Salvarea minerilor chilieni

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

al 21-lea e urcat acum in elicopter!

da, si aici a aparut ca ieri s-ar fi certat din cauza ordinii de evacuare, dar nu se stiau precis motivele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Eu am citit undeva in presa olandeza ca acolo, in adanc, s-au certat pe cine sa fie ultimul scos ...
Probabil ca ultimul va fi pe prima pagina a ziarelor, sau nu inteleg de ce?

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Din solidaritate, umanitate si alte lucruri frumoase , astea au fost motivele pentru care s-au certat care sa fie ultimul, ca ultimul suna depresiv some how. Ultimul scos va fi liderul lor care conform tuturor declaratiilor e un adevarat team leader. A facut inclusiv consiliere cu cei mai slabi psihic, impartea ratia de mincare etc. In rest ordinea stabilita e asa cum a spus Maru.
Chiar spuneau reporterii ca s-a creat o legatura intre acesti oameni care nu va mai putea fi rupta de nimeni si nimic . Am urmarit de la inceput povestea ca tare m-a impresionat. Iar dimineata la cafea am urmarit scoaterea primilor mineri si am plins de emotii laolalta cu ei

Mergi la inceput

al 28lea e la suprafata. Au inceput sa lucreze pentru scoaterea celui de al 29lea.
Eu am plans azi cand unul din cei scosi a fost asteptat de mama care il mangaia atat de duios pe fata! In gestul ala era concentrata toata dragostea si grija unei mame care si-a avut fiul ingropat pentru atatea zile!

Mergi la inceput

gata, toti minerii sunt la suprafata!
urmeaza sa iasa echipa de salvare si gata cu cosmarul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

http://uk.news.yahoo.com/38/20101013/twl-q-a-how-did-the-chilean-miners-survi-6ae0455.html

"The miners are said to have squabbled over who should be the last to leave, with many of them wanting a place in the Guinness World Records for the longest time a miner has ever been trapped underground." (Se spune ca minerii s-ar fii "harait" care ar trebui s#259; fie ultimul care pleaca, deoarece mul#355;i dintre ei si-ar fii dorit un loc in Guinness World Records pentru cel mai lung timp un miner a fost vreodat#259; bloca#355;i în subteran.)

Bunul Dumnezeu i-a ocrotit si i-a ajutat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

cine isi inchipuie ca dupa 70 de zile de stat intre viata si moarte mai esti in deplinatatea sinelui (fiind inca in situatia de intre viata si moarte)... cerata cu "care iese ultimul" e cel mai mic rau care se putea intampla.
mie mi se pare remarcabil ca au rezistat psihic cat sa nu-si faca rau fizic unii altora - se vede ca au avut un lider puternic. la limita supravietuirii nu-i asa usor sa gandesti limpede
oricum, reabilitarea psihica (nu stiu daca e termenul corect) a acestor oameni va mai dura. mi se pare extrem de surprinzator ca exista oameni-adulti care cred ca au iesit fresh ca niste floricele de-acolo.

Mie toata intamplarea mi se pare extraordinara - si mi se pare ca toata lumea a actionat /reactionat exceptional in conditiile date. Si sunt extrem de emotionata.

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

mie mi-a ramas un copil in minte, plangea de i se sctura tot trupul firav

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Si eu am lacrimat cand am vazut imaginile cu primul miner scos la suprafata.Nu pot spune ca am urmarit stuatia din Chile in mod special in ultimele 2 luni, insa m-a impresionat amploarea operatiunii de salvare si cata atentie s-a dat tuturor detaliilor. Sa-i scoata pe toti sanatosi de acolo. Sa fie atat de atenti la a-i mentine cat mai stabili psihic. Fantastic, merita tot respectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gretchen spune:

Am o nedumerire - poate suna aiurea, dar nah, oameni suntem si suntem curiosi. Am vazut ca minerii purtau niste ochelari de soare care sa le apere ochii de lumina puternica. Ma intreb oare cum vor face sa isi obisnuiasca ochii din nou cu lumina? O sa-i expuna gradat, pe parcursul a catorva zile, la lumina tot mai puternica, pana se obisnuiesc? Sau cum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Impresionanta povestea, bine ca toti au iesit cu bine, au trait probabil un cosmar acolo.

Inteleg ca in timp ce erau prinsi acolo, li s-au trimis deja contracte la semnat pt ca povestea face multi bani, probabil va exista cat de curand un film pe tema asta si minerii se vor imbogati, nu am inteles exact ce au semnat dar era ceva legat de donarea unui procent din sume.

Si ca o nota vesela, ca ne permitem acum ca totul s-a terminat cu bine, cica vreo cativa dintre mineri nu erau chiar asa de fericiti ca ies la suprafata ca acolo ii asteptau si nevestele si amantele si urmau explicatii lungi de dat :)))

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput