Dialogurile unui contribuabil

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

un exemplu de "adaptabilitate": plateste-le lefurile maine si pe stat treci data cand "se da liber la plata impozitelor"

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi


Da, eu n-am putut sa-mi scot banii de lefuri - oare la cresa/banca/lumina ii primeste cu un bilet pe care scrie "banii ii aduc cand se da liber la plata impozitelor"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

un exemplu de "adaptabilitate": plateste-le lefurile maine si pe stat treci data cand "se da liber la plata impozitelor"

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi


Da, eu n-am putut sa-mi scot banii de lefuri - oare la cresa/banca/lumina ii primeste cu un bilet pe care scrie "banii ii aduc cand se da liber la plata impozitelor"?

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).


scuze, eu am inteles ca nu poti face plata impozitelor pe salarii dar tu de fapt nu puteai face transfer de bani din trezorerie in contul curent al firmei, din care sa platesti salariile... acum am inteles... deci practic chiar daca am fi indiferenti la necazul lucratorilor din finante cu scaderea salariilor, nu putem pentru ca suntem afectati toti intr-un fel sau altul de nemultumirea lor...

si pana la urma ma intreb si eu ca Badea, cum poate un om care castiga 400 ron pe luna sa se lupte cu coruptia? simplu, luand spaga ca sa inchida ochii si sa reuseasca sa-si plateasca factura la lumina, nu?

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Zi frumoasa astazi, si sarbatoare, asa ca o iau vesela la picior sa rezolv diverse trebusoare cu institutiile statului.
Ma opresc la Trezorerie, acolo - curtea plina de doamne agitate. Intru totusi, ma strecor printre protestatare, si merg la ghiseul cu pricina. Il constat inchis - si intru intr-un birou. "Buna dimineata, vreau sa-mi virez niste bani pe contul comercial al firmei". "Buna pe dracu', mi se raspunde, nu vedeti ca suntem in greva spontana?" "Vad, zic eu, dar maine trebuie sa platesc lefurile la angajati - deci ce fac?" "Nu stiu, nici nu-i treaba mea - si acum trebuie sa iesim si noi in curte sa scandam..." Inteleg invitatia afara, ma conformez, si-l caut pe liderul de sindicat - o doamna care se indeletnicea cu alcatuirea unei liste de sloganuri strigate. Pana sa ma bage in seama, ascult preparativele: "Nu, nu jos Basescu, ca i-a murit mama - mai bine Sa plece X-lueasca" (asta fiind directoarea). In fine, o intreb cu respect daca n-ar putea sa elibereze din spontaneitatea protestului o functionara, sa-mi vireze si mie banii MEI, ca am nevoie de ei. "Duduie, urla sindicalista, mata ai televizor???" Ma gandesc si raspund sincer si vinovat ca da, am. "Nu va uitati, vedeti ca-i revolutie in finante? Ce va pasa, sunteti patroni, aveti de unde, noi avem copii la scoala, cu ce sa-i crestem?" Mi se face rusine ca am si firma, si copil, deopotriva ma cuprinde sila - si plec.
Pe drum ma gandesc cum naiba dau eu ochii maine cu oamenii aia - fiecare are cate o problema (ca noi toti) si sigur mai multe decat stiu eu. Dar repede - D. este mama singura, povestea zilele trecute, cand a plouat, ca i-a venit fata uda la picioare si trebuie sa-i ia ghete. F. are o bunica batrana pe care o intretine. L. are copilul la cresa, si mi-a cerut un avans acum o saptamana ca-i trebuia. Renunt sa ma mai gandesc - imi fac o socoteala ca am niste bani acasa, nu multi, dar cate un milion de caciula le-as putea da.
Ma intalnesc cu o cunostinta, palida ca moartea. "Ce bine ca v-am intalnit, sunt disperata, am fost concediata si trebuie sa-mi depun dosarul la somaj, vineri expira termenul de 30 de zile, am tot sperat ca-mi gasesc de lucru, si acolo nu lucreaza nimeni - ce ma fac?" Ma gandesc si dau din umeri - chiar nu-mi vine nimic in cap. Ne despartim, imi vine o idee, strig dupa ea si-o sfatuiesc in gura mare sa trimita o cerere recomandat. Nu-i procedural corect, da' macar o sa poata dovedi ca a incercat in termen, dar n-a avut spor. Imi mai multumeste cineva care trecea - cine stie ce problema avea.
Ma suna fiu-meu de la scoala, ma sperii (nu era pauza) sa-mi spuna ca doamna de religie este in greva, nu face ora asta, si a auzit ca nici cea urmatoare. Multumesc in gand lui Dumnezeu ca religia nu-i (inca) materie de examen la liceu, si mai indrept niste ganduri nepioase spre Biserica Ortodoxa, care este scutita de impozitul pe averea sa de
3 miliarde de euro!!
In acelasi moment mi se face brusc rau - mai aveam un drum de facut, la Casa de Asigurari de Sanatate de unde trebuie sa pimesc prelungirea aprobarii de oxigen pentru mama, bolnava terminal. Cu gandul ca mama se va sufoca mai repede si "mai" definitiv fara aparat, intru ca o vijelie in CJAS. "Alo, doamna, unde?" - intreaba gardianul. "Intr-unul din birourile pe care vi le platesc, ii scuip printre dinti". Evident, pe toate usile scrie "Greva spontana nelimitata" (sic!) Intru la directoare, o gasesc speriata ca un soarece pentru ca numai ce ii strigase un sofer "diseara nu mai ajungeti acasa daca nu va dati demisia!!" In schimbul sfatului de a-i face plangere, accepta sa-mi inregistreze ea cererea pentru oxigen, si obtin promisiunea ca-mi va aproba prelungirea.

Acum am ajuns acasa. Cu toata imaginatia mea, nu-mi dau seama cum va arata aceasta tara in cateva zile, daca lucrurile raman asa.
Nici nu ma intereseaza acum cine si cum ar trebui sa deblocheze situatia, habar n-am daca acele stimulente de cinci ori cat leafa li se cuvin sau se justifica, dar in mod clar nu sunt dispusa sa stau la mana functionarilor suparati.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).


Parca citesc continuarea de la "O scrisoare pierduta" scrisa in stil caragial numa' ca 126 de ani mai tarziu. Ce chestie domn'le, Romania a fost/este inca in zona crepusculara...

Curat murdar, coane Fanica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Eh, uite si o prima consecinta a zilei de azi (poate nu importanta, dar relevanta).
Maine trebuia sa asist la o intalnire intre un om de afaceri francez, interesat sa deruleze un proiect cu o firma de aici. Banii pe care voia sa-i investeasca nu erau multi - vreo 300.000 de euro, dar afacerea ar fi putut fi un succes si - cel mai important - ar fi avut nevoie de cateva sute de angajati, ceea ce la somajul asta gros ar fi fost perfect.
Am primit un mail frumos scris, in care isi exprima regretul ca nu mai este interesat sa vina aici, ca mediul este instabil/confuz (afacerea ar fi presupus contacte institutionale pentru avize, licente etc).
Intuitia mea imi spune ca pleaca in Bulgaria.

Asa ca ne-am linistit toti...si oare cati or mai fi la fel de speriati de functionarea schioapa a statului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mediajust, acelasi lucru l-am auzit si eu de la doua companii nemtesti care pana acum cateva luni aveau un real interes sa investeasca in Ro.

´´Instabilitate, haos. Revenim probabil cand se va stabiliza situatia din Romania´´

Pam-pam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Eu abia acum am citit toate subiectele astea deschise aici cu finantele si grevele si proasta gestionare a banilor unui angajat de catre stat urmarea fireasca fiind aceea ca lumea vrea sa se sustraga de la plata datoriilor impuse de un stat ce nu ofera prea multe.De fapt cauza este aceeasi si problemele se trag una din alta.
Insa Mediajust a punctat aici foarte bine dupa mine ceata in care te baga nefunctionarea unor institutii ale statului desi in mod normal lucrurile ar trebui sa se desfasoare normal si in atare conditii.
Adica, fac finantistii greva, ok , dreptul lor .Eu ca particular insa nu ar trebui sa ma resimt in vreun fel in urma acestui fapt.Si nici scoala copilului si nici Casa de asigurari de sanatate.
Degeaba urlam pancarde si ne invinuim unii pe altii pana cand cei ce trebuie sa priceapa nu pricep ca descentralizarea este cuvantul cheie. Ideea nu este ca nu este bine ca fac greva ci ca eu ca particular nu trebuie sa depind de ei.
Bineinteles ca pleaca strainii ce vor sa investeasca. Cine are deja ideee de modul cum functioneaza o firma intr-o tara normala poate confirma faptul ca nici o firma privata nu baga banii la trezorerie de unde mai apoi sa scoata salarii. Firmele private de obicei varsa la casa de asigurari la care sunt puse doar banii prevazuti pentru plata asigurarilor angajatilor, nu toata suma din care apoi sa extraga netul.
Deci, nici o treba cu trezoreria. De la trezorerie ies doar banii bugetarilor. Restul firmelor au treaba cu o banca cu care lucreaza, lunar.
Cu oxigenul la fel de incredibila situatia.O casa de asigurari doar..
si aia depinde integral si ea de buget.
Deci, nu ma mai lungesc aici.Atata timp cat baza nu se schimba, este imposibil sa se rezolve ceva.De aceea eu una mi-am pierdut orice speranta in a merge spre bine. Descentralizarea este cheia.Nu renuntarea la bugetari, ei sunt necesari dar nu in orice situatie.De la sine s-ar reduce numarul daca li s-ar lua din indatoriri.
Sectorul privat in Romania depinde prea mult de institutiile statului .
Dar separarea ar duce la incetarea umflarii multor buzunare si probabil asta este problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Da, Ioana.
De doua zile ma tot gandesc cum sa ma scap de nenorocita asta de trezorerie. Am un contract cu o institutie publica pe un proiect european - si acolo imi vireaza banii (mai am doua transe si l-am terminat). Dar voi avea grija sa nu-mi mai treaca un ban pe acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Dar in urma cu cativa ani, pana prin 2003-2004 nu mai retin exact, nu erau bugete distincte? nu-si incasau banii separat Casa de Sanatate, Casa de Pensii, Oficiul de Somaj, Bugetul de Stat era doar cu colectarea impozitelor pe profit, venit, tva, accize, etc? nu isi gestionau banii fiecare? de ce s-a facut porcaria asta de centralizare, ca banii sa ajunga intr-un sac fara fund si institutiile care ar trebui sa-si colecteze propriile venituri si sa si le gestioneze sa ajunga la mana statului, de fapt la mana unor guvernanti care distribuie dupa bunul lor plac, fac si desfac legi ca sa le ajunga banii la ministere conduse de pipite sau smecheri?

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Da Ariadna, probabil de aceea nu dau drumul la nimic.
Nu stiu daca reusesti sa scapi de ei Mediajust data viitoare, eu ti-as dori asta dar am mari indoieli.Personal, de cate ori am incercat sa evit institutiile statului in Romania nu am reusit desi erau aberant de nenecesare toate serviciile oferite de ei.

Mergi la inceput