Burtici de nov-dec2010 - FELICITARI LIDIA_P(129)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Joy21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALEXA1985

Burtici, va multumesc pentru toate gandurile bune.

Mami de ANDREEA LAVINIA - 13 zile

Iti tin pumnii sa iti iei cat mai repede printesa acasa, nici nu-mi imaginez cat de greu e departe de ea.

Victoria, mami de Anna Sofia, 35+ cu inimioara

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALEXA1985

Burtici, va multumesc pentru toate gandurile bune.

Mami de ANDREEA LAVINIA - 13 zile

Sper sa fi optimista, linistita fericita si multumita cand mergi la bebelina pentru ca ea te simte si asa trebuie sa fie si ea ca sa creasca mare si sa vina acasa cat mai repede! mamica si printesa.

Cris mami de Teodora si 36+ cu Sebastian Mihai
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Fetelor, multumesc de sustinere

Acum mi-a trecut starea de plangaceala, am terminat mai multe chestii la firma, pe soacra am uitat-o, totul e ok In plus am bagat in bagajul de spital hainutele lui bebe de iesit in lume, proaspat spalate, si le-am taiat de pe lista cu ce mai trebuia sa pun acolo

Joy, Beatrice aveti grija de voi cu contractiile astea uracioase!!

Ma duc sa imi conving barbatu sa ne uitam la un episod din Nip Tuck, si apoi sa ne culcam Va

s36 Lucas Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucaspm spune:

Eva, eu m-am gandit sa faca sotul maine bame (el gateste pt ca eu nu pot deloc, dar eu trebuie sa vin cu ideile). Chestia e ca as manca si ceva carne si in congelator avem numai iepure. Nu stiu daca se potriveste. Vedem maine.

De cumparat carne cam evit. De obicei cu carne ne aprovizioneaza soacra-mea care cumpara mai mult de la cunoscuti. Deci iepurii sunt de casa. Carne de pui avem de la bunica sotului, ea ii creste, dar acum am ramas fara. Carne de vita ne mai trimite tot soacra cand taie vreun cunoscut, sau cunoscut de cunoscut. Cea mai buna cred ca e carnea de capra aici, pt ca sunt lasate caprele sa pasca libere la munte.

Dupa o zi fara sare (cu exceptia celei din covrig si paine) tot simt ca pocnesc. Sa vedem maine dimineata daca o fi vreo diferenta.

Din branzica mea fara sare a facut sotul asta seara mici pizza pt toti, asa ca maine trebuie sa-mi cumpere alta.

Raluca cu Ioanna , Georgios si 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Joy21

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Da, ROR= PRIORIX, varianta privata facuta de noi. Si Priorix si Prevenar sunt optionale, da. ROR e optional, deci. Bine ca l-ai facut dar ciudat ca rapelul e la 4 ani, aici la 2 ani am facut rapel si am sacapt, e imun rubeola-oreion-rujeola pe viata. Daca face rapel la 4 ani e cam tardiv, le poate face la gradinita fara acest rapel. Ma rog, ciudat sistem, totusi. Evidet ca medicul stie mai bine dar de data asta chiar ma mir...Nu imi lua in nume de rau, please, acum am apucat sa zic am zis, nu insist insa.

Eva & Luca (08.09.2008) acum 28+ cu Noah (30. 12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Nu ma supar deloc, sincer nu m-au preocupat f tare vaccinurile, din pc meu de vedere, cu cat mai putine cu atat mai bine Am dat si eu un search pe google si uite cum arata schema de stat incepand cu 2009:

Vaccinuri obligatorii pentru copii:
A) In maternitate: in prima zi de viata HB-VAX DNA (pentru hepatita B), din a patra zi pana la a saptea BCG (bacil Calmette-Guerin, pentru tuberculoza) ; vaccinarea in maternitate se face numai la nou-nascutii cu o greutate de peste 2500 grame.

B) La varsta de doua luni se vaccineaza DTPa (difterie, tetanos, pertusis acelular), IPV (vaccin injectabil pentru poliomielita) si AHB (pentru hepatita B).

Varianta in schema de la stat TETRAXIM (DTPa si IPV) si HB-VAX DNA, deci doua intepaturi.
La aceasta varsta se poate vaccina optional pentru Haemophilus Influenzae tip B, vaccinul ActHIB fiind oarecum subventionat de stat, avand un pret de numai 100 RON. ActHIB se poate amesteca in TETRAXIM. Alte variante sunt : INFANRIX-HEXA (contine cele sase vaccinuri pentru aceasta varsta, deci necesita o singura intepatura) sau PENTAXIM/PENTACTHIB (DTPa, IPV, HIB) si HB- VAX DNA, deci doua intepaturi.

C) La varsta de patru luni se vaccineaza DTPa si IPV, prin TETRAXIM. Daca se vaccineaza si anti-HIB (optional) se poate opta pentru PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX (DTPa, IPV, HIB).

D) La varsta de sase luni se vaccineaza DTPa, IPV si AHB, deci TETRAXIM si HB- VAX DNA (doua intepaturi) sau, daca se inlude si HIB, PENTAXIM/PENTACTHIB si HB-VAX DNA (doua intepaturi) sau INFANRIX-HEXA (o singura intepatura).

E) La varsta de un an se vaccineaza DTPa si IPV prin TETRAXIM. Daca se include si anti-HIB, se poate asocia Act-HIB (doua intepaturi) sau, cu o singura intepatura, PENTAXIM/PENTACTHIB sau INFANRIX.
La varsta de un an se face prima doza de ROR VAX (pentru rubeola, rujeola si oreion) sau se poate opta pentru PRIORIX, sau se va face la varsta de 13 luni. Pentru copiii care traiesc in colectivitati se poate vaccina incepand cu varsta de noua luni.

F) La varsta de patru ani se vaccineaza DTPa (pentru difterie, tetanos, pertusis acelular). Se va continua cu rapel la fiecare 10 ani cu dT incepand de la varsta de 14 ani.

Pana acum am respectat-o cum scrie mai sus, deci suntem in grafic.

Victoria, mami de Anna Sofia, 35+ cu inimioara

"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George

Pai asa e si aici, in afara optionalelor. Noi am facut si Prevenar ca imi e teama de pneumonii sau meningite urate.

Doar ca in lista ta spun ca ROR sau Priorix se face la un an si nu zic nimic de rapel, care e f important. Fara rapel prima doza nu are niciun efect. Chiar pediatrul nostru spunea ca unii parinti vin cu copiii la 18 luni fac o doza de Priorix (ROR), apoi nu revin la 2 ani pt rapel si ca atare prima intepatura e degeaba, copiii nu au imunitate si tot se imbolnavesc. Oare de ce il mai fac?
In fine, sa fie sanatosi. Noi suntem la zi si noi cu vaccinurile...Acum am scapat pana la 6 ani de vaccin, le avem pe toate. Doar un optional nou iesit ma bate gandul sa il fac, contra meningita C, mai vedem, la 3 ani se face oricum. Prevenar nu acopera decat alte forme de meningita, nu si C.

Optionalul pe care nu l-am facut e Rotarixul, ala contra virusului enterocolitelor care mi se pare si dur, fiind virus viu luat pe cale orala, si inutil. Si ne-a ajutat Dumnezeu ca pana la 2 ani nu a facut asa ceva niciodata si nici nu ii doresc. Oricum daca face de acum incolo e mare, e ok, e nasol sa il faca pana in 1 an - 2ani cand e pui mic si se deshidrateaza usor. Ca fiecare face macar o enterocolita in viata, asa si capatam imunitate, de fapt.

Eu va urez noapte buna, merg la "Fringe".

Eva & Luca (08.09.2008) acum 28+ cu Noah (30. 12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Am fost la medic azi. Bebe a trecut printr-o perioada de crestere mai accelerata si acum este cu o saptamana inainte. M-a intrebat ce vreau sa fac cu nasterea si i-am zis ca vreau eco de estimare inainte sa ma hotarasc. Asta e, o sa dau 600$ din buzunar (nu o acopera asigurarea) dar macar stiu cum sta treaba. Doctorul a confirmat deja ca bebe nu are nici o intentie sa se nasca prea curand, colul e inchis bebele e sus.
I-am zis ca poate vrea sa iasa pe gura, ca oricum m-a omorat, imi tot aduce stomacul in gat. Arsuri am cat cupride, am trecut iar la baut de lapte cu galonul, ceea ce va duce si la luarea in greutate.
Mi-a facut si analiza de Strep B, astept rezultatul.
Si i-am zis ca nici nu ma gandesc sa fac cezariana programata, daca bebe e prea mare, astept sa intru in travaliu si apoi fac cezariana. A fost de acord.
Pe 18 merg la eco.

Alexa, ma bucur sa aud vesti despre tine si Andreea. Va tin pumnii sa vina cea mica cat mai curand acasa .

Madalina
mami de Isabella Andreea si 37+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 1 saptamani dar mai sigur 3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Buna dimineata tuturor !

Madanic, felicitari pentru bebe maricel! E bine ca ai un medic cu care poti stabili detaliile si sa fie si de acord cu tine.

Mi-am salvat si eu lista cu vaccinurile (va dati seama ca n-am auzit in viata mea de ele, da?).

Ma apuc acum de treburi, am intrat sa va salut si sa va urez o joie usoara si frumoasa (nu ca la noi afara) .
Bafta celor care merg la eco si felicitari celor care schimba semnatura!

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

In general sufar si eu de insomnii ca mai toate fetele de aici, dar asta noapte nu m-am odihnit mai deloc din cauza contractiilor. Am stare de lesin si voma. Ziceti ca-s lovita de tren.
Azi e Sf Paraschiva, nu?

35+
36 ecografic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

ceaiul de musetel e bun in sarcina, nu?

35+
36 ecografic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sashenka_h spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorinaalex

Madalina, multumim mult pentru cele 2 siteuri din Italia? Tie ti-au sosit deja si e ok? De pe care ai comandat - Bimbo?
Eva, te admir foarte mult pentru talentul tau fotografic. Si pe mine ma pasioneaza, insa am fost prea lenesa sa aprofundez. Poate mai tarziu. Noi avem cam aceasi termen. DPN 29.12, dar ecografic la mine e 18.12. Eu am asa un feeling ca nu ajung nici macar la mijlocul lui decembrie ca am colul scurt.
Cred ca Joy nu se referea la shushu de se panicase. Cum te mai simti Joy?
Beatrice, tu esti mai bine? Au trecut contractiile?
Fetelor, stiti in Bucuresti unde pot studia live un Brevi Ovo?

29+

eu am luat si am vazut brevi la magazinele Happy Baby

Mami Andreea 34sapt cuHoria Paul+, Iustin Nicolae (03.04.2006) + Sasha Andrei (30.12.2008)

Mergi la inceput