Economiile unei viitoare mamici
Raspunsuri - Pagina 16
Ilinca_M. spune:
Nu vreau iara sa starnesc polemici, dar ierte-ma Dumnezeu, nu pot sa nu impartasesc din ce-am intalnit: exact copiii asupra carora se tot folosea "magicul" instrument numit "batista bebelusului" au tot facut otite si au avut probleme cu mucozitatile mult mai des...sa fi fost doar intamplari, coincidentze? Eu in sufletu' meu sunt convinsa ca nu, adica taman cei la care se sarea cu batista la primul muc au dat-o-n otite iar dintre astilalti, oblojiti "clasic", unul n-a avut asa probleme mari...Cu chestia aia de aerosoli, au fost dezbateri si la odiseea noastra, eu sunt de parere ca nu trebuie de sarit cu aparatul ala la prima raceala banala, caci parca mai mult ii sensibilizeaza, iar am observat ca printre copiii carora mereu li se facea aerosoli s-au inregistrat cele mai multe cazuri de laringite, bronsiolite etc.
Nu stiu, sa spui ca o chestie gen batista bebelusului este "indispensabila" mi se pare mult prea mult...parerea mea
. Fata mea pana la 20 de luni a trecut prin 4 raceli: in 3 dintre ele au tinut-o mucii...intre o zi (1!) si doua, fara febra, fara tuse, doar stranuturi...si o singura raceala s-a lasat cu muci peste 4 zile si tuse, dar zau ca si pe aia am biruit-o cu ser fiziologic si protargol (e drept ca atunci m-am ambitionat sa scot ceva cu para aia de cauciuc si am fost tare mandra de indemanarea mea cand am scos o tura de muci
)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever
Anuc spune:
Ina, scuze daca ma repet, n-am citit toate paginile. Eu sunt la al treilea copil, deci putina experienta am.
1. sterilizator nu e musai necesar. La primul copil am fiert, la al doilea am dat 3 mil pe unul. A fost ok, dar nu muream fara. Acum nu mai iau, tot pe fiert merg
2. masa de infasat nu e necesara. Eu i-am schimbat pe pat. Oricum peste cateva luni e chiar periculoasa, copilul incepe sa se intoarca si sa nu te trezesti cu el pe jos (se poate intampla intr-o fractiune de secunda)
3. carut as lua nou...e mai igienic pentru bebe mic
4. pompa san....vezi ca sunt de la Primii pasi unele electrice pe la 120 ron (carrefour)....cele straine sunt ffff scumpe. Eu am avut la bebe 2 si a fost f buna.
5. hainute iti trebuie. Nu m-as baza pe ce primesc decat daca stii sigur ca vor veni. Eu nu am prea primit
6. patutul nu trebuie sa fie f complicat, ci sigur pentru copil (de preferat de lemn daca vrei sa faci o investitie pentru mia mult timp)
7. de acord! Hainele de gravi sunt ff scumpe si urate. Depinde cat te ingrasi. Eu de data asta nu mi-am luat decat o pereche de pntaloni de training care-mi vor veni pana l sfarsit, un pulover mai larg, colanti. Geaca port de la sot, ca ne potrivim in perioad asta si-mi vine pe burta....trebuie sa te orientezi si tu
Sarcina usoara si bebe sanatos!
Mami de Ioana, Filip si
28 S
Porumbita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Nu vreau iara sa starnesc polemici, dar ierte-ma Dumnezeu, nu pot sa nu impartasesc din ce-am intalnit: exact copiii asupra carora se tot folosea "magicul" instrument numit "batista bebelusului" au tot facut otite si au avut probleme cu mucozitatile mult mai des...sa fi fost doar intamplari, coincidentze? Eu in sufletu' meu sunt convinsa ca nu, adica taman cei la care se sarea cu batista la primul muc au dat-o-n otite iar dintre astilalti, oblojiti "clasic", unul n-a avut asa probleme mari...Cu chestia aia de aerosoli, au fost dezbateri si la odiseea noastra, eu sunt de parere ca nu trebuie de sarit cu aparatul ala la prima raceala banala, caci parca mai mult ii sensibilizeaza, iar am observat ca printre copiii carora mereu li se facea aerosoli s-au inregistrat cele mai multe cazuri de laringite, bronsiolite etc. Nu stiu, sa spui ca o chestie gen batista bebelusului este "indispensabila" mi se pare mult prea mult...parerea mea mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 18 luni 19 luni Manole forever |
coincidenta clara
in gasca mea de prietene - 7 fete - toate am folosit batista bebelusului (mi se pare ff faina, nu stau eu sa trag sau sa ma chinui cu pompite) unele au folosit o mai mult altele mai putin
nici unu din cei 12 copii "ai gasti" nu a facut otita (varstele sunt intre 5 ani si 4 luni)
Porumbita spune:
zicea cineva mai sus ca nu e util interfonul la bloc
dimpotriva, e ffff util;
noi stam la 3 camere, semidecomandat, adica un dormitor e despartide bucatarie hol si sufragerie de celalalt;
nu imi place sa tin usile deschise si si dc le-as tine as ajunge la el dupa ce ar striga de cateva ori sau plage deja mai tare
cu interfonul (baby phone) il aud din prima secunda si ajung fff repede la el, uneori ii sh shs ii din cadrul usii si a readormit la loc, nici nu mai ajung pana la pat
are 23 de luni si inca folosim la greu babyphonul
Porumbita spune:
ref la pat; noi am primit unu de lemn, cu 3 nivele; am cumparat doar salteaua
ma bucur ca nu am dat banii pe el pt ca nu l-am putut folosi decat pana la 9 -10 luni (desi patu merge pana la 3 ani) pt ca cu toate aparatorile din lume tot se lovea de laterale si plagfea/se trezea;
l-am trecut pe pat din ala pliabil, de voiaj care la fel merge pana la 3 ani;
la un an si 6 -7 luni l-am trecut pe pat normal pt ca deja stia sa sara din cel de voiaj si era prea riscant
asa ca dc nu ai de la cineva as cumpara de la inceput din cel de voiaj cu 2 nivele (alea nu sunt cu 3)
Monnvas spune:
Sa ma bag si eu in vorba...
Desi am alaptat putin (7 luni), nu am luat sterilizator. Am primit unul si la fel de frumos sigilat l-am dat mai departe. In primele 6 luni am fiert biberoanele, dup-aia nu am mai fiert decat la prima utilizare.
Carucior am primit, dar nu m-am descurcat cu el si am cumparat altul. In legatura cu igiena caruciorului: chiar daca l-ai primit, poti spala bine husele, nu cred ca asta e o problema. La noi bebe nu a prea agreat caruciorul si la 10 luni am renuntat la el. Acum mergem cand cu trici (daca e distanta mare), cand de mana (22 de luni are piticul acum).
Batista bebelusului am folosit-o rar si am renuntat la ea fiindca urla atat de tare incat in 5 minute facea mucii la loc. Am preferat sa pun ser/apa de mare din belsug si ori inghitea mucii (yak, da' mai tolerabil decat batista), ori ii stranuta/ii curgeau cand il ridicam la verticala.
Interfonul e f util. Gandeste-te ca vei mai avea de gatit si o sa stai cu usa inchisa la bucatarie ca sa nu faci galagie. Plus ca e mana cereasca pt deplasari... si pt facut bb2![]()
![]()
![]()
Pompa: eu n-am reusit sa scot mare lucru cu pompa manuala, doar spre finalul alaptarii, cand bebe isi facuse treaba cu desfundatul canalelor, a inceput sa mai picure. Electrica am avut una proasta, de la primii pasi, nici nu facea bine "contactul" de vid. Insa mi-au laudat prietenele pompele electrice (Medala era in top). Oricum, daca alaptezi o sa o folosesti ocazional. Nu mai zic ca cel mai eficient muls practicat de mine a fost ala manual.
Patut am avut de lemn, l-am folosit tot pana la 10 luni, cand am trecut la dormitul "la gramada". Desi planuiesc bb2, am dat patutul mai departe, nu am de gand sa achizitionez asa ceva pt bb2.
Masa de infasat mie mi-a fost utila, l-am schimbat pana tarziu (cred ca 8-9 luni or more) pe ea, doar ca am luat una mai practica, cu sertare (comoda cu masa de infasat) si acum folosesc comoda pe post de dulap (inca nu m-am invrednicit sa ii fac dulapul lui). Io am niste strambaturi ale coloanei si mi-era greu sa ma aplec toata ziua buna ziua sa il schimb pe pat, cu comoda era la inaltimea potrivita. Desi e zvarluga, nu a cazut never de pe comoda, ca stateam mereu cu o mana pe el.
Ce mi-a mai fost f util pana spre 1 an si 2-3 luni: cadita cu forme anatomice. In ea il puteam spala singura pe bebe si am folosit-o de la inceput.
Cat despre hainele de gravida, eu am folosit cu succes rochii baby doll si colanti de gravida. Si am avut o burta similara, ba chiar mai mare decat a ta, pe timp de iarna. Daca ai o prietena un pic mai solida decat tine ii poti fura o rochie si te-ai scos.
Sarcina usoara si bebe sanatos!
CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way
cioburi de viata in 3
SILUAN are dreptul la viata!
miereamara spune:
Noi avem patut de lemn 3 in 1 adica se transforma din crib in patut in care se da o laterala jos (tranzitional) apoi pat normal( cu saltea mare ). Copilul are doi ani si inca doarme in patut de bebe(nu i-a dat niciodata prin cap sa sara de acolo). In ceea ce ma priveste investitia, a meritat din plin (150 de dolari - si are si masuta de infasat inclusa, care s-a transformat in noptiera). Probabil ca vom da laterala jos in cateva luni, deocamdata lui ii place inca asa.
Batista bebelusului, initial nu i-am vazut utilitatea, dar copilul meu de cand a inceput gradinita a inceput si cu racelile si otitele (din cauza secretiilor stranse care se duceau la urechi)si urgent am rugat-o pe mama sa mi-o trimita din Romania nestiind ca se gaseste si aici. O folosesc numai cand este racit, maxim de doua ori pe zi, prima oara cred ca am pus-o in functiune cand avea A. un an jumatate, in nici un caz nu as folosi-o pt toaleta de zi cu zi a nasului.
Mai am o chestie unde la un capat trage parintele cu gura din furtunel (nu ajunge nimic in gura
) chestia aia e buna noaptea cand nu poti pune aspiratorul in functiune (se numeste nose frida si a fost vreo 14 dolari).
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
felicic76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Nu vreau iara sa starnesc polemici, dar ierte-ma Dumnezeu, nu pot sa nu impartasesc din ce-am intalnit: exact copiii asupra carora se tot folosea "magicul" instrument numit "batista bebelusului" au tot facut otite si au avut probleme cu mucozitatile mult mai des...sa fi fost doar intamplari, coincidentze? Eu in sufletu' meu sunt convinsa ca nu, adica taman cei la care se sarea cu batista la primul muc au dat-o-n otite iar dintre astilalti, oblojiti "clasic", unul n-a avut asa probleme mari.. |
iti spun io..om mare... io racesc grav la interval de 2-3 ani, intre timp nici macar o raceala, asa mai usoara.. anul acesta a fost anul de gripa cred, am racit urat: nas umplut, am luat medicamente, ceaiuri, homeopate, clasice.. nimic bun, ma trezeam noaptea tusind, expectorand si vomitand flegme albe(scuze pentru descriere), dimineatza aveam prigram de rastit la Wc inainte de cafea, pana cand , exasperata, am luat batista bebelusului si aspiratorul si m-am aspirat... DA,ALTA VIATA...ziua a fost perfecta, noaptea am dormit neintoarsa, nu am mai tusit si nu am mai expectorat nimic, am luat si tratament adecvat, m-am mai aspirat o data si in 2 zile eram noua...
Nu sunt de acord cu folosirea batistei bebelushului preventiv, la orice muc aparut in vreo nara, dar daca copilul are secretii nazale puternice: folositi-o, nu pentru igiena normala ci doar cand copilul raceste/are muci.. eu o foloseam doar cand Vlad era racit, avea muci si gaseam formatiuni de flegma in pampers (nu am ajuns niciodata la muci de alta culoare decat incolora si inca o data scuze pentru exprimarea plastica)
Ma simt in siguranta ca o am in casa, dar nu o folosesc decat in caz de forta majora....
edit: marturisire de la mama, educatoare de profesie si avand patru copii"Prima oara cand am vazut-o pe sora-ta folosind-o am avut impresia ca scoate creierul copilulul prin ea

"
pitzinuca spune:
baietel de 7 ani, fetita are 4 luni, so memoria este fresh (in ciuda lui "juma de neuron"... conchita dooby do, where are you?) si iti pot spune prin comparatie
1. sterilizator = n-am avut, nici la unul nici la celalt, fierb chestiile dupa cateva luni merge spalat si gata
2. patutul - la primul am avut de lemn, la fetita pliant cu masa de infasat, f. util acest patut si masa, ca nu trebuie sa te apleci f tare la infasat (nascut cu cezariana, dureri, recuperare mai grea).
dar fetita a dormit in cosulet pana la 3 luni, asa ca poti sa mai astepti cele 2 luni critice.
3. pompa de muls - mi-am luat manuala de la primii pasi, dupa primele 2 saptamani, aveam fff mult lapte, curgea continuu. o investitie f buna (47 lei). la baietel nu am avut, ma mulgeam cu mana, acum e alta viata!
4. batista bebelusului - la baietel pompitza, la fetita pompita cu furtun, trag eu cu gura mucisorii, am trecut deja cu fetita prin 2 raceli, foarte utila (de la vibrocil parca)
5. carut - trebuie. copilul trebuie scos cat mai devreme si cat mai mult. cu cel mare nascut vara stateam cate 6 ore cel putin in parc. am luat unul second, ieftin, mare, nu se pliaza f mult in masina, dar eu stau la parter si e usor. dar de-abia astept sa scap de el, sa trecem la cel sport umbrela.
6. chimicale pt bebe (uleiuri, creme, sampoane)- la primul am primit si cumparat f multe. nu trebuie atatea.
acum am un singur sampon pe care il pun in apa cand facem baitza si cand ne spalam la tunduletz, crema de fund am folosit bepanthene cand am avut probleme si ne-a rezolvat, acum folosim f rar sudocrem. dupa baitza (care nu e zilnica), o ung cu ulei de masline, e uleiul sfintzit de la botez. e fff bun.
7. hainute de bb - am primit o gramada la primul si la fetitza, evident am mai si cumparat ca nu m-am putut abtine, multe raman nepurtate sau le poarta odata, de 2 oori, asa ca hainutzele astea mici de bebe lejer le poti lua la mana a doua, nu au cand sa se uzeze.
8. haine de gravida - la primul am primit, acum mi-am luat din second o fusta HM ff faina si niste pantaloni noi, si am jonglat cu ele.
9. scoica de masina - utila, dar eu am folosit-o de la 2 luni... mi s-a parut aiurea sa o pun in pozitia aceea atat de mica. am folosit tot cosuletul de bebe.
sarcina si nastere usoare !
mami de andi
si ilinca
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
alex_andra spune:
Vin si eu "gica contra"![]()
Haine de gravida - eu mi-am cumparat si niciuna nu era urata.
sunt magazine unde se gasesc haine de gravide foarte dragute si accesibile ca pret.
De exemplu: la kiabi sunt blugi de gravi, foarte frumosi, cu 80 de lei.
bluze de gravi cu 30 de lei.
Oricum ,poti sa-ti cumperi si hainute babydoll, care nu sunt neaparat de gravi.
batista bebelusului pentru mine a fost mana cereasca.
Pompa de muls, la fel. Daca nu aveam pompa, probabil ca nu hraneam fata cu lapte de la mine, nu am putut sa trec peste durerea fizica cumplita pe care o aveam de la ranile provocate, durere venita si peste starea fizica si psihica delicate din primele zile.
Am avut pompa manuala, pt ca am primit-o, dar daca nu o primeam, mi-as fi cumparat una electrica.
Sterilizatorul l-am primit, dar nu as fi dat bani pe el, pana sa-l primesc fierbeam.
Cantar am primit, nu mi-as fi cumparat.
Patut am avut din acela de voiaj, cu masa de infasat incorporata. Ieftin si practic. Cand a facut fata un an , i-am luat unul din lemn, iar pe cellalalt il folosesc cand mergem in deplasare.
Eu am cumparat multe haine, nu m-am bazat pe ce voi primi.
Caruciorul este f important. Copilul trebuie scos afara, sa ia aer, nu sa-l tii inchis in casa (ma rog, parerea mea).
Eu, de la o luna, am scos-o aproape zilnic, am avut luni de zile cand stateam cate 6-7 ore afara, urcam in casa, doar pentru masa de pranz si somn.
Interfonul- il consider foarte util, stam in apartament de bloc, mai inchid usa la camera fetei, primim musafiri seara, radem, glumim, mai facem galagie, ea doarme linistita, daca scoate vreun scancet o aud imediat.
Scoica de masina- daca veti face plimbari cu masina,o consider obligatorie.
Sarcina usoara si un bebe sanatos
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)