Imi e dor de viata
Raspunsuri - Pagina 10
ruxandra_sb spune:
si eu sper ca Mara sa se insele.
din pacate, de-a lungul anilor au fost destule subiecte.. de pacaleala colectiva.. unele de-a dreptul artistice
tocmai de aceea s-au instaurat regulile pt subiectele umanitare
..adevarata fericire in tine rasare si-n tine infloreste si leaga rod, cand ti-ai pregatit sufletul pentru ea. (Alexandru Vlahuta)
Stardust spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mara26 Stardust, sa ma ierte Cel de Sus daca gresesc, dar din ceea ce am citit pana acum nu am inteles tu de ce ai ajuns sa nu te mai intelegi cu sotul tau? Nu ai spus nimic despre ce ai facut tu ca lucrurile sa se rezolve, daca era posibil, inainte de a depune actele de divort. Vad insa ca putin cate putin le-ai convins pe fetele astea sufletiste de pe forum sa te ajute material. Ultima solicitare subtila a ta cred ca se referea la o masina de spalat. Sper sa ma insel amarnic asupra ta. In primele postari ziceai ca esti izolata, ca nu ai pe nimeni pt ca ulterior sa povestesti ca te-ai intalnit cu diverse prietene, ca ai o prietena avocat, ma rog deci sunt niste contradictii. Nu am retinut daca ai reusit sa iti gasesti un loc de munca. Oricum daca situatia ta este reala doar sa te lamentezi de ce ti se intampla nu va schimba nimic. Ma doare sufletul de copilul tau. |
Te salut si eu... Sa luam "problemele" pe rand...
In momentul in care bucuria de a fi insarcinata iti este umbrita de gesturi ... mai putin ortodoxe sa le spunem, nu cred ca iti mai arde ca tot tu sa faci ceva pentru a imbunatati situatia. Cel putin asa cred ca gandeste orice femeie cu mintea intreaga, cuminte si la locul ei, si care nu a dat vreodata vreun motiv sotului sa o trateze altfel decat ca pe o femeie.
Totusi... am mers inainte si am incercat, chiar daca de cele mai multe ori inima imi spunea altceva, sa aduc putina caldura in familia mea. Si nu ma refer la caldura de la calorifer...
In al doilea rand da, am primit suportul unor fete de aici, care au dorit sa ma ajute in primul rand pentru baietel si gestul lor a fost cu atat mai frumos cu cat nici una dintre ele nu mi-a cerut socoteala si nu m-a intrebat ce am facut cu acele lucruri primite. De fapt este vorba de rechizite dintre care cea mai mare parte a ajuns la gradinita ( dau oricand adresa gradinitei pentru verificare ) iar restul le-am pastrat. De ce? Nu stiu daca ai putea sa intelegi, tinand cont de suspiciunea care pare sa iti conduca sufletul, insa explicatia este simpla: atunci cand pur si simplu nu iti permiti sa ii iei copilului tau cele mai elementare lucruri nu ai de ales decat sa il inveti sa faca economie, ceva ce uneori nici noi, adultii, nu suntem in stare sa facem.
Nu te gandi ca am primit sute de colete. Au fost 3, iar cami a venit personal tot cu rechizite. Cat priveste ajutorul financiar, a venit de la mianna careia i-am si spus exact ce am facut cu acei banuti: am luat cateva creme Eucerin pe care le-am folosit pana mai ieri.
In al treilea rand iesirea cu "prietenele" de care spuneai a fost de fapt prima iesire ( si deocamdata singura ) pe care am avut-o in ultimii 2 ani in oras. Si a fost o intalnire extrem de placuta pentru mine despre care am simtit nevoia sa scriu aici. Mi se pare normal sa povestesc si despre lucrurile mai placute care mi se intampla, nu doar despre necazuri.
Daca am venit aici, pe DD, a fost pentru ca cineva m-a sfatuit sa fac asta, stiindu-mi exact situatia, in ideea ca voi reusi sa imi fac cateva prietene si voi avea cui sa imi spun of-ul.
Si a avut mare dreptate.
Unul dintre cele mai la indemana lucruri, si care pare sa devina un fel de "epidemie" cel putin la noi, romanii, este de a judeca. Este mai comod decat sa crezi ca cei de langa tine au nevoie de o mana intinsa, si te scapa de "obligatia" morala de a face ceva in acel sens.
Numai bine iti doresc.
Stardust - Suflet de mamica
marius spune:
De ce nu are si el ce au alti copii, de ce nu poate merge si el la buncii ( desi suntem in aceeasi curte ), de ce tati nu il duce la gradi, de ce nu ii iau si lui nu stiu ce arata la reclamele pentru copii.... si ultima... de ce suntem mereu singuri noi doi? Am inceput sa plang in fata lui. Am realizat ca deja nu mai am cum sa ii ascund nimic. |
Dar de ce nu poate merge si el la bunici daca tot sunteti in aceeasi curte? Cine nu-l lasa?
Daca vei (ai) fi la serviciu cu cine va sta copilul - nu de alta dar daca acum resimte ca esti cu el cum va reactiona cand nici tu nu vei(ai) fi cu el?
Cand el are nevoie de aia sau de cealalata de ce nu ii spui pur si simplu sa mearga la tatal lui sa-i spuna nu de alta dar doar tata are bani asa incat rezolvarea e la tata.
Asta am vazut rapid eu cel putin.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Stardust spune:
Dar de ce nu poate merge si el la bunici daca tot sunteti in aceeasi curte? Cine nu-l lasa? Daca vei (ai) fi la serviciu cu cine va sta copilul - nu de alta dar daca acum resimte ca esti cu el cum va reactiona cand nici tu nu vei(ai) fi cu el? Cand el are nevoie de aia sau de cealalata de ce nu ii spui pur si simplu sa mearga la tatal lui sa-i spuna nu de alta dar doar tata are bani asa incat rezolvarea e la tata. Asta am vazut rapid eu cel putin. www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20vara%202010&page=19" target="_blank">Tu poti face diferenta - voteaza-o pe Ioana - mar-2 - Fii tu un Mos Craciun! Multumesc! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Marius, tinand cont ca eu deocamdata stau acasa ma pot ocupa de baiat. Da, stam in aceeasi curte, si da, stiu ca pare greu de inteles dar nu am cum sa il duc la ei. Mi-as dori si eu sa ne reunim la cate o masa seara sau in week-end, sau sa il pot lasa pe baiat la ei sa zicem 1-2 zile, cum stiu ca e si firesc. Nu spun ca sunt oameni rai, sa nu se inteleaga asa ceva, din contra, doar ca sunt putin mai ... diferiti.
De trimis il trimiteam intr-un timp la taica-su cand cerea cateva ceva, insa am realizat ca tot baiatului ii fac rau. Asa ca prefer sa il fac sa inteleaga ca nu se poate mereu, ca in viata sunt si greutati si ca nu ne putem permite mereu ceea ce ne dorim. Ii va folosi asta si cand va creste. Doar ca uneori imi este greu si mie pentru ca sunt perfect constienta ca dorintele lui sunt normale pentru varsta pe care o are.
Mediajust spune:
citat din mesajul lui Stardust Acum 2 saptamani, sau ceva mai mult, sotul meu a pus pe cineva sa se intereseze daca actele de divort au fost cu adevarat depuse. Asa ca m-am trezit intr-o dimineata cu el pe messenger, de la munca, razandu-mi in fata ca am mintit si nu am avut de fapt curajul sa inaintez divortul. Ca sunt un nimic care nu stie decat sa se laude ca face. Am sunat imediat avocata si am aflat atunci ca, deoarece dosarul meu a fost depus fix inaintea vacantei de vara, inca nu se lucrase cererea mea, si ca acesta fusese cumva ratacit cu posta interna. El exista insa, la fel cum exista si chitanta care arata clar data cand eu am platit demararea dosarului. Doar ca urmeaza sa se stabileasca datele primei infatisari, etc, ceea ce dureaza. Stardust - Suflet de mamica |
Nu stiu la ce chitanta te referi - onorariul de avocat, taxa de timbru - dar un lucru este cert:
Dosarul tau este inregistrat abia in 2 noiembrie, iar termenul este la anul in iunie. Nu exista "posta interna" la instante, si parca mi-e greu sa cred ca a fost nevoie de 2 luni dupa vacanta ca acea cerere sa primeasca nr. unic, oricat de aglomerata ar fi judecatoria aia. Mai mult, la depunerea cererii avocata trebuia sa primeasca si termenul - asa-numitul "termen in cunostinta", deci nu vei mai fi citata, ci va trebui sa te prezinti direct, sub sanctiunea respingerii cererii.
Iti sugerez sa fii atenta la cum ti se gestioneaza acest dosar.
Stardust spune:
Sa inteleg ca e posibil ca dosarul sa nu fi fost intocmit atunci cand am inaintat eu cererea de divort? Ci dupa ce am sunat-o pe avocata sa ii spun de ceea ce aflase sotul?
Spune-mi te rog mult ce ar trebui sa fac eu ca sa fiu sigura ca totul e ok. Sa ma duc direct la tribunal sa intreb de termen? Avocata a spus ca ma suna ea cand afla ceva, dar practic de o luna eu nu am primit nici un semn.
Sincer nu ma pricep la astfel de detalii, daca este ceva ce ar trebui a fac te rog mult spune-mi.
Mediajust spune:
Termenul este 7 iunie 2011, la timpul 1.
In rest - nu stiu ce sa-ti spun, relatia ta cu avocatul este numai problema voastra, tu stii daca este ceea ce vrei, daca ti se potriveste, daca raportul implicare/onorariu este unul bun etc.
Stardust spune:
Asta inseamna ca atunci e prima infatisare?
Si instiintare el cand primeste? Pentru ca nici aceea nu a sosit.
Sincera sa fiu eu nu o cunosc pe avocata, mi-a fost doar recomandata de cineva ca fiind "foarte buna". Daca stii un avocat/a cu adevarat bun dar cu care sa si pot discuta deschis, te rog mult sa-mi spui.
Mediajust spune:
citat din mesajul lui Stardust Asta inseamna ca atunci e prima infatisare? Si instiintare el cand primeste? Pentru ca nici aceea nu a sosit. Sincera sa fiu eu nu o cunosc pe avocata, mi-a fost doar recomandata de cineva ca fiind "foarte buna". Daca stii un avocat/a cu adevarat bun dar cu care sa si pot discuta deschis, te rog mult sa-mi spui. Stardust - Suflet de mamica |
Da, atunci este. Citatia ii va veni pana atunci.
Nu fac recomandari, este o responsabilitate pe care nu mi-o pot asuma.
Stardust spune:
Am inteles si iti respect principiul. Multumesc mult pentru informatii.
Oricum o voi suna zilele astea sa o intreb cum se desfasoara totul si sa vad ce imi spune.
Va tin la curent.