Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***262***
Raspunsuri - Pagina 6
Gianina34 spune:
olishka - de cand doarme?
nu are febra, nu?
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si sase luni
olishka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gianina34 olishka - de cand doarme? nu are febra, nu? Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 1 anisor si sase luni |
De la 1 noaptea, asa ca este de inteles ca inca doarme. Cred ca astazi nu-l mai culc la pranz caci ne apuca 3 noaptea.
Nu are febra.
Olga, mamica lui David iepurasul

georgiana310 spune:
Din ciclul Tztza Floare` in discutii de oameni mari, hop si eu:
Nu stiu cum culcati voi copiii la 1 noaptea
. Bine, inteleg ca nu se culca ei. Dar... de ce ii lasati sa doarma dupa-amiaza tarziu?! Nu e vorba de Olga, neaparat, ca sa nu se inteleaga ca "ma iau te ea" (te
tufata
) daaaar, mie chestia cu culcatul dupa miezul noptii mi se pare mai grava decat o raceala!
Dupa parerea mea - si asta formata dupa ce am citit ceva despre supiect (din nou, imi plec capul
si mentionez ca nu am facut studii de caz, nu m-am cufundat cu anii in biblioteci si nici teza de doctorat nu am facut din subiect), zic ca culcatul mai tarziu de 9 - maaaaxim 10 seara nu e OK! Da` deloc!!!
Si daca cineva doreste, o sa si scriu cat de tare poate "afecta" un copil.
Si nu vorbesc din Tara Perfectiunii, ca si eu am trecut prin asta vro 2 luni, timp in care am fost deprimata (pe bune!!!) si am facut TOT, dar TOT ce am putut sa o dezobisnuiesc de obiceiul de a se culca tarziu! Daca i s-a facut somn la 5 nici gand sa o culc!!! Si aici poate sa imi vina Sfantul Sfintilor sa imi zica ca "trebuie culcat copilul cand ii e somn". Adica da, trebuie!!! dar in normalitatea orelor de somn - care ii sunt benefice.
Sorry celor care au ridicat din spranceana.
Repet, ma-`nclin - vorba respectabilului Moisescu!
claudela spune:
Va pupic dragele mele!Mi-e asa necaz ca nu pot sa intru mai des, sa povestesc si eu mai multe cu voi. Sa impartasesc si eu din experientele noastre de mamica si tatic cu ghiocel asa de mandru..Oricum, imi sunteti foarte dragi si cand am timp citesc cu mult drag cele scrise de voi!

POVESTEA MIRUNEI
Gianina34 spune:
claudela draga te pupacim si noi si te asteptam mai des cu o impresie/problema/necaz/solutie...
Gianina34 spune:
georgiana - stiu ca asta e situatia ideala - culcatul la 9 max 10 insa, sunt copii si copii
eu sunt convinsa ca mamele cu bebelusi"insomniaci" nu-s tocmai fericite si au incercat si incearca tot ce-i posibil pentru a regla ora de somn
cred ca nimeni nu e impacat cu gandul ca i se culca bebelakele dupa 12 noaptea insa sunt situatii si situatii/accidente
nu am auzit pana acum o mamica sa zica de ghiocelul din dotare ca are ora obisnuita de culcare dupa 12 noaptea
am o prietena care, inca de cand bebele era in burtica, era activ noaptea, ziua toata- dormea; ritmul asta si l-a pastrat pana la 2 ani ca se si obisnuise draga de ea sa stea la joaca/alergat/cantat toata noaptea , dimineata parca prichindelul regulamentar in pat si trezea pentru spalat/imbracat/mancat/plecat la scoala copilul mai mare. Ea apuca sa adoarma de la 9 la 1-2 ziua.
georgiana310 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gianina34 georgiana - stiu ca asta e situatia ideala - culcatul la 9 max 10 insa, sunt copii si copii eu sunt convinsa ca mamele cu bebelusi"insomniaci" nu-s tocmai fericite si au incercat si incearca tot ce-i posibil pentru a regla ora de somn cred ca nimeni nu e impacat cu gandul ca i se culca bebelakele dupa 12 noaptea insa sunt situatii si situatii/accidente nu am auzit pana acum o mamica sa zica de ghiocelul din dotare ca are ora obisnuita de culcare dupa 12 noaptea am o prietena care, inca de cand bebele era in burtica, era activ noaptea, ziua toata- dormea; ritmul asta si l-a pastrat pana la 2 ani ca se si obisnuise draga de ea sa stea la joaca/alergat/cantat toata noaptea , dimineata parca prichindelul regulamentar in pat si trezea pentru spalat/imbracat/mancat/plecat la scoala copilul mai mare. Ea apuca sa adoarma de la 9 la 1-2 ziua. Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009 avem 1 anisor si sase luni |
Da, Gianina, stiu!!! Imi inchipui ca fiecare ar vrea sa se culce copilul devreme!!! Eu rad cu D. ca Bris adoarme rar dupa 8.30 si... ne distram ca "prindem filmul" - adica ce ne punem noi sa ne uitam de la 8 - 8.30. Imi inchipui ca nicio mama nu isi doreste sa se culce cu copilul la 1 noaptea!!! (Desi eu am o cunostinta care culca copilul in jur de 12.30 noaptea pt ca "e pe programul ei" - adica, nu se poate trezi devreme!
).Daaaar, ce cred eu e ca exista dezvat!!! Se poate schimba! Nu cu plans isteric 3 nopti la rand sau mai stiu eu ce. Dar, intr-adevar, cu rabdare din partea mamei si staruinta.
Eu am mai zis: cand am inceput sa o "dezobisnuiesc" pe Bris de dormitul f tarziu, am facut asa:
1. am trezit-o intr-o dimineata la 8. Greeeu. Aia a fost o zi groaznica!! La 11.30 s-a culcat din nou.
2. s-a trezit la 2.30!!! si de-atunci nu am mai lasat-o sa doarma!
3. i-am dat ultima masa la 6.30. Am facut o baita caaaalda. Pijamale, lapte si... SOMN de voie de la 7.30.
4. la 1 s-a trezit cam fresh. am stat langa ea, cu lumina stinsa, fara sa zic nimic, eventual cate un shhh, nu mergea pe atunci daar... se ridica pe pat in picioare si facea tot felul. am lasat-o un pic si apoi i-am zis hotarat: Bris, gata!!! somn!!!
Cum am zis, aia a fost o zi horror! SI urmatoarea parca... Dar apoi... din nou, Bris dormea de la ora 8, asa cum fusese obisnuita!
Bine, cred ca la 18 luni e mult mai greu sa schimbi obiceiul... decat la 9!
fetele si sper sa nu fie cu (mare) suparare ca m-am bagat!
Maya25 spune:
Buna ziua tuturor! N-am mai intrat de mult pe aici...
Georgiana, ai perfecta dreptate cu somnul si orele de somn. Si eu m-am luptat mult cu Maria sa o fac sa se culce la o ora decenta, dar cea mai grea lupta a fost cu tatal ei care insista sa o culcam de 2 ori pe zi, chiar daca apoi se culca la 1 noaptea! I-am spus ca stiu ca e ff nociv pt sistemul ei nervos sa se culce asa tarziu dar el nu si nu, important e sa culcam fetita cand vrea ea, adica si la 7 seara daca atunci incepe sa-i fie somn (bineinteles ca la 8 era sus si intr-o noapte am stat pana la 2 treaza cu ea!). Poti sa-mi spui despre efectele nocive ale culcatului asa de tarziu macar sa am cu ce sa-i dau replica cand o mai fi cazul?
adrisimo28 spune:
anaan vreau sa iti zic, daca olga merge sa ii cumpere lui dei-dei de la kiabi ceva sa ii cumpere marime mai mare. sa iti spun de ce: mie miha mi-a luat pr Dragos din catalogul lor de la pag17 cele 2 seturi de tricouri suprapuse si a luat marimea ptr 24 M/86, lui drg ii vin perfect, dar ma gandeam ca dei-dei e mai maricel, mai inaltutz si mai butucanos
decat drg si i-ar trebui o marime mai mare.
dragastoasa de Dragos