Viatza in Germania (cap. 64)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

cred ca merge direct, dar, un telefon inainte poate nu strica.

te-am lamurit bustean

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

andreia am sa sun inainte da o sa-l trimit pe sot direct fara sa-i spun ca am sunat...asa le am pe amandoua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

daca mai esti pe fir notarul iti face Vollmacht in germana logic nu? Ai spus ca ai mers direct si ai pus apostila in aceeasi zi si ai luat-o a doua zi, daca am inteles bine. Cand ai avut timp sa o si traduci asa repede? Ca trebuie tradusa.

roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)

Roxy, tu scrii procura de acasa, eu am scris pe un A4 sus in germana si jos acelasi lucru in romaneste. Pe ei nu-i intereseaza continutul, notarul certifica ca tu ai semnat si ca tu esti acela care scrie in pasaport etc. Sau ma rog, cine semneaza. Este vb de certificarea semnaturii si ca esti prezent si intreg la minte (cel putin aparent) cand semnezi. Ce semnezi este problema ta.
Deci acelasi text de 2 ori pe un A4, o data in rom si o data in germana. De fapt asta iti spune si tanti cand iti face progr., cel putin asa ne-a spus noua, sa venim cu hartia pregatita in 2 exemplare parca. Scoate si tu mai multe la imprimanta sa ai de rezerva. Apropo, de la notarul ala unde am fost eu se ajunge cu tramvaiul direct la Tribunal sau Judecatorie ca le incurc intot., unde se pune Apostila.
De Rathaus nu ma pricep.

Mergi la inceput

Cristina, deci nu e un formular tip pe care ti-l dau ei la notar si-l completezi acolo?Ca eu cautand pe net am dat de o graoaza de formulare cu numele Vollmacht...da nu stiam pe care sa-l scot la imprimanta, cica sa mearga mai repede daca merg cu el gata completat.Asa cum spui nu as mai avea nevoie sa mai trec si pe la traducator sa mai dau sia colo timp si bani, mult mai eficient.
Si daca nu e prea mult cum sa formulez eu acest Vollmacht , macar asa ca idee.

Mergi la inceput

Citat:

Cristina, deci nu e un formular tip pe care ti-l dau ei la notar si-l completezi acolo?Ca eu cautand pe net am dat de o graoaza de formulare cu numele Vollmacht...da nu stiam pe care sa-l scot la imprimanta, cica sa mearga mai repede daca merg cu el gata completat.Asa cum spui nu as mai avea nevoie sa mai trec si pe la traducator sa mai dau sia colo timp si bani, mult mai eficient.
Si daca nu e prea mult cum sa formulez eu acest Vollmacht , macar asa ca idee.

nu stiu daca nu vor cei de la consulat ceva special, ar fi bine daca i-ai intreba inainte. daca nu vor e ceva de genul:

eu cutarica nascut la... in..., domiciliat in... cu Passnr..... Vater von x si Y , passnr si data de nastere de la amandoi copiii sunt de acord ca mama cutarica, nascuta la... , domiciliul in..., Passnr.... sa ceara si sa ridice pasapoartele indiv. ale copiilor X si Y.

asa a fost la noi, adica adaptata la calatoria in Ro. Dar cu consulatul... mai bine intrebi la ei sa nu ai surprize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Tata vine cu trenul, nu reusesc sa il urc in avion . Deci numai buletin, asta e fain, ca precis gasea motiv ca dureaza prea mult scoaterea pasaportului ca sa nu mai vina .

Mergi la inceput

tot eu cu intrebarile mele ...acest Vollmacht numai la notar se face , adica in dreptul numelui trebuie sa scrie Notar X-ulescu, nu este bun de exemplu un Rechtsanwalter sau asa ceva, sau asta e altceva si nu au legatura.Scuza-ti nestiinta da nu am mai avut pana acum treaba cu aceasta categorie si acum mi-am cam prins urechile.Ca am gasit un Rechtsanwalt langa mine, Notarii vad ca sunt numa in zona centrala a Münchenului.Daca numai la notar trebuie mers ma conformez, dar daca si astialalti pot face m-as duce la asta de langa casa, da va intreb intai pe voi s anu ma fac de ras la el din prima...

Mergi la inceput

Citat:

tot eu cu intrebarile mele ...acest Vollmacht numai la notar se face , adica in dreptul numelui trebuie sa scrie Notar X-ulescu, nu este bun de exemplu un Rechtsanwalter sau asa ceva, sau asta e altceva si nu au legatura.Scuza-ti nestiinta da nu am mai avut pana acum treaba cu aceasta categorie si acum mi-am cam prins urechile.Ca am gasit un Rechtsanwalt langa mine, Notarii vad ca sunt numa in zona centrala a Münchenului.Daca numai la notar trebuie mers ma conformez, dar daca si astialalti pot face m-as duce la asta de langa casa, da va intreb intai pe voi s anu ma fac de ras la el din prima...

e ca si in Romania, nu orice avocat poate face asta, numai notarii. oricum tb sa mergi in centru pt apostila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Roxy, eu as face procura direct la consulat.Nu mai e nevoie de nici o traducere si am certitudinea e exact ceea ce ei cer.
Cristina, am vazut ca te interesau manuale de limba romana.
Si eu am lucrat cu Teodora destul de mult la limba romana, asa ca-ti pot impartasi din experienta mea.Personal, nu consider manualele din Ro absolut necesare.M-am folosit de abecedar doar in clasa intai, cand am invatat-o sa scrie si sa citeasca romaneste.Apoi am preferat sa-i aleg eu texte simple si placute, pe care sa le citeasca cu drag.In schimb, am preferat sa lucrez cu ea mai mult pe partea de gramatica, ortografie, punctuatie si pentru asta am avut o culegere de exercitii foarte buna.Cuprinde notiuni de fonetica, lexic, comunicare, exercitii de scriere corecta a cuvintelor, texte pentru dictare, adica exact ceea ce ma intereseaza pe mine sa exersez cu ea.Ceea ce mi-am propus eu deocamdata, este sa o invat sa vorbeasca si sa scrie corect romaneste si pentru asta, cartea este extrem de utila. Se numeste "Limba romana(clasa a II-a)- dictari, exercitii-joc, compuneri, poezii scolare, rebusuri, teste de evaluare", autori Florin Gardin, Maria Gardin, Florian Berechet, Daniela Berechet.Acum avem culegerea pentru clasa a III-a , de aceeasi autori.
Eu sunt pe cale sa organizez cursuri de limba romana in cadrul parohiei din care facem parte si am de gand sa lucrez tot cu aceste culegeri.La fiica-mea au dat roade.Daca te intereseaza, ne intalnim si-ti povestesc mai multe.

Mergi la inceput

neatza la
Camelia, mersi de info. Da, ma intereseaza, dar eu nu am timp sa stau sa lucrez cu ea, daca vrea ii dau ce are nevoie si o verific. Acuma primesc manualele astea si cred ca am s-o rog pe mama sa-mi aduca culegerea de care zici tu, sa vad si cat o tine invatatul.
La noi e putin altfel, in cls. a 4-a e mai mult de facut, accentul se pune pe Übertritt (si pe mine asta e prioritatea nr.1, desi nu am ce comenta la notele primite pana acum, dar sunt cu ochii-n 4 ) si o las sa decida singura ce vrea sa faca si ce nu. Clar ca o mai motivez si eu dar... am sa vad. Oricum ar fi, e bine sa le am in casa.
Tu de cand vrei sa incepi cu cursurile? Si cand vor fi, in weekend probabil, nu?

PS: acuma am vazut ca are si rebusuri, ii plac la nebunie! A primit de la buni niste reviste de rebusuri pt copii si e f incantata de ele! Atsa pot face si eu cu ea, ca ma distrez cu ea seara inainte de culcare Mai pun neuronii la treaba

Mergi la inceput