Chiuliti de la scoala?

Chiuliti de la scoala? | Autor: sunnyday07

Link direct la acest mesaj

Pare gluma, dar chiar vorbesc serios.

Am auzit de multe ori pe la colegii mei de birou care au copii mai mari ca au invoit copii de la scoala (1-3zile, chiar si o saptamana) pentru a pleca in mici vacante.

Cum eu nu aveam copilul la scoala pe atunci mi s-a parut nepotrivit, din doua motive:
-lipseste copilul de la scola si pierde din lectii
-ramane cu ideea ca putem oricand lipsi de la scoala pentru ceva distractie.

Vad ca si la noi in clasa se poarta, o fetita a lipsit in prima saptamana de scoala pentru ca era in concediu la mare peste hotare.

Ce parere aveti?
Intreb pentru ca acum recunosc ca mi-a trecut si mie prin cap sa lipsim vreo 2 zile ca sa plecam pe undeva.

V-ati invoi de la scoala pentru a pleca in vacanta?

de vanzare http://picasaweb.google.com/101768051715188015201/DeVanzare?authkey=Gv1sRgCKfyneHV7fSBIw#

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Noi nu. Avem destule vacante scolare in care putem pleca undeva: o saptamana toamna ,2 saptamani iarna, o saptamana intre cele 2 semestre, 2 saptamani de Pasti, 2 de Inaltare si 6 saptamani vacanta de vara. La gradinita mai plecau copiii si in timpul anului, e adevarat, dar la scoala nu prea mai pleaca. Doamne fereste de o boala sau un necaz, atunci chiar nu au de ales si trebuie sa lipseasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bellaiza spune:

Niciodata nu mi-as invoi copilul de la scoala sa plecam in... vacante neoficiale. Si eu am vazut la colegi ca se practica aceasta chestie paguboasa. Copilul nu va mai respecta scoala, isi va lua vacante aiurea, va chiuli in viitor de la scoala fara sa i se para mare lucru, iar parintii... atunci sa-i vezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Adevarul dureros e ca vacantele off peak sunt mai ieftine si parintii vor sa profite cumva si sa-si duca copiii in locuri pe care altfel nu le-ar mai vedea ,datorita preturilor foarte mari in timpul vacantelor.Eu zic ca nu sunt de condamnat mai ales ca sunt la mijlocmotive financiare si nu de ignorare a scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Nu cred ca trebuie sa faca cineva din asta un obicei, dar nici un capat de tara nu vad daca pleci o data pe an intr-o vacanta in timpul scolii. Eu mi-am luat copilul o saptamina de la gradinita ca sa-l duc la DIsneyland in luna martie si as fi facut-o si daca era la scoala. In timpul verii costa aproape dublu, asa ca nu vad de ce m-as ascunde dupa deget ca perioadele extra vacante scolare sint mai accesibile. In plus, eu una am o mama care o data la ceva timp, cind ne vedea obosite (pe mine sau pe sora mea), ne lasa sa dormim. Nu stiti cit de recunoscatoare ii sint si acum ca intelegea ca nu functionam ca roboti si nu era o drama sa spuna intr-o zi urita de noiembrie: "azi ploua, stai acasa si odihneste-te!" Si scoala era o chestie serioasa, aveam note mari, nu se glumea cu asa ceva, dar nici nu-si imagina ca nu se mai invirteste Pamintul pentru ca lipsim noi 1-2 zile pe luna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si copilul meu a mai lipsit de la scoala, l-am luat in calatorii. De acum, intr-a 3a vom mai reduce, are mai mult de pierdut dc. lipseste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu ma oftic oficial ca vinerea, cand are sport si doua ore de desen/abilitati i-a pus ultima ora engleza. Asta inseamna ca nu putem sa plecam si noi din cand in cand la munte de joi seara

Eu zic asa, cata vreme sunt mici merge sa plece o saptamana in afara vacantelor.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Eu ca profesor nu condamn parintii care isi "fura"din sistem copilul, o saptamana pe an. Daca nu devine o obisnuinta, adica sa plece mereu de la scoala si sa vina apoi varza si nepregatititi, dar cu pretentii de note mari, fireste. Ca mama, am lipsit-o pe fiica-mea de la gradi doar cand era bolnava, pentru ca nu aveam cu cine sa o las acasa si ea nu suporta sa stea singurica, iar de la scoala tot asa, in 2-3 cazuri de simtit rau. Trebuia sa stea 5 zile in casa dar a vrut la scoala, ca se plictisea .Eu cred ca nu trebuie nici sa exageram, adica sa invete copilul ca scoala e ca la discoteca, te duci doar cand vrei, dar din cand in cand, o zi-doua nu inseamna superficialitate.Sunt copii care imi lipsesc de la ora din diverse motive si se intorc mai bine pregatiti decat cei care au fost in clasa, deci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Eu pana acum nu l-am "invoit" pe baiat de la scoala decat cand a fost bolnav (cu febra mare, sau cand a avut varicela). In rest, si sa vreau eu sa mai evadam in timpul scolii pentru doua-trei zile, nu putem, ca domnu' scolar NU VREA SA LIPSEASCA!!! Ii place la scoala (desi are foarte mult de lucru si o doamna destul de exigenta), ceea ce nu poate decat sa ma bucure.
Deci, daca la altii se poarta, la noi nici nu se concepe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Noi ne-am invoit pana acum doar pt mersul la competitii sportive. Asta a insemnat 4 zile intr-un an scolar. S-ar putea in iarna asta sa chiulim o saptamana. Eu nu pot sa-mi iau de la servici concediu in perioada sarbatorilor de iarna (si oricum e aberant de scump totul) iar sotul meu nu poate in februarie. Asa ca, daca vrem sa scoatem copiii sa invete putin ski, va trebui sa chiulim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Multumesc pentru raspunsuri!

Cred ca ne vom "invoi" si noi vreo 2-3 zile in martie pentru disneyland.

de vanzare http://picasaweb.google.com/101768051715188015201/DeVanzare?authkey=Gv1sRgCKfyneHV7fSBIw#

Mergi la inceput