Probeleme cu agentie imobiliara
![](images/user_man.png)
Buna ziua,
Am si eu o problema cu o agentie, am fost intr-o seara sa vedem apartamente, am semnat o convetie care a ramas la ei( adica un singur exemplar fara ca noi sa primim unul). Am vazut ap. pana cand am ajuns la unul care corespundea cerintelor noastre, am vb de un pret cu proprietarul, toate bune si frumoase pana a doua zi cand pretul a crescut cu 1000 de euro( asta la agentie) ironia sortii e ca am gasit un anunt in ziar de la PF cu acelasi ap (adica am gasit proprietari) am discutat cu ei pretul era acelasi discutat cu o seara inainte.
Intrebare - putem face tranzactia fara "ajutorul" agentiei fara sa platim nici un comision? Care ar fi consecintele daca agentia ar afla?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Eseea/Eseea.jpg)
Eseea spune:
Am vandut si noi apartament acum un an.
Probabil conventia semnata cu ei era un fel de contract prin care se stipula ceva de genul ca daca vezi un apartament cu ei, in cazul in care-l cumperi tb sa o faci prin ei, daca sa le dai comisionul.
Pretul. Pai pretul il vorbesti si negociezi cu proprietarul, nu cu agentia, asta-i buna! Chiar daca te hotarasti sa mergi in continuare prin agentie si toate discutiile au de fata cu agentul, pretul e optiunea voastra, cumparator-vanzator. Normal ca agentia are interesul ca pretul sa fie cat mai mare( comision mai mare), dar pretul il stabiliti voi. Voi il negociati si stabiliti.
Acum, nu stiu ce sa te sfatuiesc. Chiar daca ai dat intamplator pe bune de anunt in ziar, chiar daca v-ati descurcat si ati facut schimb de nr de telefon sau pur si simplu v-ati dus la usa vanzatorului si ati discutat........Normal cred ca agentia v-ar putea da in judecata dar nu cred ca le convine nici lor asta, la cat dureaza si costa un proces in Romania. Noi am facut asa : i-am spus agentei clar ca 3% sau nu mai stiu exact cat era nu-i dau, asta de fapt ii spusesem de cand dadusem anuntul, dar nici nu ni s-a parut corect sa o fentam pentru ca pana la urma mi-a gasit cumparator imediat ( abia dadusem anuntul la ziar), chiar daca am negociat cu cumparatorul, si in 10 minute am si semnat precontractul. Asa ca am stabilit o suma de comun acord si gata.
cred ca va intra cineva sa-ti raspunda exact la intrebarea ta legala. si pe mine ma intereseaza ce se intampla daca gasesti anuntul si pe cont propriu si prin agentie. Dar daca te duci cu agentia si ooppsssss cand ajungi la apartament iti dai seama ca l-ai mai vazut anterior singur si iti placuse? Si, eventual, isi aduce aminte si proprietarul de tine ca ai mai fost candva acolo sa-l vizonezi?
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Mediajust spune:
Cere-ti exemplarul tau dupa conventia aia, sa vedem ce stipuleaza. De aia e conventie, ca PARTILE convin sa.. - deci e obligatoriu sa ti-o dea.
Poate ca acea conventie este una de vizionare, si cumpararea nu face obiectul ei. Chiar nu stii ce contine?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)