Sezatoarea canadiana (195)
Raspunsuri - Pagina 16
pitilache spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iselin
Roxana, te desemnez FEMEIA LUNII OCTOMBRIE!!! Asa-mi place felul in care ripostezi, reactionezi, iei atitudine. Eu o sa-ti zic sincer asa am avut un job aici la un moment dat la inceputuri aici, dau interviul, mai dau un interviu, totul e ok, si apare un VP si zice ceva de accent si comunicarea cu partenerii. paranteza: (Mie mi-e clar ca-l avem toate acest accent, e imposibil de sters, aici in calcul nu intra Anka si o prietena de-a nostra care au facut franceza din primara pana la evadarea din Ro, fiind profi) Si dupa ce zice VP asta, ma uit in ochiii lui albastri direct, ma ridic si zic ca principiile contabile se scriu bine daca le sti sa le aplici, nu daca ai sau nu un accent, ca in schimbul cu partenerii conteaza cecul, cum e calculat, daca sunt platite redeventele, etc, deci zic numai din meserie, ma ambalasem prin enervare si am facut un discurs, nici eu nu eram prea sigura de ce ziceam, dar vroiam ultimul cuvant. Mi-am strans dosarul, hartiile mele, le-am aruncat ca din moment ce nu e ok nu au nevoie de referinte in acelasi timp fluturand recomandarile, am zis Bonsoir si am plecat. Nici macar nu am trantit usa. M-au sunat dupa o spatamana, dar eu chiar inchisesem dosarul lor, i-am taiat de pe lista ca potentiali angajatori, si deci am refuzat cand au sunat. Au revenit cu o oferta mai buna, doi dolari peste ce fusese stabilit in oferta pe ora rugandu-ma sa ma gandesc... Acum zic ca am fost nebuna, dar eu mereu am cautat dreptatea, alb sau negru, nu gri. Deci Roxana sa ne zici ce ti-au raspuns si in ce limba si un brat de flori de la mine! Pe de alta parte, as scrie mic, de rusine, ce meserie practici tu Roxana daca ti se cer trei limbi straine??? Stiu ca esti inteligenta, dar se cer curent trei limbi de circulatie intr-un job. Sa presupun ca esti in curs sa inveti mandarina pentru ca e urmatoarea putere mondiala si in meseria ta nu nse stie??? Pe mine m-ai facut K.O. |
De abia astept sa te cunosc si eu la viitoarea intalnire! De mandarina inca nu m-am apucat dar va trebui daca intra Seba la DefiMonde, insa am facut ceva japoneza si araba pe vremuri
Doloress spune:
Si eu sper sa ajung pe 19 decembrie, daca o sa fiu inca in one piece M-ati vazut fetelor la intalnire cum arat, parca stau sa nasc.
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
ankalaura spune:
Iselin - ei da, accent! Normal ca si eu am accent, si toata lumea are, in cel mai fericit caz un accent mai francais, asa, dar quebecos, sa fim seriosi, dureaza o multime sa il capeti, si sa ai cu adevarat o ureche usor de contaminat. Eu am avut un curs cu o frantuzoaica ce era aici de 20 de ani, si tot franceza vorbea.
In ce ma priveste, am constatat ca am inceput sa spun "po" in loc de "pas", you know what I mean, si treaba asta m-a surprins real, incerc sa ma dezbar
Doloress - da, stiu, dar eu insami mi-am zis ca exagerez totusi! geaca aia o avea de vreo 5 ani dar nu o purtase, iar costumul meu de baie avea si ala vreo 10 ani pe cuvant, dar eu n-am vazut asa minunatie de costum, nu exagerez ca era ca nou!
Deci eroarea de aici a venit, de la mine, ca am considerat ca nu merita anumite lucruri, si aici mi-am dat seama ca ar fi meritat
Oricum, noi am venit cu vreo 300 de kile in total, adica am avut ceva...
Care e treaba cu scolile engleze? Si ce, nu se va mai invata engleza in scolile franceze, sau cum? n-am urmarit subiectul...
Delia - ca si tine, in loc sa scriu la tema, citesc pe dc
pitilache spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress Si eu sper sa ajung pe 19 decembrie, daca o sa fiu inca in one piece M-ati vazut fetelor la intalnire cum arat, parca stau sa nasc. |
Cand e termenul tau, Andreea?
Dragaica spune:
citat din mesajul lui iselin Andreea, ai dat replay pe mesajul tau personal??? Eu inteleg din ce spui tu ca bebelusii tai plang/ganguresc mult si d-aia le zici ratoi, caci altfel nici o onoare pentru o rata sa fie mancata cu varza Si or sa aiba culori diferite de iris? Pai devine usoara identificarea. Oricum culoarea se stabilizeaza dupa 1 an. Inteleg ca nu prea dormiti bine noaptea? E in perioada de colici, apoi vine iarna, apoi vin dintii. Rabdare de fier, poate putin ajutor ti-ar trebui. Sigur nu va este usor. Daca nu ati gasit inca local pentru botez inseamna ca aveti mai multe conditii de indeplinit, sigur o sa-l faceti frumos. Si are dreptate Simona, nu te grabeste nimeni cu botezul. Eu si toamna am avut o problema cu bebelusa si botezul, prea mult curent la biserica, prea mult du-te-vino, apa prea rece si vezi secretii verzi dupa aia! In decembrie si ianuarie nu gasesti usor restaurant pentru ca sunt petrecerile de sfarsit de an ale firmelor. |
Eii.....da, am vrut sa mai editez ceva si-am dat replay, dupa o noapte nedormita abia vedeam tastele .
E mai greu ca nu avem multa lume, majoritatea vor de la 40 persoane in sus, nu mai zic de salile alea pentru 40 persoane nu ai loc decat pentru mese si scaune.
Vedem noi.
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010
Dragaica spune:
citat din mesajul lui ailed15 Dragaica, eu merg sambata la un botez pe Sherbrooke, Arahova se numeste restaurantul, habar nu am dar iti pot scrie cum a fost si aseara venind de la lucru am mai gasit o invitatie la un alt botez pe la casa Greque in Lasalle pe boul. Newman la numarul 7218. De ce iti scriu, pentru ca prietenii nostrii nu gasisera sala inca acum 3 saptamani cand li s-a nascut bebelusha si botezul e pe 6 noiembrie, pana se lasa postul Craciunului. Acuma voi hotarati ce si cum, cred ca pana la urma veti gasi ceva. Multa bafta. |
Multumesc
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010
Podeanu spune:
Simona, se numeste "apel en attente" e vreo $7/luna si oricind esti deja prinsa intr-o convorbire iti suna in ureche celalalt call.
Asa nu mai ratezi apeluri importante.
Xmas Party....ai mei "copii" cred ca ar veni numai platitiSa vad cum ii pacalesc ca eu de fapt vreau sa va vad pe voi.Daca vin eu aduc salam de biscuiti facut de sotz.(a incercat de vreo 15 ori dar acum ii iese meserias)
Anka, si aici sunt costume frumoase daca stii unde sa le cauti.Evident ca nu vei gasi cu ata in kur (no offence dar in Ro am auzit ca si la fetite de 12 ani tot asa se cumparau), in Canada sunt modele decente nici macar barbatii nu-si arata picioarele (au bodigai pina la genunchi)
Rox, pacat...chiar te admiram cu spaniola ta.
Doloress spune:
Roxana pei e 15 februarie, mai este o gramada de vreme, insa deja am colul scurtat, placenta foarte jos, stau cu emotii, mai ales ca am antecedente. Pe 15 noiembrie mergem sa vedem daca imi pune diagnostic de placenta previa sau nu.
Anka se face engleza in scolile franceze, insa nimeni nu prea e multumit. Acum eu nu prea stiu, ca n-am copil la scoala, insa vad din experienta mea de munca, printre colegii mei. Anglofonii care au fost la scoala franceza vorbesc bine franceza, la unii nici nu-mi dau seama ca sunt anglo. Francofonii insa care au mers la scoli franceze vorbesc cu greu engleza si toti dau vina pe scoli.
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
iselin spune:
citat din mesajul lui ankalaura Iselin - ei da, accent! Normal ca si eu am accent, si toata lumea are, in cel mai fericit caz un accent mai francais, asa, dar quebecos, sa fim seriosi, dureaza o multime sa il capeti, si sa ai cu adevarat o ureche usor de contaminat. Eu am avut un curs cu o frantuzoaica ce era aici de 20 de ani, si tot franceza vorbea. In ce ma priveste, am constatat ca am inceput sa spun "po" in loc de "pas", you know what I mean, si treaba asta m-a surprins real, incerc sa ma dezbar |
Anka, abia asteptam sa zici ceva
Daca as fi in locul profesoarei tale, nici eu nu as schimba accentul caci accentul pur francais este o mandrie.
Apoi, din discutii avute cu profii mei pe aici, la nivel inaaalt un accent curat francez, cuvintele pronuntate cum trebuie nu in maniera quebecoise sunt dovada rafinamentului persoanei respective.
Oricum eu nu sunt in nici una din categorii, nici prof la universitate, nici pur sange francez
iselin spune:
citat din mesajul lui Doloress Si eu sper sa ajung pe 19 decembrie, daca o sa fiu inca in one piece M-ati vazut fetelor la intalnire cum arat, parca stau sa nasc. Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si 23+ Kevin Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim! |
Andreea, pai nu vrei sa ne cunostem, nu vrei nasi pentru Kevin sau Kevina? Tocmai cand ma hotarasc sigur, sigur sa vin, genul de RV scris in toate agendele cu acordul sotului, tu nu mai esti sigura?
Macar sa trimiti pe Patrick dupa cadouri!
E adevarat ca ai scris pe Forum despre sarcina pentru informare, dar nu am fost asa atenta ca se apropie.
Eu iti doresc sarcina usoara in continuare, fara mari surprize, decat poate cea finala pe la 40 de saptamani.
Si sa ne vedem cu bine in decembrie!