Viatza in Germania (cap. 64)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Liutzica,imi pare tare rau,du-te luni si vorbeste la gradi,ferm dar fara scandal.Daca era grav,stiu ca trebuiau sa cheme salvarea sau medic.Uneori,sub acoperirea ca gradinita e asigurata,lasa cam libera situatia...offf,defapt nu stiu ce sa zic.
In ultimul an de gradi si fiica-mea a patit-o,si-a luxat cotul(ausgekugelt),a cazut de la o bara .Ma intorceam de la serviciu,eram in s-bahn si m-a sunat educatoarea sa vin ca fiica-mea a avut un accident.Nici nu stiu cum m-am tirit pina acolo,nu vreau sa-mi mai amintesc ce panica imensa am trait.Ele sunasera la salvare,la spital ne astepta o armata de doctori,nu a fost nevoie de operatie,numai anestezie generala si i-au pus cotul la loc si apoi ghips o luna.
Nu stiu daca lucrul asta se putea preveni,nici acum nu stiu exact cum s-a intimplat...
Sanatate multa si mai cere vreo parere,daca totusi nu se poate pastra dintele,e important cel putin de pastrat locul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

Azi pare a fi mai ok, desi de dimineata a avut pleoapele mai umflate ca de obocei...acuma totusi pun pe seama oboselii si a sperieturii de ieri.
Luni trebuie sa mergem la control tot la Uniklinik, la stomatoloaga care a fost de garda, sa vedem ce zice.
Eu la gradi n-o pot lasa macar o saptamana pentru ca nu poate musca, iar acolo sigur ca nu vor fi binevoitoare sa-i dea hrana maruntita.
Din fericire a venit bunica din Ro ieri...asa s-a nimerit, deci am cu cine s-o las acasa. Asa ma simt si eu mai bine si mai trece vremea ca sa-si revina si ea.
Am hotarat ca atunci cand o voi trimite din nou la gradinita, sa sun, respectiv sa fiu sunata in fiecare zi sa vad cum este copilul, iar daca cumva se loveste, indiferent ca-i grav sau mai putin grav sa ma sune imediat.
Intre timp cautam alta gradinita...dar nu stiu ce sanse avem.
Va multumesc ca ati fost alaturi de mine si ca m-ati sfatuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Am facut o greseala, Iris Loreley de Celesta a avut 4300 gr si 53 cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

[b]liutzica/b] e ingrozitor ce vi s-a intamplat...mergi la Jugendamt si fa plangere.

Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Liutzica, cum sa ti se predea copilul tau intr-un hal pt care sa fii nevoita sa alergi pe la medici, sa-l tii acasa o saptamana pt ca nu poate sa functioneze normal si tu sa nu le faci reclamatie? Prin reclamatia pe care o depui le dai un semnal de alarma cum ca ceva nu e in regula acolo la acea gradinita. Se pare ca acele functionare nu isi cunosc responsabilitatile si nu sant antrenate dpdv profesional sa actioneze in situatii 'iesite din comun': Adica ele nu stiu ca ele sunt responsabile pt sanatatea tuturor copiilor de acolo, mai ales daca se intampla accidente? Daca nu stiu, inseamna ca trebuie sa urmeze cursuri de specialitate pt a deveni o institutie sigura. Tocmai pt ca vrei sa pleci de acolo, eu as depune plangere. Si daca nu vrei sa ajungi asa departe, poti sa ceri cel putin sa faceti un termin si sa urmezi protocolul in care tu faci o reclamatie si ele scriu tot ce s-a vorbit la termin. Cere-le sa evalueze politica lor de prim-ajutor. Poate nu au si atunci sunt bune de dat in judecata.
Nu lasa de la tine. Ele nu au reactionat in mod profesional la o situatie elementara, anume acordat primul-ajutor in caz de 'accident': In orice firma se face asta, altfel nu au voie sa functioneze.
Iti doresc succes si sanatate la micuta ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Lia, imi pare tare rau pt ce citesc. papusa din partea mea.

Nu te lasa, urmeaza sfatul Ramonei (Amonar) si depune plingere: la gradi, la politie si la Jugendamt. Nu e admisibil cum au procedat. Ca a fost un accident, ok. Se poate intimpla si cu tine de mina. INSA, ca nu te-au anuntat imediat, ca n-au sunat salvarea..........asta nu e de iertat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Felicitari Celesta!

Adriana mami de Isabelle Marie - 2 luni si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Celesta, felicitari pentru bebita, sa creasca mare si sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!

Lia, sanatate micutei tale, cum e se simte mai bine? ce a spus doctorita e in regula dintisorul,este dinte de lapte sau permanent(ca in cazul asta situatia e mai grava)

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liutzica spune:

Fetele, am fost azi din nou la control cu Aimee, a zis dr. ca sunt sanse bune sa "se prinda dintele" la loc si sa-l poata folosi dupa o vreme.
Trebuie acum sa mergem saptamanal la dentist sa vedem evolutia si cum se duce sangele din gingii.
Sp;eram sa iesim cu bine din intamplarea asta urata.
Am prins as repulsie de gradi asta...ma tot gandesc ce abordare sa le fac cand voi da fata cu ele. Oricum prima data voi merge cu sotul la directoare sa vorbim si dupa ce ne accepta conditii;e o mai duc pe fetita.
Va pup si va multumesc ca mi-ati fost aproape.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hallo

ce citesc pe aici.... deci se intampla si la gradinite? doamne, a inebunit lumea asta de tot. Liutzica, nu lasa lucrurile asa. asta e tendinta noastra sa lasam, sa iertam, sa tacem, sa inghitim.....
NU!!! cu nici un chip. aici ai drepturi care se respecta de regula.

in primavara fiul meu s-a taiat la scoala, la ora de werken lucrau ceva si si-a crestat degetul mare cu un ferastrau electric. asa de bine s-a taiat, cu jumat de unghie. profesoara la trimis la toaleta singur sa se spele. si a incercat ea sa-l panseze apoi desigur ca sangera mai departe si i se facuse si rau. era dara de sange prin clasa....dupa care ma suna fata pe mine si imi spune sa vin la scoala ca V. s-a taiat la deget si sangereaza.....am cerut-o la telefon pe profesoara si nu i-am spus decat :"daca nu chemi salvarea, voi avea grija sa nu mai fi profesoara niciodata"
pana am ajuns eu la scoala, deja fusese preluat de salvare. am intrat peste profesoara si am intrebat-o daca are probleme cu capul sau e insuficient pregatita?
la spital l-au ingrijit medicii, m-au asteptat sa ma intrebe daca sa-i faca vaccin. apoi acasa. timp de o saptamana am mers zilnic la pansat.
a doua zi dimineata eram la director in birou, cu reclamatia scrisa. profesoara n-a vrut sa cheme salvarea, ca nu poate, ca costa mult.....ca nu vine ptr taietura aia directorul s-a facut albastru cand a vazut reclamatia. mi-a dat confirmare, apoi am plecat la Jugendamt, nu inainte de a-l anunta pe director incotro ma indrept.

a doua faza, saptamana trecuta luni la Schultreff. de duminca i-a fost cam rau la baiat, dar fiindca era ct de cat in forma l-am lasat sa mearga la scoala. pe la 12 i s-a facut rau, cand era inca la ore. de acolo a fost trimis la Schultreff, iar cucoanele de acolo l-au trimis pe canapea. avea febra si dureri de gat, nici o gura de apa nu putea inghiti. la ora 13 a venit si fata acolo, cand l-a vazut le-a cerut supravehetoarelor sa ma sune pe mine. "lasa ca nu are nimik, doar il doare gatul" pe la 3 si ceva ma suna fiicamea ca ii e rau lui V. si doamnele nu-i fac nimik. ea iesise de acolo afara sa ma sune pe mine. spunele sa-l urce in taxiu si veniti acasa. "pai nu vor, ca daca i se face rau pe drum???"
eu eram intr-un loc de unde nu puteam pleca in clipa urmatoare, a mai durat jumate de ora. pana am ajuns la scoala a mai trecut aproape o ora.
"voi stiti sa ingrijiti de copii ce-i aveti incredintati? aveti un medic, o asistenta?" se uitau la mine ca la ozn. l-am dus la medic, iar medicul ia pus imediat perfuzie si a chemat ambulanta. avea infectie la amigdale, recidiva a treia oara in mai putin de o luna.
ma deranjat ca nu m-au anuntat din timp, ca l-au lasat in plata Domnului.
a doua zi eram la director in birau, dimpreuna cu doamnele supraveghetaoare. am facut protocol de data asta, au scris tot ce am vb.

cred ca educatoarele si profesorii astia traiesc cu impresia ca noi strainii nu avem asigurari medicale si daca cheama ambulanta vor trebui sa plateasca ei. si mai profita de faptul ca nu ne cunoastem drepturile. se gandesc probabil "auslanderii astia nu fac scandal, sunt straini si n-au unde sa ne reclame".

ei uite ca stim unde sa mergem, nu suntem chiar necunoscatori.
nu te lasa niciodata, mai ales cand copilul tau e ranit serios.

sanatate maxima doresc la toata lumea! si felicitari noilor mamici!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput