S-a inchis robinetul FMI

S-a inchis robinetul FMI | Autor: claujro

Link direct la acest mesaj

http://standard.money.ro/finante-banci-asigurari/s-a-inchis-si-robinetul-fmi-11253.html

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

"Asadar si prin urmare: erati optimisti? Spuneati ca n-are cum sa fie chiar asa de rau? Nu va placea capitalismul salbatic si slaveati protectia sociala? Spuneati ca “nu se poate sa renuntam la medicina gratuita pentru toti” si erati siguri ca “are statul bani”? Plângeati de mila pensionarilor si spuneati ca bugetarii sunt umiliti daca li se reduc salariile cu …25% si ca n-or sa accepte sa lucreze pe banii astia?

Pai, o sa aveti ocazia sa vedeti concret câte parale face România voastra sociala: în 2011, pensiile si salariile de la stat or sa fie platite doar din taxele strânse de catre ANAF. De la firmele private, adica (alea care au mai ramas!)"

- citat din articol-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sellanic spune:

Cum adica s-a inchis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu n-am fost acasa cand s-au dat bani de pensii si salarii din banii de la FMI.Pe bune,asta este o aberatie!Banii de la FMI s-au dus cica la rezerva valutara a tarii,la Banca Nationala,in niciun caz pentru pensii si salarii!Abereaza la greu baiatu' ala acolo.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunajr spune:

Imi pare rau sa te contrazic valentinag.... doar o parte din banii luati de la FMI au ajuns in rezervele Bancii Nationale, insa cei mai multi, din pacate, s-au dus fix in pensii si salarii, in loc sa ajunga in investitii, sa creem locuri de munca, sa creasca astfel si consumul...am indatorat generatii de acum incolo, pentru ca nu au fost in stare asa cum zice si claujro sa colectam bani la bugetul de stat, sa combatem evaziunea in primul rand. Scoatem someri pe banda (care sint platiti tot din bani de la buget) in loc sa gasim alternative sa=i reangajam , sa produca nu doar sa consume...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din pacate nu abereaza omul asta.
Un pic cam brutal, insa, se pare, adevarat.

Interesant este si viitorul (dupa parerea lui):

http://standard.money.ro/macro/romania-in-prag-de-faliment-si-de-razboi-civil-11187.html

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu stiu ca doar o mica parte a banilor au ajuns la finante,restul in BNR.Asa zice Mugur Isarescu,.nu mai gasesc acum articolul.Asta a fost si o conditie impusa de FMI,sa nu platesca salarii si pensii cu banii aia.Dar daca tu ai o sursa mai credibila,nu te contrazic.

"La vita e bella"

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui valentinag

Eu stiu ca doar o mica parte a banilor au ajuns la finante,restul in BNR.Asa zice Mugur Isarescu,.nu mai gasesc acum articolul.Asta a fost si o conditie impusa de FMI,sa nu platesca salarii si pensii cu banii aia.Dar daca tu ai o sursa mai credibila,nu te contrazic.

"La vita e bella"

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mecanismul practic de primire a banilor este prin Banca Nationala indiferent ca se directioneaza apoi spre rezerva sau spre acoperirea deficitului bugetar. Asa e legea si acordul cu FMI.
Si da, s-au platit pensii si salarii din acei bani, dar nu neaparat fizic din acei bani. Basescu a declarat la prima transa de bani FMI ca se vor duce la investitii, ca nu vor intra in consumul curent, apoi a revenit, precizand ca o parte se vor duce la pensii si salarii. La celelalte transe nici macar nu s-au mai ascuns dupa deget.

Ideea e ca au acoperit parte din deficitul bugetar cu asta, iar investitiile sunt sistate de mult in majoritatea domeniilor. Deci, daca nu vor mai intra bani, acolo la pensii si salarii va fi gaura daca nu cumva vor face mult-trambitata restructurare pe competenta (slabe sanse!).

Edit: Mihai Giurgea este un jurnalist cu un ton alarmisto-pesimist. Asta e stilul lui, bun sau rau, dupa preferinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Din pacate nu abereaza omul asta.
Un pic cam brutal, insa, se pare, adevarat.

Interesant este si viitorul (dupa parerea lui):

http://standard.money.ro/macro/romania-in-prag-de-faliment-si-de-razboi-civil-11187.html

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Parerea mea e ca articolul e noua suita de minciuni impletite cu adevar.

Evident ca .ro e falimentara si in contextul mondial e greu sa se schimbe ceva.
Dar nu din cauza ca au angajatii prea multe drepturi. In fapt un angajat bun adesea a zburat in vest unde a muncit la fel pe un salariu mai bun si mai ales conditii mai umane de lucru: promovare pe criterii de valoare, protectie contra abuzurilor, un minim de asigurari sociale.

Romania au falimentat-o toti cei care in vremuri bune au furat cat au putut. Si mic si mare dupa puteri.Un salariu la negru, o chirie nedeclarata de catre milioane de oameni. O spaga in loc de plata unei amenzi. Furturi mari efectuate de putini. Fiecare cum a putut. Nu s-au pus bani la ciorap pentru zile negre. Nu s-a protejat nici productia locala din coruptie si snobism.

Cat despre razboi civil... Razboiul cere multi, multi bani ... in schimb traiul in insecuritate in care esti ucis pentru banii de o masa la coltul strazii nu cere decat saracie si disperare. Asa ca cei care mai au vor plati pentru linistea lor foarte scump, vor plati si pentru dispretul aratat ani de zile sarantocilor si pentru faptul ca si-au dat banii pe mii de prostii efemere si nu s-au gandit sa reinvesteasca in societatea in care traiau. Vor ajunge si ei sa vada cum arata legea celui mai tare pe care au promovat-o evident la un nivel mai soft.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Si asta m-a amuzat "România e un avion r#259;mas f#259;r#259; motor – adic#259; f#259;r#259; sector privat. "

Nu zau... Atata tot!

Problema principala e si ce sector privat avea .ro. In momentul in care in consumul mondial familiile se restrictioneaza la minimul necesar, tot ce-i mai putin necesar este consumat de foarte putini... Asa ca un sector privat bazat in mare masura pe servicii si pe export-import de produse de larg consum nu are cum sa functioneze indiferent cate drepturi si facilitati i s-ar da. Asa ca din pacate se poate incepe contructia unui nou sector privat. Cel vechi era cam parazit oricum am da-o. Requiescat in pace!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
In fapt un angajat bun adesea a zburat in vest unde a muncit la fel pe un salariu mai bun si mai ales conditii mai umane de lucru: promovare pe criterii de valoare, protectie contra abuzurilor, un minim de asigurari sociale.

Angajatii buni au muncit bine aici pana la un moment dat. Acum muncesc bine doar in vest.
Faptul ca sunt diferente intre salariile si conditiile de acolo, este o realitate, care nu-i prezenta doar intre Romania si restul lumii, asa ca ca eu nu contest dorinta romanilor de a lucra (daca se poate) in vest. De fapt, multi o fac in acest moment.
In raport cu munca depusa, angajatii in Romani au, cu siguranta, prea multe drepturi. Vorbim in general, nu particularizam, pe munca la stat sau privat, pe diferite meserii. Randamentul muncii este slab,iar conduita muncii este execrabila. Asta este un fapt concret, la care romanul care pleaca sa lucreze afara renunta. Adica lucreaza la capacitatea lui maxima (in parte, pentru ca este discriminat fata de nativii tarii respective, deci nu-si permite sa fie slab) si se comporta decent, la fel cu ceilalti fata de munca, pentru ca iar nu-si permite sa iasa in evidenta. Si vine satisfactia muncii, pentru ca este apreciat si platit bine, pentru performanta lui.
In contrast cu asta, acelasi angajat capabil considera ca, platit prost, nu trebuie sa se omoare cu munca. Initiativele lui personale sunt insusite de sefi neaveniti, care se aleg si cu recompense, si omul constata ca mai bine isi vede de alte treburi, personale, sau care ii mai aduc ceva bani. Incepe sa ia mita sau, dupa caz, sa fure ba de la stat (ca merita statul asta hot) ba de la patronul caruia el "ii umfla gusa". In final, isi cauta un nou loc de munca, la care ajunge deja "pregatit": decat sa planga mama lui, mai bine plang alte mame. Asa ca...munca mai putina, dar pretentii mari.
Apoi incepe sa caste ochii la liderii sindicali care le spun ca, daca schimba prin forta protestelor vreun ministru sau, poate, intreg guvernul, vine si rezultatul muncii lui...dar, intre timp, el a uitat sa munceasca. Si i se pare normal sa-si strige supararile, toate in afara de una singura: ca i s-a furat puterea lui de munca, impreuna cu placerea rezultatului muncii.
Ei bine, pentru iesitul in strada cu scopul asta, eu n-as critica pe nimeni. Dar pentru cersitul de bani si drepturi, in conditiile in care nu mai muncesti, mi se pare nedrept si hilar.
Pntru ca nu cred ca exista cineva sa ma contazica cu argumente: in Romania, o problema principala a fortei de munca este randamentul.

In rest, sunt de acord ca domeniul privat este firav. Nu trebuie, insa, uitat ca el aduce grosul la buget si ca belirea lui de bani risipiti in sectoare de stat inseamna saracie pentru toti.
Adica exact ca avionul descris in articol.
Ori, politicienii care se vor in locul celor de acum, dovediti incompetenti, promit doar masuri sociale si, in coltul gurii, amintesc si de sectorul privat. Asa, de forma.

Mergi la inceput