Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (86)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita42 spune:

Citat:
citat din mesajul lui fluturas2010

da..chiar..nu e nimeni???

stiu ca sunt fete care au facut cerclaj pe forum..va rog..un sfat si pt mine...

fluturas 23 +

Fetelor , ma iertati ca intervin dar nu m-a lasat inima sa nu-i raspund lui Fluturas..

Fluturas, la mine tot asa, la 23 de saptamani au descoperit ca am col uterin inchis numai pe o lungime de 1,7 cm. Asta dupa ce la 18 saptamani fusese de 4,2 cm. Ziceai de col care oscileaza, este posibil ca masuratorile sa oscileze si daca stai in repaus sa fie mai bine data viitoare. Practic colul e moale si se mai ''lipeste'' un pic, dar portiunea pe care este tare si inchis va ramane din pacate aceiasi, cel putin asa a fost la mine.

Eu de pilda posed asa numitul col uterin dinamic, adica in cursul unei ecografii endovaginale valorile masurate fluctueaza: poate avea 4 cm, 2,6 dar si 1,7 cm, depinde cat de relaxat e uterul meu sau daca am contractii. Valoarea de 1,7 cm a ramas la mine insa constanta, incerc sa rezist cu aceasta lungime de col cel putin pana la 36 saptamani. Acum sunt in saptamana 29+. Eu fac si progesteron injectabil o data pe saptamana impotriva contractiilor uterine. Merg la spital in fiecare saptamana si mi se masoara colul la fiecare 2 saptamani.

In cazul unui col scurt orice presiune , contractie (chiar si nedureroasa) este periculoasa. Am citit ca uterul este ca un balon care se tot mareste in sarcina, iar colul este gatul balonului, pe masura ce uterul creste colul/gatul balonului se scurteaza. La unele femei se scurteaza mai devreme (ca la mine de ex.), iar la majoritatea cat mai aproape de termen.

Ca sa reduci presiunea pe col, data si de gravitatie (statul in picioare) sau contractii, doctorii recomanda repaus la pat, ceea ce eu si fac, bine nu foarte strict, adica fac dusuri, imi iau de mancare din frigider, imi fac un ceai dar...nimic altceva. Evita si constipatia si balonarea si as indrazni sa zic si sexul. Daca colul este inca scurt data viitoare sa ceri sa faci analize de secretie si urina.

Nu te speria, dar te rog ia in serios indicatia de repaus la pat, citesti, te uiti la tv, pe net etc. Sper sa fie posibil. Daca ai servici incearca sa-ti iei concediu cat poti. Ideea este ca, colul tau sa ramana la valoarea de 1,5 cm, sa nu scada mai mult. Si este posibil crede-ma, doctorii de aici din Olanda mi-au zis ca-s multe femei care au atins si chiar depasit termenul cu un col scurtat.:-) Dar trebuie sa te menajezi, e obligatoriu.

Scuze ca m-am intins atat si ca am fost si cam dezorganizata in explicatii. Cu masurile de repaus, o sa fie bine, ai sa vezi!

Lumi 29+

PS. Pentru cerclaj eu am citit ca se face pana in 22 de saptamani si numai daca uterul tau nu este de tip ''contractil''.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinukaaa spune:

Neata burticute!
Poftiti la cafeluta cu lapte, la capuccino, la ciocolata calda sau chiar un ceai aromat pentru oricine doreste.
Va doresc o zi minunata!

Irina ~ 28+ cu Patric Cristian

Shhhht! Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Neata!!

irinuka - merci de tratatie (iarasi) .

Hai sa deschid ziua cu vesti bune de la eco ... totul bine, col inchis si lung, bb intors deja pe pozitii (mai are timp sa mai faca tumbe, sau ramane asa pana la nastere??), sanatos si miscacios. Are 1,300 kg, iar mama are +4 kg. E pe undeva vreun tabel cu greutatea fatului pe saptamani, cat ar trebui sa aiba in sapt. X? Ecografic suntem cu o sapt. in urma, deci 29 de sapt.
In continuare vitamine, mi-a dat si omega gill (asta apropo de ce spunea ioana) ... si cam atat. Mai avem de stat la caldurica.

Multumesc tuturor fetelor pt. urari !!

mamma bis - o fetita si 30s de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

Buna dimi!
VAi mai fetelor , ma speriati acum de col, contractii si altele...pana saptamana viitoare sunt toata un stres.
Ieri am avut si eu doua contractii dureroase din cauza pantalonilor. I-am luat de la spalat si stateau prea fix pana s-au mai lasat putin si am cam simtit; in rest bebe misca si sus si jos, cum ma trezesc putin hop si el. Si daca ma intorc de pe o parte pe alta se trezeste.
Missmj, eu zic ca e recomandat sa stai linistita, nu mai merge la servici, esti mult mai relaxata acasa.
fluturas, stai linistita va fi bine. Ai sa gasesti cea mai buna solutie pentru tine si puiutii tai.
Irinuka, neata!!!!! Am savurat deja o cafeluta

Andreea , mamica Elizei +

13.05.2007
poze2

bebelicu

Mergi la inceput

luminita multumim pentru sfaturi si ca ai intervenit. Sunt bine-venite pentru oricine.
Iti dorim si tie o sarcina la termen cu un bb sanatos.

Patricia la Vladut sa se insanatoseasca cat mai rapid.

vasilasanita tampoanele sunt pentru ambele cazuri, dar la nasterea naturala am inteles ca e nevoie de si mai multe.

missmj bine ai venit. Sa ai o sarcina usoara si la termen cu un bb sanatos si frumos!
Scrie-ne mai des!

Felicitari abramburika pentru vestile bune. Esti o fericita si tu si bb!

Shhhht! Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

andreea - merci .

mamma bis - o fetita si 30s de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciact spune:

neata burtici si multumesc pt cafea Irinukaa
fluturas stai linistita, respecta indicatiile medicului dar stim toate ca repausul la pat este obligatoriu

patricia ma bucur pt vlad ca este mai bine

abramburik vesti bune de la eco...bravo, ma bucur mult

missmj, ma bucur ca ni te ai alaturat si ca esti bine

despre mine...mi am cam facut de cap ieri in sensul ca am iesit pe la 2 si am venit acasa la 7....i am luat buburuzei mele primele body-uri,( de la kiaby, ma dusesem sa iau si eu ca cele pe care le a luat bebelu, numai ca fiind la reduceri, s au vandut si au ramas doar pt bebei mai mari...in fine) si sunt asa bucuroasa....

si azi noapte m am trezit la 1,...pana pe la 2 si ceva bebik a avut treaba, m a lovit numai jos asa...o simteam in pasa, aveam senzatia ca fac pe mine cand loveste, m am tot sucit de pe o parte pe cealalata....ma bucur cand o simt miscand, dar cand o simt asa jos parca ma si sperii

mai vroiam sa zic ceva, dar am uitat...., imi aduc aminte si revin

ma duc sa schimb semnatura, azi facem si noi 24 saptamani
poop

23+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=lucia&year=2011&month=2&day=1&babycount=1

Mergi la inceput

Lucia sa vedem pozicile cu lucrusoarele pentru bb!!!
Felicitari pentru schimbarea semnaturii!

Shhhht! Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adryiii spune:

Neata!

O zi insorita pt burtici!

poze

adriana 25+ cu elena alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciact spune:

merci irinukaa
am pus 3 poze
pup

24+
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=lucia&year=2011&month=2&day=1&babycount=1

Mergi la inceput