Licurici de ianuarie-februarie2009(121)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Anuc felicitari pentru vesti, incep sa te privesc si pe tine ca pe o mare eroina ca si pe ARiya, astept sfaturi de la voi ca sa merg mai departe cu bine

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 26 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Anuc, felicitari pentru fetita! nici ca se putea mai bine

Bebelusi sunt gradinite care primesc copii fara sa fie potty trained (parca Porumbita si Cristi deja duc copilasii, nu?)

La noi il pune de doua ori pe zi pe toaleta, de obicei face un pipi mic acolo.

Ieri l-am plimbat cu autobuzul, vai ce incantat a fost! Ii plac autobuzele la nebunie, si am profitat de faptul ca mi-am uitat telefonul la servici si a trebuit sa vin dupe el, am parcat masina si am facut un tur de campus cu autobuzul. Am ajuns acasa la 7.30 seara, nu aveam nimic de mancare:))

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Buna seara!!!

Stiu: in sfarsit am aparut!!

Sa incep intai cu esentialul: pup toate burticile, le urez multa sanatate si sa cresca maaaari si frumoase! Am citit cate ceva din urma si am descoperit o gramada burtici cu ochisori si m-a prins melancolia, nu mai stiu nimic, parca a fost intr-o alta viata. Traim asa intens momentul prezent, ca orice altceva s-a estompat.
Deci, daca dispar intre timp si nu mai apar pana rasar flacaii si domnisoarele, urez tuturor mamicilor nastere usoara, frumoasa si la termen!

Despre noi, hmmm... este mult de povestit. Avem acum 1 an si 10 luni, nu stiu cate kg ca nu ne-am mai cantarit si nici lungimea nu o stiu cu exactitate dar ne imbracam cu hainute de 2 ani. Suntem dolofane, dar nici prea-prea, de cand mergem la cresa am mai slabit pt ca acolo ni se da de mancare cu portia, nu ca la mami, cand vrea fata si cat vrea. Suntem mancacioase notorii, nu refuzam nimic niciodata. La un mom dat aveam senzatia ca nu-i plac ciupercile, ei bine: eroare! Nu avea chef de ele, dar alta data le-a mancat pe nerasuflate. Vorbeati de nuci si migdale. Eu i-am dat Anei si este innebunita dupa ele, ii plac in mod deosebit migdalele crude. Cand vrea de papa si nu vreau sa-i dau ceva consistent, ii dau nuci si migdale. Nu mai stiu unde am citit ca ajuta la dezv creierului la copilasii mici. N-a facut nici o alergie, dar noi in general n-am avut nici o reactie la nimic.

In rest, mergem la cresa de stat de la 8,00 la 16,00 din septembrie, ne place f tare la copii, de-abia asteapta dimineata sa plecam din casa si-mi arata tot drumul cum ii pupa pe copii . Facem pipi la olita si cam atat... A invatat prin copiere la cresa, eu acasa n-am facut nici o instructie. Vorbeste pe limba ei, daca am ratat un cuvant, nici ca-l mai inteleg: spre exemplu la scaun ii zice "ma", la lumina "mia", tramvai "daiu", etc. Nu face propozitii inca. Acum am inceput sa traim si fara suzi, se pare ca supravietuim... dar nici eu n-am stresat-o pana acum, numai ca a inceput sa adoarma fara ea si am lasat-o asa. Doarme in continuare f bine, de la 19,00 seara pana dimineata la 6,30-7,00 si mai doarme o repriza de o ora, maxim 2 ore la 13,00.

Am fost sanatoase tun pana de curand cand am racit, de cand cu toamna asta brusca si rece. Acum suntem pe terminate cu raceala, dar m-a exasperat cu tusea, parca nu se mai termina.

Mai avem maselutele din spate, ultimele sa ne iasa si suntem cu toti dintii gata.

Cred ca este cumintica de felul ei, nu-mi dau prea bine seama, ca nu am avut termen de comparatie, dar daca este odihnita, este linistita, calma, chiar analitica. Si foarte dragastoasa, pupacioasa, sociabila. Ne ia in brate si ne strange de gat si ne pupa sau ne mangaie. Cateodata ne prefacem suparati, vine fuga sa ne impace. Ii place sa fie mangaiata si desmierdata, sta si cate o ora nemiscata sa o mangai pe cap sau pe corp. Si face scandal daca ma opresc

Inainte de cresa, lua toti copii in brate, ii pupa, ii mangaia, fara sa intervenim noi. Dupa cresa, cred ca in urma unor conflicte inerente dintre ei, a devenit mult mai retinuta... ii plac copii in continuare, dar cred ca s-a cam speriat. Mi s-a strans inima cand am observat asta, dar deh, face parte din viata. La locul de joaca este strangatoare: vrea sa se joace cu toate jucariile copiilor, daca sunt disponibile (nu le ia jucariile din mana), eventual le cara in dreptul ei sau le pune in carucior, dar daca se atinge vreunul de vreo jucarie de-a ei, tipa, il loveste cu lopatica sau ii da peste mana Acasa vrea sa faca treaba, sa mature, sa dea cu aspiratorul, sa stearga praful, strange sticlele din casa intr-un sac de gunoi, isi duce pampersul la gunoi, se penseaza, isi face unghiile, etc Ii place sa scrie: "mamiiii", "tatiiiii", "aniiiii"..., ii place muzica, este f atenta si calma cand are muzica. Este innebunita dupa baie si apa in general. Bea multa apa si se balaceste ca o rata. Si ii place sa ne urcam in masina in week-end si sa plecam la drum lung... sta cumintica in scaunelul ei si ne spune tot ce intalneste pe drum, mananca si doarme acolo, ii place in masina si mai ales ii place ca suntem impreuna si facem chestii noi.

Nu stiu ce sa va mai povestesc, suntem bine.

Mergi la inceput

Billy ce mult ma bucur ca am citit despre voi, ma bucur ca sunteti bine

Miere stiu ca se poate duce la cresa dar nu sunt locuri

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 26 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna seara de la noi!

Sa stiti ca citesc (aproape) zilnic, dar nu prea ajung sa scriu. Training intensiv la servici, acasa Mister ma ia de noua si trebuie sa ma joc cu el (abia-abia ma lasa sa pregatesc cina), iar dupa ce merge la nani la ora 9 si mai adun (un pic de tot sa nu fie chiar ca la purcelusi) prin casa deja sunt franta de oboseala.

Toate-s OK la noi, Mister un pic racit dar trece, se joaca frumos la childminder-a dar se bucura tare cand vine tati si-l ia (tati e cel care il duce/il aduce ca el e cu masina si iese ultimul/ajunge primul). Probleme cu lovitul copiilor nu avem (inca), se joaca cu ce jucarii sunt disponibile iar in foarte rarele ocazii cand in parc sau la "Toddlers" l-a impins vreun baietel mai mare a fost tare dezorientat si o data a izbucnit in plans. Asa cum zicea si Miere, aici lovitul, impinsul nu sunt tolerate deloc, se practica "nu lovim", copiii sunt incurajati sa "share" dar daca nu vor e OK (mai ales astia micuti, care inca nu inteleg ce si cum)
Asta nu inseamna ca jupan, in momentele de frustrare, nu incearca sa ne loveasca fie cu manutele, fie cu capul sau picioarele. Dar noi descurajam asta complet, nu-l lasam, spunem " noi nu lovim" pe un ton calm si ferm. In momentele de frustrare se mai apuca jupanul sa se dea cu capul... de ce prinde (canapea, masa, eventual podea) bineinteles doar daca suntem si noi prin zona. Bineinteles,cu urlete si tipete. La fel... noi ramanem calmi si-i explicam frumos, eventual luandu-l in brate (asta nu functioneaza mereu, nu-l fortam daca nu vrea sa fie imbratisat) ca nu se poate ce vrea el, eventual ii distragem atentia. E o faza prin care trec mai toti copilasii.
Altfel, e tare iubitor, foarte afectuos, ne pupa, ne povesteste, si parca zilnic apare cu ceva nou. Azi de exemplu a invatat despre curcubeu

Billy, ce bine ca ai intrat si ne-ai povestit despre Ana-Maria!Ai deja fetita mare, merge la gradi, face la olita, stie multe! Sa vii mai des sa ne povestesti de voi!

Anuc, felicitari pentru bebe Sara Doua fete si un baiat, tare fain! Sper sa gasiti repede apartamentul care sa va placa.

Naty, pai tu si Nadia purtati adevarate discutii la telefon. La noi discutiile la telefon se rezuma la "Heya!" "Mama-mama-mama/tata-tata/" eventual "grandaaaad!!", o multime de cuvinte in Lachlaneza + 2-3 cuvintele pe care le pricepem si apoi "Bye-Bye!" Cu Nadia chiar poti comunica la telefon! Ce frumos

Bebelusi, sanatate multa, sper sa te simti mai bine. O sa te descurci bine cu puiutii tai, o sa vezi

Yashi, multa sanatate sa treaca herpesul asta pacatos! baietii frumosi!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BillyBilly spune:

Neata!

Patricia sa stii ca nici la noi "nu erau locuri", dar s-au facut... Si am senzatia ca niciodata nu vor fi locuri disponibile. Si eu ma bucur sa mai aflu despre voi

Dark da, am crescut maaari, cateodata nici mie nu-mi vine sa cred ce copil mare am!

Noi n-am avut faza cu datul cu capul de pereti, dar am avut o faza scurta cu lovitul in mami si tati. A fost pasagera, n-a durat mult, dar atunci mi-am dat seama ca copilasii nu trebuie musai sa vada la cineva ceva, CA SA STIE... instinctiv stiu si se comporta ca atare. Pt ca nu a vazut bataie pe nicaieri si ea totusi ne batea. De obicei o luam de manute si o punem jos ferm, spunandu-i hotarat ca nu are voie sa dea in nimeni. Am citit undeva ca nu-i indicat sa-i copiezi comportamentul si sa-i arati ca daca face asta doare, pt ca ei nu inteleg asta ci ca si mami face la fel, adica este un comportament permis.

Dat fiind ca noi nu am avut faza cu tavalitul si lovitul, cand face cate o criza de isterie, o duc la ea in camera, pt ca acolo-i locul unde poate sa tipe cat vrea, pana se linisteste. Bineinteles ca deschide usa si iese, dar pana deschide usa, deja a uitat supararea.Tot la fel am citit ca este bine sa-i lasam sa-si exprime sentimentele, mai bine decat sa incercam sa le stopam, pt ca altfel la maturitate au tendinta sa se interiorizeze si sa sufere in tacere pt ca mami i-a tot spus "sa nu planga" sau "sa nu tipe". Daca ii lasam sa tipe pana le trece, sa-si consume supararea, va invata sa treaca mai usor peste ea natural. Cel putin asa scrie la carti

Va pup, treb sa ne preg de "copii"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

buna dimi

caut sa cumpar pompa de san avent. daca are cineva astept un mesaj pe PM>
multumesc.

mami x2 , de printesica si printisor s 22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela2233 spune:

neatza

vin si eu cu vesti
duminica domnisoara a vomat de 3 ori, la 11 noaptea hai la dr si unde m-am gandit eu, hai la budimex unde am dat peste cel mai "dragut" doctor din lume, vorbea cu mine si se scobea in nas, hai poate o fi avut omu ceva ce il deranja, dar ce m-a suparat cel mai tare m-a intrebat ca nu imi pasa de copil ca e prea slab la 1 an si 8 luni doar 9,500kg, ca trebuia sa aibe 12, da si eu asi vrea sa fie mai grasuta un pic, dar daca asta e felul ei si oricum eu eram acolo cu alta problema nu cu greutatea, mi-a dat pt voma picaturi si prafuri si o tona de nervi ca nu am fost inspirata sa plec, asta e. am fost ieri cu ea la dr. pediatru si mi-a spus ca asa e felul ei

luni am fost si la dr ginecolog, bebe e ok, 2900 kg, cam putin dar asta e, poate va avea la fel ca raisa 3480kg, mergem din nou la control in prima sapt din noiembrie iar apoi nastem, of ca daca ma gandesc ma apuca frica

acum va las ca ii este foame domnisoarei

sper sa va dau de veste cand voi naste

AMR 3 SAPT

36+ sapt mihai david
+ andreea raisa (16.02.2009)

http://www.flickr.com/photos/28705464@N07/

"http://lbdf.lilypie.com/yTDRp2.png"

http://lb2f.lilypie.com/Wmftp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Hello!

Mi-am luat rezultatul la RMn, scrie ceva gen "leziune degenerativa grad II corn posterior MO". Stie cineva sa traduca? Maine merg la ortoped dar nu mai am rabdare ...

Ieri am facut si eco abdominala completa, nu mi-a gasit nimic pe acolo decat un chist ovarian.

Ahhh si, surpirza, am giardia!

patricia vroiam sa-ti dau aceeasi sugestie ca si miere. La o gradi particulara l-ar primi chiar si in mijlocul anului si cu pampers.

anuc felicitari pentru fetita!
Cum stati cu gasirea apartamentului?

billy welcome back!

ela AMR 3 saptamani? WOW!
Nasol cu doctorul ala.
Cu greutatea ne-ati luat si voi, Nadia are si mai putin.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

AMR 3 saptamani????aoleu, tinem pumnii

NAty nu imi permit gradinita particulara, sotul meu are salariu de 13 mil, intr-o luna buna, iareu am 17 mil, si am si rata la banca, asa ca....din pacate....deocamdata nu pot. De-aia merg mai departe si cu bijuteriile, ca iti dai seama ca e foarte obositor pentru mine in perioada asta. Trebuie sa strang si bani de nastere...ma rog....numa mai plang ca nu rezolv nimic. Clar am picat in depresie, nu mi s-a intamplat in viata mea asa ceva, voi trece eu si peste asta.

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 28 saptamani

Mergi la inceput