Cum sa ....fiu diplomata in acest caz...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

citeva link-uri pentru cauze si factori de risc:
http://www.mayoclinic.com/health/postpartum-depression/DS00546/DSECTION=causes
http://www.mayoclinic.com/health/postpartum-depression/DS00546/DSECTION=risk-factors

Causes
By Mayo Clinic staff

There's no single cause for postpartum depression. Physical, emotional and lifestyle factors may all play a role.

* Emotional factors. When you're sleep deprived and overwhelmed, you may have trouble handling even minor problems. You may be anxious about your ability to care for a newborn. You may feel less attractive or struggle with your sense of identity. You may feel that you've lost control over your life. Any of these factors can contribute to postpartum depression.
* Lifestyle influences. Many lifestyle factors can lead to postpartum depression, including a demanding baby or older siblings, difficulty breast-feeding, exhaustion, financial problems, and lack of support from your partner or other loved ones.

Risk factors
By Mayo Clinic staff

Postpartum depression can develop after the birth of any child, not just the first. The risk increases if:

* You have a history of depression, either during pregnancy or at other times
* You had postpartum depression after a previous pregnancy
* You've experienced stressful events during the past year, including illness, job loss or pregnancy complications
* You're having problems in your relationship with your spouse or significant other
* You have a weak support system
* You have financial problems

* The pregnancy was unplanned or unwanted

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

un bb de o luna poate folosi 15 scutece in 24 de ore.

Sa fi mama singura,in tara straina,la mila bisericii,recent nascuta,fara acte....sunt o gramada de motive sa nu fi tocmai plina de elan,sa fi deprimata si sa nu fi tocmai pe placul multora.

lissa,actele de caritate se fac atunci cand simti ca tre sa le faci si in masura in care poti sa le faci.se fac cu ochii inchisi si inima deschisa...nu ptru ca te a rugat nasul sau popa.

Nu stiu cum mai este acum in ro,dar imi amintesc ca,acum ceva vreme,femeia lauza nu era lasata sa faca mai nimic,era ajutata de familie,vecini,prieteni,toata lumea colabora cu mama si noul nascut.era o traditie,ba pusa parca sub semnul legii...[nu ai voie sa faci asta,nici asta[,toti aduceau dulciuri,oale cu mancare,faceau cumparaturile...etc
acum ma gandesc,dupa ce am trecut prin experienta de a fi mamam de 2 ori,departe de casa,dar cu lume buna in jurul meu,ca acest ajutor isi avea rolul lui bine intemeiat,ca traditia are o baza logica,afara de cea spirituala si umana.
Si ma intreb acum,dupa ce am citit tot ce au scris forumistele,unde si cand s'au pierdut traditia si empatia cu o mama lauza,de ce nu se poate sa se ia lupa de pe ea,ptru o vreme macar,pana s o desmeticii1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Mai, eu o inteleg pe tanara mama, dar mi se pare ca si voi o judecati prea aspru pe Lissa... Ok, fata are problemele ei, sunt convinsa ca nu ii e usor, pe de alta parte nu cred ca e cazul sa ne permitem sa-i dam lectii Lissei, nu stim exact ce si cum face ea, cat si cum o ajuta etc. Poate si Lissa are problemele ei, nu are timp, mi se pare un pic exagerat sa fie criticata asa si sa i se faca program, ca altfel tot ajutorul ei nu are nicio valoare.

In plus, acum fata are probleme, dar cand faci un copil, nu te gandesti ce vei face pe viitor, cum il cresti, cum sa faci sa fie totul ok? Mai ales ca ai doi. Mie sincer imi pare de acei copilasi nevinovati, nu e vina lor pentru nimic.

Eu cred ca daca tot nu le cunoastem nici pe Lissa, nici pe fata, ar trebui sa fim mai moderati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

rog unul dintre moderatori sa inchida subiectul.
Va multumesc!

Mamica de Ana

Mergi la inceput