arsuri
Raspunsuri - Pagina 2
gabitza2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MACARIE Delphinas , oare sa merga si cu miere???!!! mi-a spus tatal meu aseara sa incerc cu miere si sincer m-am cam ratoit la el ...si cum dau mierea , dupa ce spal , mai acopar ranile mai dau si cu crema? oare pot sa-i dau odata cu crema odata cu miere? --------------------------------------------------------------------- Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos |
Eu stiu ca mierea este recomandata in cazul arsurilor usoare , la gradul 3 cu rana deschisa nu prea cred. O colega de-a mea s-a ars in camin si si-a dat cu miere , cand a juns la spital au facut un taraboi medicii de acolo cu ea si le-a luat f mult timp sa o curete de miere ca sa poata sa-i aplice un tratament adecvat. Ziceau ceva ca mierea poate contine bacterii ce duc la infectarea zonei arse. si avea tot o arsura de gradul trei pe picior.
Din moment ce doctorul nu ti-a recomandat acest tratament eu zic sa astepti pana va vedeti si sa-l intrebi ce parerea are despre miere.
MACARIE spune:
ok , cu mierea am terminat...multumesc pt sfaturi , dar eu tot nu sunt foarte lamurita cu ce sa o spal pe ranii! pediatra ei este in concediu cu tel inchis , de facut baie nu mi-a zis nimic, dar cred ca nu este indicat nu?!
--------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
Luna1 spune:
Acu ce sa zic, ca ingrijire imediata a arsurii trebuie tinuta rana sun robinet cel putin 10 min. Insa asta atunci imediat. Ser fiziologic zic eu ca e ok acum, daca vrei sa ii dai si putin confort pune-i gheata dupa ce o pansezi la loc. Eu am avut o arsura pe mana nasoala si mi s-a recomandat sa tin rana dezvelita cat mai mult. dar asta era pe suprafata dreapta, tu zici ca ea are intre fese.
Oricum gheata intr-o punga de plastic si pusa peste pansament (nu direct pe rana) ii vor calma durerile.
My reason
Ralukutzza spune:
Ranile produse de arsuri se spala in general cu apa oxigenata..cel mai bine daca esti nelamurita este sa mai intrebi o data medicul...sau alt medic...nu aplica tratamente dupa ureche gen miere, albus de ou etc..pot genera mai multe infectii si in nici un caz sa NU pui gheata pe rana...este o mare prostie...atunci cand pielea este afectata si a suferit un soc gheata nu face decat sa atace si sa deterioreze si mai rau tesutul afectat.
Te rog mult cere sfatul unui medic si nu te lua dupa " sfaturi babesti"
Ela2001 spune:
Macarie de ce nu suni la un spital de copii sa intrebi (la camera de garda)? Sigur o sa ti se dea un sfat bun.