Prietene la bine si la greu - 62

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Nush cum a ajuns mesajul de ieri aici dar scriu unul nou ca sa scap de intrebari
Monica sper sa scapi de durerea de masea si sa nu vii cu ea acasa.... drum bun!
In mare am terminat camera Andrei dar ea nu pare asa incantata... eu credeam ca o sa inceapa sa studieze dar de unde... unde sunt eu acolo e si ea iar dak plec din camera plange. Sper sa fie doar o zi proasta si sa-si revina ca azi abia am ajuns la baie, noroc ca nu a trebuit sa gatesc pt noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Inainte sa apara dintii de sus puiutii vostri mai salivau?
Cum mai combinati voi legumele ca eu am ramas in pana de idei, iar Andra imi cam refuza combinatiile care inainte ii placeau.

Mami fericita de strumfita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Ieri dupa ce am oferit cinstea pe-aici, m-am trezit ca incepe sa-i urce din nou temperatura. Si pentru ca inceputul starilor febrile a fost sambata seara, am decis sa-i mai dam antitermice pana azi dimineata, si apoi sa trecem pe antibiotic daca continua tot asa, fiind clar ca e ceva infectie.

Ieri dupa-masa i-am bagat un supozitor Eferalgan, iar seara, pt ca avea din nou febra mare i-am dat Analginul cu apa (si nu l-a mai vomitat, desi isi facea greata...). Azi-noapte nu a mai avut deloc temperatura, iar dimineata....STUPIZE-STUPIZE: avea niste bubite rosii pe frunte si pe langa nasuc.
I le arat sotului, asta imi da cu flit si-mi zice relaxat: eh, de la caldura probabil, doar a mai avut asa. Ma tot gandeam care caldura...ca in casa nu e asa cald...dar apoi mi-am gasit singura o explicatie linistitoare: cum a tot avut febra....i-o fi fost cald si azi-noapte probabil, si de aia....

Si pentru ca nu mai avea febra deloc astazi si era un soare absolut superb, am iesit vreo doua ore jumate in plimbari.
Ei, dar cand ne-am intors si l-am schimbat... bubitele au aparut si pe burtica si spate. Maine mergem la dr. sa il vada, dar din ce am gasit eu pe net, mi se pare ca e RUJEOLA. Are aceleasi simptome:
- lipsa apetitului ( si ieri si azi a mancat fortat 2 lingurite de fructe, legume absolut deloc!)
- ochii rosii (iritati oarecum, lacrimeaza)
- stranuta, tuseste rar
- somnoros, obosit mereu dar e un adevarat calvar sa-l adorm
- marait pana in panzele albe
- secretii nazale
- febra mare (despre care stiti deja...)
- si... eruptia cutanata
Ar mai fi petele Koplik, insa abia acum seara, dupa baie, am reusit sa intru pe net si sa citesc mai multe info, asa ca doar maine ma pot uita in gurita lui sa vad.

Intrebare 1: e grav ca am iesit azi asa mult cu el afara, si ca i-am mai facut si baie mai inainte?

Intrebare 2: Cele care dati sucuri la copii, le dati diluate cu apa, nu? Care este proportia recomandabila apa/suc?

Ma bag la recuperat din urma cat mai tin puterile, ca sunt cam ruptus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura - andreea spune:

Seara buna dragelor!

Smara, vad ca din pacate nu ati terminat cu necazurile. nu pot decat sa va urez sanatate maxima si putere sa treceti cu bine peste toate

Am citit tot insa am multa oboseala la bord si nu stiu ce-mi mai voi aminti . dragutza mea de vreo doua nopti s-a dat peste cap cu somnul din varii motive, unele stiute iar altele nestiute
cu eritemul nu este 100% vindecat insa sper si vreau sa cred ca suntem aproape. Ma intreba Mihamora cred cat sta la gradi. Sta maxim patru ore jumate. Aici sunt multe de comentat insa per ansamblu sunt multumita, mananca fructele regulamentar, nu plange absolut deloc, se joaca foarte mult. In rest, a inceput sa stea numai agatata de mine, mama non-stop si aua, aua cand vede ca nu o bag in seama .
Si ea doarme cu fundu' in sus si in toate unghiurile si pozitiile posibile (i-am pus o pernutza si la picioare), ea are un mic pui de perna foarte plat insa nu doarme aproape niciodata pe el. i l-am pus ca sa se invete ca asa dorm oamenii si nu pe diagonala sau cu fundul in aer
Cred sincer ca iar au o faza ciudata cu somnul plus alte reactii ciudate. Ta-su s-a declarat invins, noroc cu ma-sa

Trimit si poate ne mai auzim de la birou. Va pupam apasat si somn linistit.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_san spune:

Buna seara, mamici de fulgusori!
Smara, imi pare rau ca nu s-a terminat cu bolitul. Din ce imi aduc eu aminte din ce mai scrisese Diana la un moment dat (sper sa nu fac o boroboata), cand bubitele incep de pe fata si se intind pe corp cam e ce ai spus si tu. Pe langa simtomele descrise, ar mai fi ganglionii inflamati (daca poti pipai pe la gatut). Sper sa fie de vreun ajutor.
Am tot citit printre picaturi si retinut la fel.
Am vazut ca Monis e super harnicutza, ca gemenasii de Ari au masinute cool (oare merg si la fetite, ca baietoaica mea sigur ar aprecia), ca unii fulgusori au probleme cu somnul si subscriu si eu la petitia cu achizitionatul de neuroni ca simt ca ma prostesc cu totul .

Am invatat-o si eu pe Ana Maria sa se dea jos din pat cu spatele, cam de cand am citit prima oara la Laura/Licurici drept metoda de oprit cazutul in cap la care excelam. Acuma e asa haioasa cum se taraste ea cu spatele pe marginea patului.
Si tot de la cra-cra: imi cere doar o mana cand merge, a renuntat la a doua
Atata m-a dus neuronul obosit la ora asta. fulgusorii bolnaviori si doresc noapte buna cu treziri putine la toata lumea.

Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_san spune:

Si de fapt n-am raspuns la intrebare: singura problema cu iesitul afara cred ca e din cauza ca ar putea fi contagios. Dar mai bine iti zice Diana daca reuseste sa intre

Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Ziua Buna

Smara, nu o fi renumita roseola si la voi?
""Roseola este o boala infantila, o infectie care se ia in copilarie si care lasa o imunitate, nemaifacandu-se la varsta adulta.Este cel mai des prima boala pe care copilul o face intre 6 si 18 luni.SE manifesta prin temperatura ridicata 39° , 40° . Coplilul pare in buna forma.Uneori el poate refuza biberonul.Aceasta febra poate dura de la 3 la 5 zile, apoi scade brusc.A doua zi apare o fina eruptie roz, pe abdomen si pe fata sau membre.Apoi totul intra in ordine si copilul isi revine la normalin cateva zile. Boala, de origine virala, nu necesita nici un tratament, doar se trateaza febra."

EDIT Mie, dr lui Mihnea aia ok, mi-a spus ca putem iesi fara probleme afara, dar sa evitam sa-l punem in contact cu alte persoane sa nu fie prea darnic( la roseola ma refer)

Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lylyana.ion spune:

Hmmm, slaba miscarea pe aici...

Va las multa multa pt inviorare.
eu sunt mucioasa si invadata de rusi, tati tuseste de rupe pamantul, alex e bine, slava domnului.

Smara, macar ati scapat de febra si ati aflat raspunsul la intrebarea de ce o face. Contagios a fost in perioada febrila, dr mi-a zis sa nu ies cu el afara pt ca are sistemul imunitar scazut si nu are nevoie si de alti virusi dobanditi de pe afara. de baie mi-a zis si mie sa nu-i fac, dar erau calduri mari si il mai udam si pe el putin, dar nu pe cap. pupam Timi si ai sa vezi ca trece repede

atat pot pt moment, ca tb sa se scoale frichi.
o zi faina!

Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
poz(n)e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Ziua Buna

AN AJUNS SA MA CITEZ SINGURA IN LOC SA EDITEZ MESAJUL PRECEDENT!!!!!!!!!!!
O CAFEA IN VENA vreaaaaau!!!!!!!!!

Mami fericita de Mihnea
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:

Citat:

Ziua Buna

AN AJUNS SA MA CITEZ SINGURA IN LOC SA EDITEZ MESAJUL PRECEDENT!!!!!!!!!!!
O CAFEA IN VENA vreaaaaau!!!!!!!!!

Mami fericita de Mihnea
aniversarea nuntii
POZE

ia de la fata, un ibric intrec cu caimac laptic si frisca

smara imi pare rau de evolutie, sper sa treaca repede

by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09)

hai cu bb2

Mergi la inceput