Roma
Va rog ajutati+ma sa gasesc un subiect mai vechi despre Roma in care era explicat transportul de la aeroportul Fiumicino la Roma.Stiu ca am scris acolo, am primit raspuns dar nu mi+am notat .Multumesc mult. Nu de alta dar duminica viitoare plecam si nu am totul planificat.
Raspunsuri
codruta_grg spune:
Lore, nu-l gasesc, asa ca iti scriu aici. Noi duminica am venit.
Drumul de la Fiumicino in Roma l-am facut cu trenul expres Leonardo, care e tot la 30 minute. Acuma costa 15 euro/pers un drum, face cam 30 minute. asa ca daca sunteti mai multi combinati-va cu un taxi, poate iesiti mai ieftin. Pe noi drumul cu trenul ne-a costat cat am dat pe biletele de avion .
daca tot scriu de Roma e musai sa scriu si ce am patit, ca sa aveti grija. Pe langa faptul ca am avut intarziere cu avionul la dus, pe langa faptul ca sindicatele au blocat strada pe unde trebuia s atreaca busul nostru vreo 2-3 ore cand am ajuns, la hotelul unde am facut rezervarea si am platit din august au facut over-booking. Si-au cerut scuze, au zis ca ne-au platit ei la alt hotel de aceeasi categorie, ca ne platesc taxi pana acolo. Taxiul a fost mai scump, noi am platit, hotelul nou era mai naspa, era in afara inelului, si era cu romani . In tot raul a fost si un bine, ca am calatorit mai mult cu metroul si am evitat grevele sindicalistilor.
Hotelul la care am facut noi rezervarea (si am platit) se numeste Alba Torre Maura, asta ca sa stiti sa nu aveti surprize neplacute cand ajungeti acolo.
Altadata ne inchiriem apartament in centru.
valentinag spune:
Codruta,ai rezervat direct la hotel sau ai folosit booking?
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
codruta_grg spune:
prin agentie, care au facut prin Hotelcon. Aveam numarul pe voucer de la hotel. Dar la ce scuza au gasit cei de la hotel chiar daca sunam inainte tot acelasi lucru era. Au zis ca au avut un baiat nou la receptie care nu a inregistrat rezervarea noastra si au dat totul unui grup si nu mai aveau nimic liber. Adica din august nu au facut rezervarea noastra .....Au platit probabil ceva mai mult cei cu grupul, iar cei de la hotel au zis lasa ca astia sunt romani, ii trimitem pe ei de aici....
O prietena a patit in Spania, la restaurantul unde era cazata a cerut inca o felie de paine si au zis ca pt romani portia e doar de 2 felii, nu mai mult ca isi pun sandwici-uri , iar la magazinul de suveniruri cand au auzit ca sunt romani nu le-au impachetat nimik, la ceilati la toti...Asta e ce imi aduc aminte acuma.... O mare prostie in tarile astea, nu esti bine tratat.
claujro spune:
Hai, mai, ca nu e chiar asa. Si noi am fost in Spania acum 1 luna si nu ne-a tratat nimeni "altfel" pentru ca suntem romani, dimpotriva, la hoteluri, restaurante, in magazinele de suveniruri toti s-au purtat cat se poate de bine.
dulcetica spune:
Da cautare dupa ora 16 si-l gasesti.Noi am platit taxi 50E la dus si la plecare ne-au comandat de la hotel o masina,mercedes ,piele crem interior si sofer cu costum si sapca.Super!La acelasi pret 50E.
codruta_grg spune:
Claujro, n-am generalizat. Si noi am fost in locuri unde s-au purtat f bine cu noi, indiferent in ce tara am fost. Doar ca in Italia eu am mai patit-o odata.
LORE33 spune:
Tocmai ca ideea era sa luam alt tren , nu Leonardo Expres ,care costa mult mai putin ,de aceea aveam nevoie de acel subiect.
Am cautat si dupa ora 16 si tot nu gaseste subiectul.
valentinag spune:
Lore,am intrebat-o pe sor'mea,zice ca poti sa iei trenul local,care costa 5 euro si ceva,care te duce pana la gara Ostiense si de acolo iei metroul spre Termini.Dar trebuie sa schimbi,sa iesi din gara si sa mergi spre metrou.Trenul normal pana la termini este 11E.
"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
LORE33 spune:
Multumesc Valentina.Eu am inteles data trecuta ca acest tren costa in jur de 3 euro.Nu este nici o afacere.Multumesc inca odata.
codruta_grg spune:
Acuma mi-am adus aminte, cand eram in aeroport am vazut ceva autobuse-autocar pe care scria 8 euro to Roma. Poate sunt ok alea, doar ca la intoarcere e riscant, ca cineva pierduse avionul ca au prins blocaj pe autostrada.
Edit: daca mergi cu wizz-air poti face prin ei transferul de la aeroport la Roma cu 36 lei/pers/calatorie cu bussul. Acuma am vazut la ei pe site