Economiile unei viitoare mamici

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Iti raspund si eu, din experienta mea.
1. Sterilizator: copilul meu are aproape 9 luni si eu inca ii sterilizez, desi el merge in 4 labe prin toata casa si baga in gura tot ce prinde.

eu am sterilizat tot pana l-am prins cum lingea pe bot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Hmmm si eu am caine. Pe ala nu-l pot steriliza, sau cel putin nu prin fierbere

Eh, noi sa fim sanatosi. Astept saptamana viitoare ecografia morfo...(iar am uitat cum se cheama)

Am primit cadou de la o colega cateva sosetele si un body. Ma uitam la ele astazi cat sunt de mici si imi venea sa ma pun pe bocit.
Ce haioase sunt :) Of, de abia astept.

20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns libelula spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

no, d'apai de-aia tre' sa-ti iei sterilizator!!!

pe bune acum, eu nu am alaptat, ca nu am avut lapte, si dupa ce m-am indopat cu tz medicamente, mi-am facut si o analiza de prolactina, care era undeva sub limita decentei pentru o persoana normala, daramite pt o lauza, doctorita mi-a zis ca nu o sa am lapte ever! asa ca mi-au fost de mare ajutor sterilizatorul, vreo 3 lingurite care se pot steriliza, si o armata de biberoane! macar pt doua ture de sterilizat, adica 12 biberoane. pe de alta parte, pompa de muls am luat-o degeaba, ca oricat am muls, tot nu picura nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Multumesc frumos de raspunsuri!
Ideea mea cu paturica ar fi sa il infasii in ea, sa-l fac un fel de sarmaluta, am citit eu ca asa se simt cel mai in siguranta. Asta pt dormit.

Pt carucior am vazut un fel de saculet de dormit cu tot cu gluga,cred ca e suficient, nici nu mai incape paturica peste.

Picky, interesant filuletul, am inteles ideea, si mi s-a confirmat ca jucariile de plus nu au ce cauta in patut.

Ziceti voi sac de dormit, nu plapumioara mica cum ma gandeam eu? Bine ca inca ma pot deplasa destul de usor asa ca voi face o cercetare de piata la sacii de dormit, pana acu nu prea i-am bagat in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:

20

Ah, cineva va avea depresie "post-partum"
La caine ma refer, desigur. Acum depinde si de ce talie e, ce rasa, ce temperament are...
Eu n-am sterilizat niciodata nimic. In primele 2-3 luni dadeam si eu "completare", cam un biberon la 4-5 zile maximum, cand mi se parea mie ca nu s-a saturat. Aveam un singur biberon; i-am fiert tetina inainte de prima utilizare, in rest doar l-am spalat. In rest n-am sterilizat nici jucarii, nici suzeta (pe care a acceptat-o doar in primele 3 luni), nimic. Oi fi fost eu norocoasa, dar fetita mea n-a avut niciodata nicio problema de sanatate, doar 3 raceli (acum imi dau seama ce raceli: la 6 luni, la 1 an si putin inainte de 18 luni, ce simetrie:))) dar raceli fara febra (o singura data a facut 38 rectal, deci asta insemnand 37.5 de fapt), doar muci (si nu, n-am avut "batista bebelusului:))) si de 2 ori tuse. Ultima raceala a tinut-o fix...o zi! Hai ca m-am laudat destul fara sa am niciun merit, poate numai cel ca alaptez, desi nici ala nu e un merit si nici o garantie ca scapa copilul de boli
Ina, ati zis ca aveti numai o camera deocamdata. Deci veti sta cu catelul? Va trebui sa aspiri mai des. Mie imi ieseau ochii din cap de la atata aspirat:)))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Am luptat vitejeste pro-caine cu o gramada de cunoscuti care au declarat ca ar trebui s-i fac vant daca apare copilul:) Dar ar fi inuman dupa 10 ani de trait cu noi cu bune si rele sa primeasca o asemenea "rasplata"
Vom incerca sa nu il neglijam cand va aparea cel mic.
E de talie medie, linistit, tacut, vaccinat, deparazitat etc. deci igiena sa nu va pune probleme.
Cum ocupatia sa favorita e dormitul, iarasi nu imi fac probleme cu vreun exces de energie.
O sa improvizam un fel de perete despartitor / baldachin / paravan
Garsoniera e foarte spatioasa oricum, are vreo 50 mp camera + un hol larg eu sper ca primul an va trece cu bine.

O sa aspir mult mai des, da, si o sa-l si periem pe domnul caine mult mai des. Baie deja face saptamanal - are niste probleme autoimunitare si trebuie imbaiat de vreo 20 de ori mai des decat ar fi normal pt un catel. Iar cand vine de afara, labele spalate iarasi obligatoriu

Sper doar sa pot avea grija de toata lumea suficient de bine incat cel mic sa-l prinda pe catel inca macar vreo 5 ani. Ceva imi spune ca ar fi prieteni buni.

20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ooo, ina, sper ca nu ai inteles ca eu as face aluzii cum ca ar trebui "sa scapi" de caine! Daca te uiti la semnatura mea, unde scrie Manole...o sa-l vezi pe Manole. El era un caine foarte sensibil, introvertit, a suferit mult cand s-a vazut pe locul 2, o suferinta resemnata, umila, si tocmai de-aia mi-era asa de mila de el. Cand fata a ajuns la vreo 4 luni a inceput sa-l adore, era de-ajuns sa-i vada din pat varful cozii undeva in departare ca incepea cu chiotele de bucurie, nimic n-o bucura mai mult decat sa-l vada! Cred ca nu exista prieten mai bun pentru un copil (si pentru un om in general) decat un caine. Din pacate, in ianuarie anul asta i s-a descoperit cancer la vezica si in martie a murit, cand fiica mea avea aproape 11 luni. Ma bucur ca macar au apucat sa se bucure unul de altul cateva luni (dupa shocul initial din primele 2-3 luni incepuse si Manu s-o indrageasca, am niste poze superbe cu ei)
Nici cainele tau nu mai e la prima tineretze, dar pentru un caine de talie medie 10 ani nu e asa mult...Va doresc multi ani fericiti impreuna si copilul tau sa se bucure de prietenia lui cat mai mult!
Am fost off-topic, dar si asta ar putea face din sfaturile catre gravide:nu cumva sa faceti economii renuntand la catei sau pisici!:)))

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Citat:
In loc de cosmetice pt bebelus voi incerca initial cu ulei de masline extravirgin diluat in apa. Eu il folosesc si pe post de demachiant si pe corp si emolient si in balsamul de par...si in salata. Ma bucura sa vad ca sunt mame care il recomanda si bebelusilor. Pentru mine a facut numai lucruri bune.

Eu il folosesc nediluat .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Ilinca : frumusel era Manole ; si mie mi-a murit anul acesta, tot in luna ianuarie catelusa , avea 15 ani ... cat am mai !!!

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput