Tidal breath analys

Tidal breath analys | Autor: Delalex

Link direct la acest mesaj

Buna!
Trebuie sa-i fac fetitei acest test.A mai facut cineva copilului??
Fetita mea de 2 ani are weezing recurent iar dr.Craiu de la IOMC(la care am ajuns cu greu)ne-a recomandat sa facem programare la testul asta cand va mai fi in criza.
Am inteles ca se pune o masca, la fel ca la aerosoli, se masoara frecventa respiratorie, apoi sa da un puf de Ventolin si apoi se masoara iar.
Stiti ceva despre acest test??Merita facut?E concludent??
Multumesc!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

Da, este un test total inofensiv (sta cu o mascuta ca la aerosoli si trebuie sa respire in ea 5 minute) Se foloseste pt. a determina capacitatea respiratorie a copilului si a elimina suspiciunea de astm. Cel putin asta mi s-a explicat mie cand am fost tot la IOMC (la un alt profesor) cu baietelul meu diagnosticat din pacate tot cu wheezing recurent. Noi nu am facut insa testul pt. ca bebe avea doar 9 luni si nu ar fi stat cuminte sa respire acolo 5 minute asa ca ar fi trebuit sedat. Ce nu inteleg eu este de ce nu ti-a facut testul pe loc pt. ca sigur au acolo aparatul respectiv.

Off topic, eu i-am inceput baietelului un tratament homeopat preventiv si de atunci nu a mai facut nicio criza. E drept ca a trecut doar o luna jumatate dar eu sper...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Da, testul este foate important, se urmareste capacitatea plamanilor la respiratie normala, la efort si apoi cu Ventolin si se compara rezultatele.
Acum doar sa coopereze copilul.
Multa sanatate

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delalex spune:

Am inteles ca trebuie programare pt. test cand copilul are simptomele pt. debutul crizei de weezing.Dureaza 2-3 zile, asa mi-au spus.Analiza o face prof.Cernatescu, si cica este singurul aparat din tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaEmi spune:

La prof. Cernatescu am fost si noi si dansul ar fi vrut sa-i faca testul pe loc. Mergeti cu incredere, chiar daca noi am ales in cele din urma sa-l tratam homeopat, dl. dr. ne-a facut o impresie f buna.

Mergi la inceput