Temperatura! Ajutor!

Temperatura! Ajutor! | Autor: smaranditza

Link direct la acest mesaj

HELP!!! I-am dat baietelului meu de 11 luni - Analgin (Hexalgin), 9 picaturi inainte de a-l culca (21.20) pt ca avea temperatura mare, 39.3. A vomitat instant ceva mancare de la masa precedenta. Am considerat ca a vomitat si doza de Analgin, asa ca i-am dat din nou, dar a scuipat totul afara si din nou isi facea greata, insa fara sa vomite. Ma gandeam ca a inghitit totusi ceva, cat de putin. Insa vad ca arde in continuare, nu scade deloc febra. Ce sa fac? Sa-i dau Nurofen acum, sau e prea repede? Sa mai astept? Dar daca nu a inghitit nimic din Analgin? Un sfat, va rooog!!!

PS: De sambata seara are temperatura. I-am dat Nurofen si Panadol alternativ, la interval de 4/6 ore. Dr. mi-a spus ca daca urca temperatura peste 39 (mai ales pe timp de noapte) sa-i dau 8-9 picaturi de Analgin, si-i va scadea febra imediat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Posibil sa aiba rosu in gat mai ales daca a si vomitat, probabil ii va trebui antibiotic. Daca vomita, pune-i supozitor, care probabil se poate pune si la 4 ore, eventual uita-te pe prospect, sau suna la o farmacie. La un copil asa de mic nu-i de glumit cu febra mare, poate face convulsii, de aia poate ar fi indicat sa mergi la urgenta in caz ca nu-i scade febra. Cand copii mei faceau febra mare ii scoteam pe balcon la racoare, sa nu il imbraci gros si ai grija sa-l hidratezi cat mai mult, daca vomita atunci trebuie sa bea cantitati mici de multe ori.
Va doresc multa sanatate si sa va faceti bine cat mai repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns prisi spune:

sanatate multa piticului, ar trebui sa incerci cu supozitor daca varsa cred ca merge jumatate de novocalmin (nu ai unde sa suni la un medic de urgenta sa-ti zica ceva doze, eu nu mai tin minte cat trebuia la 9 luni )si impachetari cu proasoape umede caldute nu f reci, incearca sa nu lasi febra sa creasca si fa-l sa bea multe lichide noi mai avem in casa diclogesic supozitoare tot pentru febra dintre panadol si nurofen, dar fetita mea are 3 ani
sper sa-ti fie de folos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

mcrmiki, multumesc mult de raspuns.
Problema e ca nu ii pot pune supozitor pt ca are diaree. Suspectez vinovat pt asta niste aschii de kiwi pe care i le-am dat dimineata (fara samburi!), amestecat cu mar, banana si putina portocala, in incercarea de a-i intari organismul cu ceva vitamine.
NU am stiut ca e laxativ kiwi. Imediat dupa masa de fructe mi-a facut 3 scaune diareice - apa! La masa de legume i-am dat orez fiert cu morcov fiert si un pic de piept de pui. Parte din masa de legume a vomitat-o cand i-am dat picaturile de Analgin. Pentru prima data in viata a vomitat acum! Ma gandesc ca trebuia sa-i diluez cu niste apa picaturile alea... dar nu m-a dus capul atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Clar directia Urgente -
1. Hidratare - ceaiuri + saruri
2. Comprese pt scaderea temperaturii
3. Antitermice - la care rezista
4. Regim alimentar strict
5. ...presupun ca va intra pe antibiotic injectabil 5 zile - ar fi recomandabila branula

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

dupa simptome eu cred ca e enterocolita, nu rosu in gat sau altceva. De la kiwi nu cred ca face de 3 ori diaree-apa, in plus are febra si vomita. :(

sunt de acord cu Marius laq primele 4 puncte, daca nu se amelioreaza starea probabil veti ajunge la pc 5.offffffff, am avut si noi, stiu cum e.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Pana ajungi la un spital - ceea ce te sfatuiesc sa faci cat mai repede - incearca leacuri babesti: frectie cu spirt, sosete imbibate in otet cald, hidratare eventual cu putina supa de pui administrata cu lingurita.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Va multumesc tuturor pentru sfaturi si idei. Sunteti nemaipomeniti!

Slava Domnului, i-a trecut febra si azi-dimineata a avut deja un scaun mai tare (nu ca de obicei, dar nici apos. scuzati detaliile )

Dupa astea 3 zile de chin cu febra, culminand ieri cu diaree si varsaturi, tind sa cred ca a fost vorba de un virusache urat, care sper din suflet ca ne-a parasit acum.

Multumesc inca o data pentru sfaturi.
Multa sanatate voua si puitilor vostri!

PS: se poate elibera topicul de "urgente" - adica "delete" la sobectu asta.

Mergi la inceput