pentru servicii un pret mai mic, reuseste sa-si faca un portofoliu de clienti. Succes! "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Multumesc; a incercat el cu un prieten sa faca o firma, dar pe timp de criza nici clientii nu mai aveau cu ce sa-i plateasca. Cred ca ar trebui sa aplice si direct pe site-urile diverselor firme.