Poate off topic:
Subscriu la ideea ca rosul unghiilor poate denota stress.
Eu am 28 de ani, am ramas cu ticul, dar tin bine minte ca atunci cand eram copil le rodeam in perioade de panica, spaima, anxietate.
Acum sunt linistita, implinita....si tot n-am unghii.
Strict din perspectiva unei mancatoare de unghii:
- oja amara amaraste toate obiectele pe care le atinge. Eu asa patesc. Cum nu am unghii care sa depaseasca lungimea degetelor, practic ating cu buricele degetelor mai intai. Care devin si alea amare. Presupun ca si unghiutele lui sunt aproape incarnate, nu?
- ardeiul este foarte iritant pentru ochi. Mi-am pus si ardei pe unghii, fereasca dumnezeu ce bocet am tras cand am dat sa ma frec la ochi. Daca un adult duce mana la ochi cred ca si un copil face asta.
- oja normala: o poate manca si pe aia....
Si totusi oja amara ramane cea mai eficienta. Doar ca deh, cum spuneam, din cauza umiditatii naturale a pielii si a faptului ca o unghie mancata atinge si degetul la extremitate, o sa se amarasca nu numai cand isi roade unghiile dar si cand mananca ceva tinut cu degetele.
Multumim fetelor ptr sfaturi. De 3 zile ii dau cu oja speciala ptr rosul unghiilor si...nu mai duce mana la gura. Continuam cu oja pana scapam detot de obiceiul asta urat.
Pupam.
bafta multa liliana_28.Sa ne spui si noua (pe mine mai alesa ma intereseaza in special)daca ai succes cu oja amara.Ca la mine nu a mers , dar poate nu am fost eu prea consecventa.Dar eu pe bune nu prea am pe ce da pe degetele baiatului meu cel mare, pentru ca nu mai are unghii aproape deloc, e mai mult deget .Dar poate la tine ai pe ce si iti tin pumnii sa ai rezultate bune.