Toxiinfectie alimentare de la gradinita !!!
Raspunsuri - Pagina 2
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ilinca_M. Ba mie mi se pare groaznic sa mananci ciorba/supa si apoi felul doi din aceeasi farfurie, eu ca adult (quasi)rational |
Ba din contra, este chiar cool. Si pe deasupra si eco, in ton cu trendul.
Dorsilia spune:
dupa mine e un mare moft si o simandicosenie faza cu schimbatul farfuriei dupa felul 1...la o masa simandicoasa, la un restaurant etc....dar la gradi sau acasa, sa fim seriosi, nu e un motiv e scarba pt copil, ca dupa ce-si termina supita sa-i pun si piure cu carne in aceeasi farfurioara... nu deodata cu supa, nu peste restul de supa, in caz ca-i raman 2 linguri. Si nu, desertul nu se pune in aceeasi farfurie pt simplul motiv ca desertul inseamna automat "ceva dulce", ori nu se amesteca gusturile.
la gradinita insa am remarcat un lucru. Cand eram eu mica mancam din aceeasi farfurie felul 1 si 2. Insa dura masa o vesnicie, pt ca pana golea femeia de servici farfuria fiecaruia, de restul de supa, sau pana o umplea cu felul 2 mergand printre masute pana la imena oala cu felul 2 adusa de bucatareasa intr-un colt al salii de mese....dura o ora incheiata masa de pranz. Acum, la copiii mei la gradi, li se aduce intai supa in castroane de inox, apoi cand termina supa, se strang castroanele toate si li se aduce felul 2 pe farfurii intinse. In timp ce ei mananca supa, bucatareasa le umple farfurioarele de felul 2 si asa merge mai repede, ca aduce direct farfurioarele pline, doar le pune in fata fiecaruia. Desert nu au, asa ca...au scapat de farfurioarele de desert:P
nu va mai faceti atatea griji ca daca mancarica e buna si atmosfera ok la masa, nu-i preocupa pe copii daca mananca felul 2 in farfuria din care tocmai au terminat supa.
Ilinca_M. spune:
| citat din mesajul lui Dorsilia nu va mai faceti atatea griji ca daca mancarica e buna si atmosfera ok la masa, nu-i preocupa pe copii daca mananca felul 2 in farfuria din care tocmai au terminat supa. |
Pai uite ca pe unii copii ii preocupa, ba chiar ii terorizeaza, vezi postarea initiala a autoarei. Chiar trebuie sa-i minimalizam in halul asta pe copii, tot ce vor ei e catalogat drept "moft" si "simandicosenie"? De ce la restaurant am avea pretentii dar acasa sau la gradinita nu, ca ne e lene sa spalam o farfurie? Poate intr-adevar unor copii nu le pasa, mai sunt si obisnuiti de acasa, mai se iau cu alte cele...dar altora li se face scarba si gata, ce ar trebui, sa se "auto-dreseze" sa nu mai aiba reactii organice?!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
Ilinca_M. spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Ba din contra, este chiar cool. Si pe deasupra si eco, in ton cu trendul. |
Mai este un trend si mai eco, acela de-a trage apa la WC doar dupa macar 10 utilizari. Don't waste the water, save the planet!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
Sovata
Androix spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Mai este un trend si mai eco, acela de-a trage apa la WC doar dupa macar 10 utilizari. Don't waste the water, save the planet! ![]() mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 17 luni Manole forever Sovata |
Astept cu interes continuarea inainte de inchiderea topicului.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
capcaunul spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui Ilinca_M.
Mai este un trend si mai eco, acela de-a trage apa la WC doar dupa macar 10 utilizari. Don't waste the water, save the planet! ![]() |
O fi eco, dar nu e cool. Pana si "porcii" de care pomenea mgabi in deschiderea topicului ar fi terorizati de ideea asta.
missdarcey spune:
In primul rand ,la gradinita ,dar si ACASA ,copiii invata bunele maniere.Nu luam masa la gradi asa ca dupa o zi la camp!Mi se pare jenant sa desconsideram bunul simt pe care unii il AU.
Eseea spune:
Nici la noi nu se mananca felul 1 si 2 in aceeasi farfurie!! si nici cu aceleasi tacamuri. si mie mi se pare scarbos de-a dreptul. dupa ce am citit acest subiect am intrebat si la gradinita, eram speriata de-a dreptul, copiii mananca in farfurii diferite! asa cum e normal. daca nu ar fi conditii de spalat vesela ( ingrijitoare putine etc- si chiar sunt injgrijitoare putine, e adevarat, si la noi e la fel
) as prefera sa cumparam farfurii de unica folosinta si gata. Oricum fetita mea nu ar manca asa, in aceeasi farfurie, sunt convinsa ca ar refuza total. si asa nu prea mananca ea la gradinita, din pacate, dar daca le-ar mai pune si in aceeasi farfurie...........
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
Androix spune:
| citat din mesajul lui cristinamh strict legat de farfurii, in aproape toate gradinitele din bucuresti exista la ora actuala o problema, cu lipsa de personal, si posturile blocate. la noi in gradi au plecat mai toate, a ramas doar buctareasa si cateva ingrijitoare, si nu vreti sa stiti ce artificii se fac ca sa nu se inchida unitatea, desi functioneaza mult sub limita admisa. sunt peste 260 de copii, va las sa va imaginati cum (nu) se descurca bucatareasa. pentru ca nu are cine sa spele vase, am trecut pe farfurii de unica folosinta la felul doi, lucru care mi-a dat tot bugetul peste cap. la noi nu le-a putut da doua feluri intr-un recipient, pentru ca supa vine in canute. am vazut ca esti din bucuresti, de aceea am comentat. poate si la voi e aceeasi situatie, si jongleaza cum pot. noua ni s-a spus clar, daca pleaca bucatareasa (ceea ce si vrea saraca, ca are 450 roni), gradinita va functiona cu program scurt. acum sa aleaga parintii... program scurt sau farfurii multifunctionale? dar ca o paranteza, daca ai analize de toxiinfectie alimentara, sanepidul ii inchide instant. Cristina Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii |
Mai cititi o data postarea Cristinei.
Intre timp am aflat si eu cum sta treaba la gradinita noastra: nu le pune in aceleasi farfurii. Ciorba e in castron, felul doi in farfurie. Tot raman cu o nedumerire ca pe fi-mea n-am intrebat-o iar ea e in corpul vechi unde masa se ia in sala de curs, dar nu cred totusi ca se procedeaza altfel nici acolo. Desi daca stau bine sa ma gandesc e oricum de rahat ca mananca in aceeasi sala in care se joaca si dorm, deci e suficient nu mai trebe sa le dea si sa manance din aceleasi farfurii

Oricum initiatoarea nu ne-a mai povestit nimic, dar tot e bine ca am putut dezbate si aceasta problema aici: mancatul din troaca vs. trasul apei la toaleta.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
danaionela spune:
Si la noi se maninca separat, si in legatura cu ce-i place copilului este bine sa vorbiti cu personalul.
De exemplu fetitele mele nu maninca legumule din ciorbita, am vorbit cu personalul si le-am spus acest lucru. De atunci le pune mai mula zeama si nu mai este nici o problema. La fel s-a intimplat si cu paine inmuiata in ciorba.
Si ale mele , numai ele au facut toxiinfectie de la un tort. A fost ziua unui coleg si acesta a adus tort, bineinteles insotit cu certificat de calitate. Dintre toti copii numai ale mele au facut toxinficetie. Nici acuma nu-mi expolic de ce , sau daca a fost altceva, dar stiu ca la 5 cind le-am luat de gradi erau pline de bubite...
Nimeni nu-si explica de ce, mai ales ca mi s-au dat asigurari ca numai ele au patit.