cele 10 porunci

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ah, michelle-usa, iti multumesc tare mult... .

Tot stau sa ma gandesc cum sa definesc credinta asta de tip anecdotic, care se bazeaza pe istorii ce ii sunt omului bagate pe gat, care istorii valideaza ceea ce omul crede deja sau ceea ce omul vrea sa creda.
Io as numi-o credulitate, nicidecum credinta.
Dar, na, n-ar fi prima data cand as face impresie proasta drept credinciosilor.

Citat:

Nu, cortexia...prea putini sunt cei care o respecta.

Drumul larg ii duce pe oameni in rai, se stie .

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

nu e vorba de impresia care o facem altora...ca nu suntem aici ca la examen.
suntem aici sa ne ajutam cu idei, ce am intels eu sa spun si altuia...sa ne invatam, sa ne ajutam...nu sa criticam si nici sa ne falim.

Sincer nu am inteles ce ai vrut sa spui. Poate nu mai pricep eu bine romaneste...Poate vrei sa-mi mai dai niste indicii
Vrei sa spui ca cei credinciosi doar cred, indiferent ce e? Nu inteleg de care istorisiri vorbesti....si ca sunt crezute.

Chestia e ca TOT ce e in Biblie e adevarat de la primul rind pana la ultimul...iar daca mai sunt persoane, religii...grupuri religioase care cred o parte din ea...sau 3/4 ...nu e bine...ori crezi toata ori nimic.

Cind nu e specific scris in Biblie...si aplicam in zilele noastre(ex tv, internet... blugi si rock...etc) insemna ca nu are asa mare importanta si a lasat la atitudinea noastra sa facem cum credem.

Eu in general, cand nu stiu daca ceva e bine sau rau... imi pun intrebarile :
e ce fac impotriva cuvintului lui Dumnezeu, denigreaza pe Dumnezeu...il slaveste pe Dumnezeu sau nu, face rau sau bine familiei si celor din jur?

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
patou, multumesc pentru clarificare. A trebuit sa citesc de mai multe ori sa inteleg sensul. Denizel are un fel a spune...putin cam contorsionat...
E greu, mai ales pe forum sa intelegi sensul anectodic...ori daca vb serios...

ma bucur ca nu te-ai suparat pe mine ca m-am bagat ca musca-n lapte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui cortexia

Pina la Inviere, Dumnezeu a instituit simbata ca fiind ziua de odihna; Invierea Lui a avut loc duminica, iar un crestin adevarat care se raporteaza exclusiv la Hristos, respecta aceasta zi, sfintita de Insusi Dumnezeu.

Pe baza a ce noua porunca respecta un crestin adevarat o noua zi de odihna?

Din cate am vazut, atunci cand Dumnezeu considera ca noi trebuie sa facem ceva si numai acel ceva, spune clar: faceti asa, faceti asa, nu faceti altfel!!

N-am vazut nicaieri sa spuna Dumnezeu: v-am sfintit si binecuvantat alta zi, am anulat sfintirea si binecuvantarea celeilalte.

Aaaa, ca oamenii citesc Ieremia si ceea ce scrie in Ieremia le valideaza decizia pe care au luat-o deja (aia cu duminica) e cu totul altceva.

Patou, . Tu ma impresionezi, cred ca stii... .

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:

Pe baza a ce noua porunca respecta un crestin adevarat o noua zi de odihna?

Din cate am vazut, atunci cand Dumnezeu considera ca noi trebuie sa facem ceva si numai acel ceva, spune clar: faceti asa, faceti asa, nu faceti altfel!!

N-am vazut nicaieri sa spuna Dumnezeu: v-am sfintit si binecuvantat alta zi, am anulat sfintirea si binecuvantarea celeilalte.

Iisus Hristos rastignit si inviat este " Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este intemeiat pe mai bune fagaduinte. Caci daca (testamentul) cel dintai ar fi fost fara de prihana, nu s-ar mai fi cautat loc pentru al doilea" (Evrei 8, 6-7).

Cei din vremea Lui cautau sa-L piarda, scrie in NT, "nu numai pentru ca dezlega sambata, ci si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau, facandu-Se pe Sine deopotriva cu Dumnezeu." (Ioan 5, 18).

editat: diacritice...

Mergi la inceput

Citat:

Iisus Hristos rastignit si inviat este " Mijlocitorul unui testament mai bun, ca unul care este intemeiat pe mai bune fagaduinte. Caci daca (testamentul) cel dintai ar fi fost fara de prihana, nu s-ar mai fi cautat loc pentru al doilea" (Evrei 8, 6-7).

Cei din vremea Lui cautau sa-L piarda, scrie in NT, "nu numai pentru ca dezlega sambata, ci si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau, facandu-Se pe Sine deopotriva cu Dumnezeu." (Ioan 5, 18).

editat: diacritice...

Cortexia, presupun ca stii foarte bine la ce "dezlegare a sambetei" se refera textul: se refera la dezlegarea tututor poverilor ce se pusesera pe umerii credinciosilor iudei.
Sabatul ajunsese o corvoada, existau sute de reguli pentru un un "sabat reusit" (in fine, s-ar putea sa nu te impresioneze explicatia mea, nu cred ca ai ceva impotriva sutelor de reguli religioase :)).

Deci, ce faci tu acum?
Tu, cu Biblia in mana, incerci sa ma faci sa nu mai respect o porunca divina .
Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, Dumnezeu a zis sa sfintesc ziua a saptea, Dumnezeu a zis ca Sabatul e un semn vesnic intre om si El, iar tu, Cortexia, vrei sa-mi demonstrezi ca Dumnezeu a vorbit prostii si ca Dumnezeu si-a schimbat la un moment dat viziunea.
De ce faci tu asta?
Pentru ca, au fost niste oameni care au anulat o porunca (de fapt, au anulat nu numai porunca a patra, au anulat-o cosmetizat-o si pe a doua...), tu ii crezi pe ei si cauti in Biblie fel de fel de citate, doar-doar ti se valideaza ceea ce crezi deja.

E treaba ta ce crezi si ce respecti, da' parerea mea e ca esti antrenata intr-o lupta impotriva lui Dumnezeu :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortexia spune:

Citat:

Cortexia, presupun ca stii foarte bine la ce "dezlegare a sambetei" se refera textul: se refera la dezlegarea tututor poverilor ce se pusesera pe umerii credinciosilor iudei.
Sabatul ajunsese o corvoada, existau sute de reguli pentru un un "sabat reusit" (in fine, s-ar putea sa nu te impresioneze explicatia mea, nu cred ca ai ceva impotriva sutelor de reguli religioase :)).

Deci, ce faci tu acum?
Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o, Dumnezeu a zis sa sfintesc ziua a saptea, Dumnezeu a zis ca Sabatul e un semn vesnic intre om si El, iar tu, Cortexia, vrei sa-mi demonstrezi ca Dumnezeu a vorbit prostii si ca Dumnezeu si-a schimbat la un moment dat viziunea.
De ce faci tu asta?
Pentru ca, au fost niste oameni care au anulat o porunca (de fapt, au anulat nu numai porunca a patra, au anulat-o cosmetizat-o si pe a doua...), tu ii crezi pe ei si cauti in Biblie fel de fel de citate, doar-doar ti se valideaza ceea ce crezi deja.

E treaba ta ce crezi si ce respecti, da' parerea mea e ca esti antrenata intr-o lupta impotriva lui Dumnezeu :).

Bine. Pace tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:

Citat:

Deci, ce faci tu acum?
De ce faci tu asta?

Bine. Pace tuturor!

ar fi foarte bine sa fie bine, dar din pacate-i rau.

scuze ca am deturnat discutia, dar am facut-o gandindu-ma ca daca eu am reusit sa vad adevarul dincolo de prejudecatile pe care le aveam acest lucru e posibil pentru fiecare dintre noi.

denizel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

denizel

Asta este deja semnatura ta, presupun .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Citat:

Pst, Ioanadara, tot io. Voiam sa-ti amintesc ca io si Patou suntem d-alea, cu idei d-alea. Ziceai tu ca nu vrei sa pierzi vremea cu d-alde noi si de aia mi-am permis .

Da dar devine deja penibil.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Citat:
citat din mesajul lui patou

denizel

Asta este deja semnatura ta, presupun .

Pst, Ioanadara, tot io. Voiam sa-ti amintesc ca io si Patou suntem d-alea, cu idei d-alea. Ziceai tu ca nu vrei sa pierzi vremea cu d-alde noi si de aia mi-am permis .

Mergi la inceput