*Cozonacei iubiti de nov-dec (120)* - LMA

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

fetelor...ma umflu ca un paun...

alra...nu e superglue,,ohoo ,m-am si tuns de vreo 5 ori..si bine...insa ..am matreata de vreo luna, na,multumita??

malinas..oricat de bine te-ai organiza si ai face...unica solutie tot aia e:mama sacrificata...io la ideea asta am ajuns...profita de week-end totusi,am inteles ca-l ai..io nu:(((fac de luni pana luni..io lucrez diminetile pana la 11.00,practic am o ora libera pana merg sa-l iau..e fain ca iti place jobul,inseamna ca esti happy...te stimuleaza,inclusiv la gatitul de dimi...ce sa zic...intr-o casa e non stop ceva de facut..daca poti, fa cate ceva seara cand david e treaz,chestiile care pot fi facute implicandu-l si pe el, de ex:insiratul rufelor...bagat la masina,aspirat..aranjat in dulapuri,sortat haine obiecte...punerea in ordine a jucariilor ...restul, treaba mai consistenta ..week end ,dar nu muulta ca doar tre sa si te relax putin,sa stai cu familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Neah, cu 2 fire de matreata nu se face primavara. Auzi, de o luna - e de ras :)

Malinas, io ti-am zis cum e la mine nu cum ar trebui sa fie la tine. Am lucrat si eu in ro. Zi mersi ca lucrezi doar 8 ore. Se poate si mult mai rau :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

La multi ani Androniki!! brie sa va traiasca fetele sa aveti parte numai de bucurii si multa sanantate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Androniki!

Malinas nu poti discuta cu ei sa sari peste pauza de masa. Mi se pare cam lunga zic eu. Eu am gasit astfel de intelegere la ambele mele servicii de pana acum. Cand vroiam sa plec mai devreme imi luam un sandwich si-l mancam la birou. Dar evident ca prefer sa merg la cantina.
Eu lucrez 7,5 ore si cu masa 8 ore. Oricum la maxim 5 sunt acasa pentru ca se inchid gradinitele la 4:30. Iar daca merg la magazin dupa
Mancare faceam Duminica pentru 2 zile ceva gatit. Si dupa aceea ceva rapid: omleta, paste cu carne/rosii/branza sau legume congelate la cuptor cu ceva carnita/crochete de peste. Eu preferam sa pun la cuptor, cat ne schimbam, spalam si sortam rufele de la gradinita era gata si mancarea.
Eu am intotdeauna in casa mancare pentru o masa urgenta: niscaiva paine la congelator (ori baghete care se fac in 5 minute ori paine de la magazin feliata), pizza, supa crema la plic si piure la plic. Ideal sa recurg foarte rar la ele. Si adevarul este ca doar la pizza se cam consuma ca una-doua da sotul iama in ea.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

Bine ati venit pe lume Medeea si Patrick. Sa fiti sanatosi si voiosi. Corina ce ochios e Patrick .

La Multi Ani! tuturor cozonaceilor ce se sarbatoresc, nu-mi vine sa cred ce trece timpul. Edi, Damian, Man-Dat, David, Eva, Androniki sa cresteti mari, sanatosi si voiosi!

Malinas eu gateam mai ales in week end sau cand era si Gabi acasa ca sa poata sta cineva cu ochii pe Eduard. Mi-am preagatit cateva pungute cu legume la congelator gata tocate pt ciorba, ciulama, tocanite. Ca sa nu mai pierd timpul cu tocatul etc. Carnea gata transata, in pungute de asemenea cu biletele ciorba, friptura, snitele etc. Am cateva casolete cu sos bolognez la congelator, plus musaca si tocanita de vitel. Aaaa am chiar si sarmalute. De multe ori ma salveaza. Am achizitionat nu de mult un slow cooker. E f util ca arunc in el carne, legume, mirodenii si apoi uit de mancare vreo 6, 7 sau chiar 8, 9 ore. Avantajul e ca nu stai langa cratita, pui acolo dimineata ingredientele si cand vii de la munci gasesti o mancare calda si sanatoasa. Eu am facut miel, pulpa de porc, muschi de vita, coaste de porc, chilli con carne. Chiar azi comit niste beef stew. Carnea e atat de frageda si se topeste in gura. Daca Gabi era acasa inaintea mea primea instructiuni de genu intinde rufele, spala vasele sa. Cumparaturile le face el. Ne tot gandim sa le facem on line dar nu stiu, parca imi place sa aleg/vad ce cumpar.Curatenie doar cand suntem amandoi acasa. Nu mai avem timp de iesiri, film, plimbari, nici macar citit sau internet asa cum am vrea dar asta e.... o sa treaca, e doar o perioada, sper.

Adriana mamica de Eduard (09.12.2008) si Alexander (03.10.2010)

Mergi la inceput

Hai ca se vede ca e Eduard la gradinita, incep al 2lea mesaj. Si eu recomand cu toata inima gradinita pt copiii atomici. Pare atat de liniste cat e sefu' la gradinita. Desi mi se pare cam aiurea savurez fiecare secunda. Eduard a devenit foarte activ de cand e si Alex in peisaj. Se trezeste zilnic la 6. Noroc ca e Gabi cel care-i da laptele si micul dejun, il schimba, il spala etc. Eu la ora aia nu functionez deloc. Pe la 8 cobor si eu cu Alex.

De mult tot vroiam sa ma plang ca Eduard are in jur de 4 scaune pe zi. Nu sunt moi dar nici tari nu sunt. Ai vostri fac carnetei?? O tot tine asa de 3, 4 luni. Sunt foarte rare zilele cu doar 2 scaune. Are 15 kg si 90 de cm, l-am cantarit sapt trecuta. Mananca destul de bine desi e cam simandicos cateodata. Gabi doarme cu el in camera pana pleaca bunica si asa am aflat ca burtica ghioraie noaptea si mai ales dimineata si nu de foame. E balonat. Oare unde gresesc?

Cherrie Ale e un frumos, dar frumos nu gluma ptiu ptiu. Zau asa. Si suvitele tale sunt intr-adevar superbe. Mi-ati placut mult.

Otilia ce dolofana e Iulia, si pare asa de linistita si senina. Ochii??? Mi se par destul de inchisi, daca nu vor fi caprui cu siguranta ca vor fi albastru inchis.

Bebecris felicitari pt bb baietel, sarcina usoara in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

alra, lucrez 8 ore in mod normal.Dar la urgente...cat e nevoie.Sper sa nu fie f multe urgente.

darling, si eu intentionez in weekend sa pun la congelator ardei, gogosari, morcov, etc. tocate si pregatite de aruncat in mancare.Trebui sa ma interesez sa vad daca exista si aici acest slow cooker.Ai vreun link de dat, ca sa vad despre ce e vorba? Ca eu si painea o programez sa fie gata dimineata, masina de spalat sa fie gata seara, deci e bun si un aparat din asta de gatit.Voi ce faceti, cum va mai descurcati?eu insa sa stii ca desi nu am fost la film, concerte, spectacole, teatru, totusi citesc.Seara inainte de culcare, macar 2 pagini din ce-mi pica in mana.Imi face bine la neuron

Otilia, ideea este ca trebuie sa-mi fac treaba si pot sa plec.Doar ca e foarte multa treaba si oricum imi ramane de pe o zi pe alta.Poate cand o sa-mi intru in ritm o sa fie mai bine.

Mergi la inceput

Interesante discutiile cu pedepsele. E tare greu cateodata sa gandesti la rece ce e cel mai bine de facut. Eduard mi-a stricat al 2lea laptop. Unuia i-a zburat dintr-o miscare tasta Space, habar n-am cum a reusit. Al doilea, care e la reparat acum, tot asa, nu mai merge mouse padul tr sa folosim mouse acum . Vrea sa-l pupe pe Alex la tot pasul si e asa de nedelicat in miscari. Cand il mangaie zici ca-l plesneste. Ba chiar i-a si tras o plamuta peste cap de vreo 3 ori. Cateodata simt cum clocotesc si incerc sa ma calmez. Daca il indepartez mai rau fac ca se enerveaza si e si mai hotarat sa ajunga la Alex. Tr sa-i distrag atentia cumva. La pranz cam tot asa, se trezeste plangand. Ma solicita foarte mult si tr sa-mi fac cumva timp sa ma joc si cu el. De multe ori ii zic lui Alex (chiar daca el habar nu are) sa stea cuminte ca acum tr sa ma joc cu Eduard!

dar in rest suntem OK. Bb e tare cumintel, doarme si papa. In 2 sapt a pus jumate de kg. In cateva nopti a sarit peste masa de la 12. Acum 2 nopti a mancat la 2 ore. Nici eu nu ma simt prea obosita, mi se pare mult mai usor decat la primul bb dar asta pt ca avem deja un program stabilit, stim cam la ce sa ne asteptam. Alex e un bb tare cuminte si....pana acum fara colici

Am iesit la plimbare in formatie completa, mi se pare ca avem o familie atat de mare acum....Ne ia cam mult pana ne imbracam cu totii dar merita. In carut Eduard sta deasupra si Alex dedesubt. Daca Alex incepe sa scanceasca Edu e tare derutat ca nu stie de unde se aude "bibe".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui malinas
Trebui sa ma interesez sa vad daca exista si aici acest slow cooker.Ai vreun link de dat, ca sa vad despre ce e vorba? Ca eu si painea o programez sa fie gata dimineata, masina de spalat sa fie gata seara, deci e bun si un aparat din asta de gatit.

Uite pe asta il am eu. Am facut chiar si fasole cu ciolan si sarmalute la el. Ies tare bune. Dar principalul avantaj e ca nu tr sa pazesti oala de mancare. Modelul pe care-l am eu nu are timer din pacate ca nu m-am gandit ca ar trebui. Oricum, am lasat mancarea si 10 ore si nu s-a intamplat nimic rau

edit ca am uitat sa pun linkul, pfuiiii
http://www.comet.co.uk/shopcomet/product/236926/CROCK-POT-SCV7500?cm_sp=FeatureEnd-_--_-position

si aici niste retete http://slowcookerrecipes.org.uk/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

Citat:
citat din mesajul lui malinas
Trebui sa ma interesez sa vad daca exista si aici acest slow cooker.Ai vreun link de dat, ca sa vad despre ce e vorba?

uite aici link cu slowcooker. daca vrei iti dau si retete si iti spun ce inseamna acest mod de preparare. mancarea se face la 77 C, timp indelungat. http://www.choicebrand.ro/oale-multifunctionale/oala-multifunctionala-team-sl5810_2582.html
sau aici http://en.wikipedia.org/wiki/Slow_cooker

Mergi la inceput