Abdomen extraplat (47)
Raspunsuri - Pagina 20
claucia spune:
Heheee, din abdomene si sport ne-am apucat de alaptat si nasteri. super, e frumos, e omenesc, e ceea ce poate face femeia in plus femeia, si mie mi se pare minunat. Nu sa nasc natural, nici macar alaptatul desi ma mai inceraca o nostalgie, nu mi-a fost ff greu insa tare m-a ingradit in miscare, eu sunt f mobila, si cu copii dupa mine, ma misc mereu, nu prea imi place sa stau acasa si sa ma uit la TV de ex. Si cum imi era greu sa alaptez in afara casei (inafara de masina unde era ok) well, nu am fost ff fun alaptat.
Cu nasterea nu stiu ce sa zic, eu stiu doar cezariana, am 2 si am niste experiente extrem de placute, si din spital, si din partea dr si din partea asistentelor, si conditiile au fost super, si operatia, am fost treaza mereu, bb (in ambele cazuri) a stat cu mine din primele ore si acolo a ramas, nu a fost trimis in camera de bebelusi sau asa ceva, aveam patutul de bb in camera, cu si fara cezariana. Si eu m-am recuperat extraordinar, nici nu se mai vad operatiile, de fapt este o singura liniuta mica in zona pubiana iar alta parte este intacta.
Sa revin la ale mele. Astazi, de fapt de aseara e micuta mea mai bine. E din nou vesela, mananca, mai haraie si tuseste productiv si rar dar e fff bine comparabil cu zilele trecute. Groaznic a fost cu 5 zile de febra mare si apatie, of. Maine mergem din nou la dr plus radiografia. Are si manifestari astmatice care probabil ca vor regresa cel mai probabil spre 5-6 anisori, in fine.
Eu insa apropos de sentimentele materne...of of, eu le am si din plin. Eu nu cred ca sentimentele materne inseamna sa te pui pe locul n-spe in viata, eu cred ca un copil, este cel mai minunat si mai incredibil moment din viata si chiar viata! Nu pot sa inteleg cum unele persoane nu incearca sa vada, desi daca incearca si nu reusesc e destul de tragic, insa ideea este ca fiecare bebelus vine cu dragostea la el, NU o simti inainte si nici nu stii ce este, nu ai cum sa iti dai cu parerea si nici sa stii, pentru ca atunci cand esti mama cresc niste chestii, niste sentimente care te uimesc si pe tine! Eu asa cred si desi imi place sa fiu frumoasa, imi place sa fiu sanatoasa, imi iubesc sotul si ma simt binecuvantata pe toate planurile, inclusiv profesional e ok, copiii ma implinesc enorm si ma mir in fiecare zi ce am putut EU, tocmai eu si cu sotul sa facem. Ceva MINUNAT! Hai ca v-as bate la cap cu a fi mama o gramada, copiii mei sunt cel mai minunat lucru de pe planeta si as face orice, dar orice pe lume pentru ei...
Hai si on-topic: mancare: subtirel tare, dimineata ovaz cu lapte degresat, la pranz niste orez cu legume si seara probabil nimic, o cafea, pleaca sotul pana in Grecia (vine maine) si cu copilasii mei scumpi acasa, cred ca skip mancarea si dupa ce le culc la 9 jumatate (daca nu adorm si eu cu cea mare in pat ca e tare cald si dulce si bine in camera lor...) atunci bag si sport.
Va pup si imi sunteti tare tare dragi, asta ca sa stiti
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009
Ele spune:
Sa o iau in ordine deci.
Allure am candida , dar din cate stiu, ramane permanent in organism si numai se reactiveaza in anumite conditii. La mine reactivarea asta e cam o data la luna . La inceput am avut tratamente pt ea, dupa am renuntat si daca simptomele sunt suportabile, merg mai departe si astept sa treaca. Eu la dr ajung doar raaar si atunci de gura sotului.
Legat de nastere si eu votez cu cezariana. Nu am avut probleme de nici un fel, m-am simtit bine si refacerea a fost rapida.
Cu alaptatul normal ca eu sunt pentru..ca doar am alaptat 14 luni. E drept ca acuma plodu e sanatos, imi face max 2 raceli pe ani si alea fara febra si alte complicatii. Si eu citisem ca nu alaptatul strica sanii ci sarcina. Asa ca ....daca aveti timp, rabdare si lapte ar fi pacat.
Al meu sot tocmai imi zicea cu vreo 2 zile in urma ca mi s-au ridicat sanii de la sport. Acuma ma intreb care dintre noi nu vede bine?? Eu tot sosete le zic si fara sutiene cu push=up nu plec nicaieri.
Ce nu as mai face , in caz de as avea un al doilea copil..nu as mai sta acasa decat max doua luni dupa nastere. Doamne in ce hal te poti prosti doi ani acasa??!!!
Astazi nu am pus gura pe dulce, dar ziua nu s-a terminat. ...va scriu daca ma apuca nervii sau nu. oricum la 8 am programul sportiv.
Elena & Denisa
Deus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Deus, vedetele alea nu's de laudat, ca nu le intereseaza sanatatea ci creionul de sub san. Alaptat inseamna sa alaptezi, nu sa alaptezi 6 luni, 1 an sau 3 ani, conteaza doar sa o faci atata timp cat poti si se vrea, ca e benefic pt. sanatatea ta si a copilului. Inteleg multe motive si argumente ca sa nu alaptazi sau sa nu nasti natural, dar cand au de celebrele "se lasa sanii " si "se "largeste" vaginul" , simt ca innebunesc. ***Fur is for petting** http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1 http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
pai nimeni nu le lauda! este o varianta pe care o aleg unele femei:-)
si da, Xio, nu toata lumea este dispusa, ca atunci cand are un bebe sa se sacrifice 100%...asta-i realitatea .
Eu nu am vrut copil, l-am facut fiindca Dan a vrut. Eu am considerat ca este un act egoist sa aduc pe lumea asta o fiinta, sa-i ofer din start condamnarea la moarte, la dureri, la probleme..nu am vrut un copil care sa ma satisfaca pe mine, sa aiba grija de mine la batranete...acuma este altceva, il iubesc mai presus decat viata dar asta nu inseamna ca nu sufar la gandul ca trebuie sa se loveasca in viata de prea multe mizerii. De acord ca sunt mii/milioane de lucruri fantastice in viata, astea incerc sa le vad si sa-l invat sa le vada:-)))
si apropo de treaba cu vaginul: din 10 prietene care au nascut natural, la 7 nu le mai place sa faca dragoste. Au avut parte de nasteri "frumoase" de cusaturi "profi", si acuma prefera orice altceva decat o seara de amor cu sotul. Nu se mareste? ba da si o spun femeile, muschii se slabesc...poate toate femeile o patesc cu varsta(nu-i la fel daca se intampla la 50 sau la 30) dar cand iti trece pe acolo un cap de 40 de cm sa te astepti sa ai macar vreme vaginul ca un guler de pulover largit:-) isi revine in timp? partial da:-)
Xio - vorba unei bune prietene psiholoaga: "dupa ce am facut depresie am empatizat si invatat mai multe despre mintea umana decat puteau sa ma invete in 12 ani de scoala"! O sa vezi pe pielea ta ce si cum este cu nasterea si restul:-)
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.
iulix spune:
Mai ce discutii intense despre alaptat si nastere. Ca sa intru si eu in hora desi nu am bb, as face si maine unul. Mor dupa copii si de cand cumnata mea are pe bebe (bine bb a crescut si are 2 ani si 2 luni) parca nu am satur sa ma uit la el, sa ma joc cu el, sa vorbim (imi place vocea lui de mor , parca iti insenineaza ziua). Acum nu stiu cum e mai bine nastere naturala sau cezariana, dar clar mi-ar placea sa alaptez pt ca mi se pare unic si de neintrecut acest moment.
Ca sa revin la oile mele eu azi am facut ciorbita de perisoare si am pus pt. prima data bors magic. A iesit o bunatate!!! Sport cred ca fac mai tarziu ca pana acum nu am avut timp.
........................................................................
"Adevaratul anotimp al iubirii e atunci cand credem ca numai noi putem iubi, ca nimeni n-ar fi putut vreodata iubi astfel inaintea noastra si nimeni nu va mai iubi la fel dupa noi". Johann Wolfgang Von Goethe
"In definitiv, nu anii din viata sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai". – Abraham Lincoln
"Nicio femeie nu e frumoasa sau urata pana nu ajungi s-o cunosti."- Marin Preda
"Sky is the limit!!"
emaaimee spune:
va salut si eu rapid. sunt inca la munca si abia astept sa ajung acasa. nu stiu daca o sa am timp de sport.
va pup
nikole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Deus
si apropo de treaba cu vaginul: din 10 prietene care au nascut natural, la 7 nu le mai place sa faca dragoste. Au avut parte de nasteri "frumoase" de cusaturi "profi", si acuma prefera orice altceva decat o seara de amor cu sotul. Nu se mareste? ba da si o spun femeile, muschii se slabesc...poate toate femeile o patesc cu varsta(nu-i la fel daca se intampla la 50 sau la 30) dar cand iti trece pe acolo un cap de 40 de cm sa te astepti sa ai macar vreme vaginul ca un guler de pulover largit:-) isi revine in timp? partial da:-) devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/. |
Ei las' ca nu-i chiar asa, cine stie de ce nu vor ele amor
Nu se mareste mai, nika
Mie nu-mi arde a mai face amor din cauza a doi copilasi de care tre sa am grija, din cauza oboselii fizice,nicidecum din cauza...(ma rog, eu nu as spune ca s-a largit nik, nici al meu nu spune, eu nu simt nici o diferenta, exceptand jena de la inceputul actului, epiziotomia aia chiar imi amaraste serile...)marimii partilor intime
si-apoi circumferinta caputului unui bebe e de 10 cm, stiam eu...imi zise medicul de fapt.
Nu de alta dar o mai citi vreo fata ce vrea bebe si se sperie...
XIO spune:
Deus, zau ca nu se mareste nimic Vaginul ramane la fel si dupa nastere, iar durerile pe care le au prietenele respective (au fost toate la acelasi dr? ) sunt datorate suturii. Din cate femei stiu eu nici una nu a avut probleme, deci nu are rost sa dam exemple personale. Nicaieri in medicina nu se specifica asa ceva, ca este imposibil. In sarcina actioneaza multi hormoni pt. toate modificarile, de-aia e spoibila nasterea si recuperarea fara astfel de sechele care sunt doar "populare".
Nu e vorba de sacrificiu, e vorba de sanatate, sa alaptezi 2 luni macar nu cred ca e cel mai greu lucru de pe pamant sau nu stiu ce sacrificiu suprem, mai ales cand o faci stiind ca te ajuta si pe tine si pe copilul tau.
Revin
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
iarina spune:
Emaaimee merci mult de parola, v-am vazut pozele
Sincer ma motiveaza, o sa ma uit la ele ori de cate ori seara ma apuca lenea si n-am chef de nimic -cunoasteti senzatia de oboseala psihica de la serviciu.
O sa incerc sa pun si eu cateva
Deus spune:
asta si termin cu subiectul bebe la abdomene:-)))
Nikole pe langa greutate, la nastere se masoara talia (lungimea), normal intre 45 - 54 cm, perimetrul cranian (31-36 cm) si cel toracic (30-35 cm)
Xio - asa-i la nastere si dupa nastere sunt multi factori implicati in relatia amoroasa: hormoni, traume, oboseala, etc...
Daca vaginul va reveni sau nu la normal dupa momentul nasterii depinde de mai multi factori. Cele care conduc la mentinerea unui vagin larg sunt:
volumul mare bebelusului (un copil mare inseamna si 4.5 kilograme);
sarcina multipla (gemelara, tripleta etc.);
lipsa exercitiilor Kegel in sarcina (sunt recomandate si inainte de nastere tocmai pentru evitarea acestei probleme.)
si sa revenim la oile noastre:-)))))))))))) ma duc sa ma culc, dimineata ma trezesc la 5
va pup pe toate si va doresc o seara frumoasa!
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Va rog sa-l ajutati pe ALEX! http://dianalaura.wblog.ro/.
iulix spune:
Eu va zic noapte buna si vise placute (cred ca la mine vor fi cu bebei la cat am discutat de ei ). Eu ma bag la sport si dupa la nani.
Iarina asteptam poze si mult succes la extraplat!!
Teos sunt f. multe exercitii!!! Depinde ce vrei tu sa obtii, asa ca da-ne niste date ca sa stim cum te putem ajuta/sfatui.
........................................................................
"Adevaratul anotimp al iubirii e atunci cand credem ca numai noi putem iubi, ca nimeni n-ar fi putut vreodata iubi astfel inaintea noastra si nimeni nu va mai iubi la fel dupa noi". Johann Wolfgang Von Goethe
"In definitiv, nu anii din viata sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai". – Abraham Lincoln
"Nicio femeie nu e frumoasa sau urata pana nu ajungi s-o cunosti."- Marin Preda
"Sky is the limit!!"