Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011(3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Salutare!

Bun venit noilor burticute,am sa va adaug in listuta mai la noapte cand ma voi simti mai in forma.
Am fost cu Luca la control si am steptat-o pe dr cateva ore de suntem terminati...ma doare si burta,nu sunt prea sociabila azi.
Multumesc de parola,nu am apucat sa intru sa vad daca merge,daca e gresita va rog sa-mi trimiteti si mie.
Felicitari Ramo pt inimioara!

Lia,multa sanatate si sarcina usoara!

Fug ca am o foame....sper sa apuc sa intru mai pe seara.
Va pup mult!

de Luca si 8+

Mergi la inceput

vad ca nu ati reusit cu tikerul...unde v-ati blocat?va explic din nou nu-i problema.

mamica lui Sara ai fost la control?cum e cu scurgerea?

de Luca si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floretronela spune:

Buna fetelor!
O sa trimit un mail la adresa comuna cu atasament cartea sotilor Capraru. Ca sa fie mai usor de luat. Noi suntem ok, ne doare un pic burtica ca deh am facut treaba si colac peste pupaza am racit, toata noaptea am avut nasul infundat iar acum ma doare gatul. Am luat paragrippe, sper sa treaca.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------proteina S 26.4%, mutatii heterozigote MTHFR C667T si MTHFR A1298C11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valentina_D spune:

Haideti sa va spun cu ce problema ma confrunt eu, va rog, nu dati cu pietre...
Inainte de sarcina eram fumatoare, inraita chiar, pentru ca fumam un pachet pe zi. Intotdeauna am crezut ca in sarcina imi va fi rau si ca nu voi mai putea fuma...pe asta ma bazam.

Buuuuun, am ramas insarcinata, greturi zero, sau aproape zero. Evident, am dus lupte mari sa ma las. Doctorul mi-a interzis strict , mi-a spus chiar ca daca nu ma las, sa imi caut alt medic...dar ma agitam atat de mult incat de nervi ma lua durerea de burta...efectiv imi venea sa plang.
Asa ca, am tot incercat...3 pe zi, 4 pe zi...acum chiar una doua. ...mai mult nu. Evident, nu ii pot spune doctorului. Stiu ca ii poate face rau bebelui, va rog, nu ma certati. Si eu am mustrari de constiinta dar nu pot sa inteleg de ce ambitia nu este mai mare decat afurisita asta de tigara..una doua pe zi

Cand mergi la dublu test, stiu ca declari acolo daca esti sau nu fumatoare. Oare medicul isi da seama sau vede undeva daca ai declarat ca esti? Nu de alta, dar daca vede, chiar trebuie sa imi gasesc alt medic

Ma tot gandesc de ceva vreme sa vorbesc asta cu voi...ma roade tare dar nu stiu ce sa fac

Mi-e teama sa nu ii fac si mai rau bebelui agitandu-ma

9+

MTHFR C677T heterozigot, 3 sarcini oprite din evolutie la 5s, 6s si 7s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

Valentina si eu am fost fumatoare pana acum vreo 4 ani. E clar ca efectele secundare ale fumatului pot fi dezastruase si nu vrei sa risti nimic pentru sanatatea bebelusului tau. Nu e nevoie sa-ti ziceam noi asta, o stii si se gasesc mii de articole de specialitate pe net. E super nasol sa fumezi, dar clar si sevrajul are efecte nasoale pe care trebuie sa le controlezi. Eu zic sa te informezi si, bineinteles sa incerci sa reduci tigarile pana la a le elimina. Legat de doctorul tau, nu cred ca isi poate da seama ca fumezi sau nu de la niste analize. Poate ma insel. Hai ca poti sa te lasi, curaj! mami de Luca nazdravan

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Valentina_D

Haideti sa va spun cu ce problema ma confrunt eu, va rog, nu dati cu pietre...
Inainte de sarcina eram fumatoare, inraita chiar, pentru ca fumam un pachet pe zi. Intotdeauna am crezut ca in sarcina imi va fi rau si ca nu voi mai putea fuma...pe asta ma bazam.

Buuuuun, am ramas insarcinata, greturi zero, sau aproape zero. Evident, am dus lupte mari sa ma las. Doctorul mi-a interzis strict , mi-a spus chiar ca daca nu ma las, sa imi caut alt medic...dar ma agitam atat de mult incat de nervi ma lua durerea de burta...efectiv imi venea sa plang.
Asa ca, am tot incercat...3 pe zi, 4 pe zi...acum chiar una doua. ...mai mult nu. Evident, nu ii pot spune doctorului. Stiu ca ii poate face rau bebelui, va rog, nu ma certati. Si eu am mustrari de constiinta dar nu pot sa inteleg de ce ambitia nu este mai mare decat afurisita asta de tigara..una doua pe zi

Cand mergi la dublu test, stiu ca declari acolo daca esti sau nu fumatoare. Oare medicul isi da seama sau vede undeva daca ai declarat ca esti? Nu de alta, dar daca vede, chiar trebuie sa imi gasesc alt medic

Ma tot gandesc de ceva vreme sa vorbesc asta cu voi...ma roade tare dar nu stiu ce sa fac

Mi-e teama sa nu ii fac si mai rau bebelui agitandu-ma

9+

Eu cand am facut triplu test dr nu avazut chestionarul acela de inceput,de fapt nici nu mi l-au dat mie,a rams la ei,mi-au dat doar rezultatul unde nu scria nimic din chestionar.
Apoi tu daca ai fost fumatoare ai nicotina in sange oricum ii trasmiti bebelusului asa ca poti fuma lejer 2 3 tigari pe zi.oricum nicotina dispare in ani de zile din sange asa ca nu ai cum sa nu-i trasmiti si bebelului din pacate.Ca e bine sa te abtii ca sa nu faci mai mult rau e perfect adevarat dar si daca nu poti asta e.
Asta este sfat dat de dr pritenei mele fumatoare inraita ca si tine.ea a fumat toata sarcina 5-6 tigari zilnic si avea 36 de ani,primul copil....nu zic sa faci ca ea doar ti-am zis ce i s-a zis ei atunci.

de Luca si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floretronela spune:

Valentina si eu am fost fumatoare. Fumam un pachet jumate pe zi aproape atunci cand aveam mai mult de lucru, dar media era de un pachet. Sincer si mie mi-a fost foarte greu sa ma las dar am reusit. Poate te ajuta metoda mea si scapi si tu de ele. Cand am aflat ca sunt insarcinata am schimbat imediat tigarile mele cu unele mentolate, slim (eu le ziceam paie).. au un gust oribil.. bleach.. treptat imi era scarba sa imi aprind una mentolata dar m-am abtinut sa merg sa imi cumpar d'ale mele. Recunosc pana la 7 saptamani am mai tras cate un fum de la sot dar de atunci nu am mai pus tigara in gura. Si sper sa ma "tina". Poate te ajuta. In alta ordine de idei incearca sa iti impui sa nu iti mai cumperi tigari, incearca sa vorbesti cu cei din jurul tau sa nu isi mai aprinda tigari de fata cu tine ca sa nu iti faca pofta.
Si stai linistita nu te judeca nimeni!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------proteina S 26.4%, mutatii heterozigote MTHFR C667T si MTHFR A1298C11+

Mergi la inceput

Va multumesc din suflet fetelor ca ati fost mai mult decat intelegatoare cu mine

Am citit pe net, cunosc si stiu...asa am reusit sa le reduc. Desi fumam si inainte tigari slabe, acum am schimbat pe altele si mai slabe, slims. Si v-am spus,deja am ajuns la 1-2 tigari pe zi.

Sper sa reusesc sa nu mai fumez deloc, numai ca probabil ca asta nu se va intampla pana la 8 cand merg la dublu test.Caci ma tem de reactia doctorului daca vede cumva chestionarul.Nu as vrea sa imi caut altul, pentru ca tratamentul meu cu Fragmin nu il da orice merdic, plus ca stie parcursul.Si sa mint la receptie...nici nu ma gandesc

9+

Mergi la inceput

floretronela,ai vreun tratament si tu pentru cele doua mutatii heterozigote?

9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

Mai trec si eu sa vad ce mai faceti. Imi place mult de tot numele bujori si panselute!Cum am mai vazut parca pe cineva care zicea asta pe aici, eu nu fac testul de 12 saptamani, nici cu Luca nu l-am facut si mi se pare mai mare stressul de a trai cu un rezultat probabil decat altceva. Mi-am facut in schimb toata gama de analize de sange, mai ales ca eu am facut deja diabet de sarcina si stiu ca ma pandeste de dupa colt sa revina.Ma bucur sa constat ca pana acum am scapat de greturi si sper sa ramana asa. Maine fac 9 saptamani si am o "problema" pe care cu Luca nu am avut-o: am deja burtica! Tin minte ca abia asteptam sa mi se vada burtica cand eram insarcinata cu el, acum nu pricep ce se intampla, oare o sa am gemeni? Hehehe, o sa vad martea viitoare la primul control cate inimioare bat. Dar vorba sotului, o fi de la mancarea multa si diversa ca asta e ultima mea pasiune descoperita.Mai era cineva care zicea de produse naturale de curatat, fara chimicale, etc. Me too! De cand am ramas insarcinata cu Luca am redus chimicalele din casa: detergenti, cosmetice, produse de curatat. Spal cu otet si bicarbonat plus sapun de Castille (un sapun 100% vegetal). Sapunurile noastre sunt 100 % bio si fara chimicale, in loc de crema folosesc ulei de migdale si unt de karite. Am incercat si scutecele lavabile dar a fost un esec total, poponeata lu fiu'miu nu rezista la asa ceva, mi-a parut extrem de rau ca am cheltuit o groaza de bani...Mancam natural, bio, fara hormoni, gatit in casa. In fiecare saptamana merg la o ferma si-mi aleg un cos cu legume si fructe proaspete. Nu am obiecte de plastic in bucatarie de vreo 5 ani si nici cuptor cu microunde (spre socul multor cunoscuti). Sunt fericita cu alegerile pe care le-am facut dar nu e usor.Sunt convinsa ca nu pot sa elimin tot ce e nociv dar ce pot, macar sa fac. Oricum, dupa experienta mea, pot sa va zic ca cel mai nociv pentru viata noastra e stressul care poate fi devastator atat pentru familie cat si pentru sanatate. O familie fericita, e o familie sanatoasa, nu trebuie sa devenim obsedati de chestii, oricare ar fi ele.Ioi ca m-am intins ca o placintica...Va pup,oanamami de Luca nazdravan

Mergi la inceput