Licurici de ianuarie-februarie2009(121)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ada_coman spune:

Buna dimineata!

Si noi in randul celor care se dezbraca, e mult mai bine la funduletul gol. Eu am lasat-o sa umble peste tot, urmarita bineinteles si acum nu mai are treaba cu detergentii mei din baie, cu farfuriile din dulap, cu hainele de pe rafturi...In rest se urca peste tot, acum marea ei pasiune este DVD Player-ul, isi pune cate un filmulet se uita 5-10 min, apoi il schimba cu altul :)). Ii place f mult peter pan, Veronica, Dalmatienii...
Cand se trezeste si ma striga s-o dau jos din patut, o gasesc cu pernuta, paturica, pilota in brate. Cu toate tre s-o dau jos, iar daca nu le iei e jale. :))

O zi frumoasa tuturor!

Mamica de Daria-Ioana 15.08.2007 si Karina-Nicole 29.12.2008

Daria
Karina

POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8352f415656e1fa1594ae5&source=category&category_id=12" target="_blank">FILMUL NOSTRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Pat si pe aceasta cale multi ani frumosi inainte alaturi de familie!
Sa ramai la fel de tanara si la dublul varstei de acum!

Naty mi-a stat si mie inima citind ce ai scris. Sunt de evitat situatii de genul asta in care ne vad ei de la distanta (doamne fereste de peste strada) ... ufff
bine ca nu a fost nimik rau, ca ingerashul ei pazitor a fost acolo
Si da, asa este, si eu incerc sa-mi alung acest gand, dar ma bantuie uneori ... ca intr-o fractiune de secunda se poate darama tot ce ai cladit o viata

Daiopri scumpa! ai inceput munca! multa putere iti doresc!

vad ca discutati despre cat si cum vorbesc micutii

Andu a depasit acel prag, de la care nu mai pot tine socoteala
Pronunta orice, inregistreaza si numeste singur in alt context Spune si cuvinte greutze cum ar fi
sufragerie = ufageie
calculator = acuator
etc
Face propozitii simple 'Teo a gadi' 'Andu papa' 'egem afara'(cu un r mai surd) 'avonu suus' 'da geaca' samd
Inca mai anagrameaza unele cuvinte (Teo nu a facut asta), mi se pare ca e un pic limbut (e drept ca nu am renuntat inca la suzi).

hahaaa si ma termin (musai sa fac un filmuletz sa vedeti) ca si canta:
'valeleu valeleeu valeleu de capu mieu'

Acum noi incercam sa-i familiarizam pe amandoi cu engleza si germana.
Tot ce se pune in casa, muzica, desene sunt in engleza, iar Teo vine cu cantecele si poezii invatate in engleza de la gradi si le repeta acasa...evident si Andu mormaie dupa el. Aseara de ex canta cantecelul asta http://www.youtube.com/watch?v=vb6RG0Xw2ko
Germana (eu si tati habar nu avem) au parte de la mutti in fiecare zi (una din bunici care a fost traducator de germana, acum e la pensie) care le vorbeste asa (le spune ceva in germana, apoi le repeta si in ro..la un mom nu mai e nevoie sa o faca si in ro - e ft interesant cat de receptivi sunt) la faza cu germana eu sunt observator si ma termin de ras, odata l-am auzit pe Teo ca o lua la rost pe mutti 'ce ma tot ametesti cu cuvintele astea ale tale???'

V-am mai spus ca Teo dupa 2 ani a inceput sa vb cum vb Andu acum.
Mi-as dori ca cele care nu aveti copii vorbitori sa nu va stresati si sa nu va faceti griji, sa incercati sa-i stimulati intr-adevar, lucrurile difera de la copil la copil!

v-am dat raportul despre distractiile noastre cu vorbitul, fug la treburi

zi faina si weekend placut sa aveti

Alinuk

www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor va multumesc din suflet ca ati fost alaturi de mine in numar asa de mare, au intrat si fete care nu au mai intrat de mult ca sa imi spuna La multi ani.....va iubesc pe toate ff mult si ii multumesc lui Dumnezeu ca sunteti alaturi de mine.

Si Vlad a depasit de mult pragul cu notatul cuvintelor ca vorbeste foate mult si cuvinte complicate. Bagam amandoi hainele la spalat, scoatem hainele pe balcon, impaturim haine in dulap amandoi, stergem praful impreuna, etc. Vorbeste la telefon de nu se mai opreste, este foarte deschis cu cei de dupa firul telefonului.

Aseara cu musafirii a fost foarte incantat, a vorbit cu toti, i-a strigat pe toti pe nume.

Fetelor, vroiam sa va sfatuiesc sa ii puneti sa spuna alfabetul, Vlad e foarte incantat, si cred ca asta il ajuta si la pronuntia literelor. Ma pune de fff multe ori sa zicem alfabetul, incat primele litere le leaga singur - a, b, c, d, e, f, g, h....aici se incurca.

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 26 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Azi stau acasa, avem zi libera. Am dus copilul la gradi, dimineata am de gand sa fac mancare si dupa aceea ma uit la filme si dorm toata ziua

Pentru alfabet, sunt planse pe site-ul acela pe are vi l-am dat sau, o idee mai buna, litere din foam care se lipesc pe pereti sau cada.
La noi e un pic mai complicat pt ca sunetele sunt diferite fata de sunetele din alfabetul romanesc si nu stiu exact in ce limba sa il invat, el vad ca le spune in engleza pt ca asa fac si la gradi, mi-e sa nu il incurc mai tare dc ii spun diferit.

E foarte interesant ce capacitate de absorbtie au la varsta asta, cum inregistreaza doua limbi, la inceput Aidan avea mari probleme cand il luam de la gradi si ii vorbeam romaneste, era frustrat pt ca nu trecea imediat la limba romana si nu intelegea. Acum e mai bine, cand am timp ii repet cuvintele in ambele limbi si vad ca incepe sa faca progrese si la romana in sensul ca incearca sa reproduca cuvinte si in romaneste, unele cifre le stie in ambele limbi si parca are accent moldovenesc, zice sinci la cinci:)))

Mey dar a inceput criza de doi ani, sa ma ajute dumnezeu da' uneori imi pierd mintile si imi vine sa....nu ii convine nimic, plange.

Azi dimineata mi-a cerut cereale, I-am pus.Noooo... mi-a cerut lapte. I-am facut formula. No...milk, milk. I-am dat lapte normal. Nooooo...plansete,...nana (banana). I-am data banana...noooo...de ce i-am desfacut-o???? I le-am pus pe toate pe masuta ca sa isi aleaga ce vrea. Le-a daramat pe toate dintr-o lovitura pe jos, va dati seama lapte cu cereale pe mocheta, pe pereti. am tras aer adanc si mi-am zis ca intr-o jumatate de ora pleaca la gradinita si imi refac sinapsele distruse de urletele de la 6.30 am.
Strang...incepe sa urle dupa nana lui, de ce i-am aruncat banana

Cere cerale din nou. Ii fac cereale (alt tip) cu lapte si iaurt,cand ma vede ca vin cu castronul se arunca pe jos si incepe sa urle din nou.

Ce sa mai fac, ce mai vrea?

Ok, luam o pauza. Hai sa ne imbracam pentru gradinita. Imi arata ca are diaper-ul plin. I-l dau jos. Alte urlete, unde ma duc cu shushu lui?el il vrea inapoi, e al lui, cum indraznesc sa ii iau shushu??

Reusesc sa il dezbrac de pijamale si sa ii pun un scutec. Incerc sa ii pun tricoul alte urlete, noooo...nu e tricoul care trebuie, se duce la sertar si isi ia altul, il dezbrac si i-l pun pe acela. Reusesc sa ii pun si pantalonii si surprinzator o soseta:))Fuge...pana ajung dupa el, isi scoses pantalonii si tricoul si ramasese intr-o soseta. O luma de la inceput, de data asta ii pun si un pantof....noooo...nu e pantoful pe care il voia el...si tot asa.

Intr-un tarziu il asez la masa si isi mananca singur cerealele (jumatate din ele se duc pe pantaloni si tricou), evident tb sa-l schimb dupa ce termina. Intre timp..urla...ca s-a murdarit nitel pe un degetel si eu nu am fost in secunda aia langa el sa-l sterg.

Toata tragedia asta in n acte se repeta in fiecare dimineata, nu e de mirare ca ajung la servici tarziu si toata lumea se uita chioras la mine.

Cat mai dureaza???

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Aoleu Miere nu suna deloc bine ce ne asteapta

Si la noi au inceput crizele...numai cu tavalit deocamdata...dar din ce zici iti trebuie nervi taica nu gluma...saraca mami ce o asteapta

Crisspy, fericita de Razvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

da, urmeaza o perioada mai delicata acum

terilbilitatea celor doi ani

luati cate o gura de aer si mai dati un ochi pe cate o carte de specialitate

aveti pe mailul comun cartea 'intelege-ti copilul' de kuzma
(am pus acum un an mai multe carti atasament)
chiar mi-am propus si eu sa o mai citesc o data

trec..si vin altele

sa va amintesc de colici? de trezirile de noapte?... mai vreti ???

Alinuk

www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro" target="_blank">Un vis implinit!

www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelusi spune:

Fetelor si al meu e ffffff solicitant, este un copil foarte activ, foarte vorbaret (nu ma plang), dar uneori ma termina, trebuie sa imi arate orice, daca nu mie lui Mircea. Nu se joaca cu jucariile, mai mult cu lucrurile noastre. Canini sparg cred ca toti de o data .

Ma bucur ca a inceput sa isi bea iar laptele, asta e un lucru bun

Aaaa, si noutati de la mine daca vreti

http://cutiutacubijuuri.blogspot.com

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 26 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

LA MULTI ANI PATRICIA!
Sa fi fericita multi ani de acum incolo alaturi de baietii tai (sau de baietii si fetita ?)!

iulia WOW chiar ca te ia ameteala! Tare frumoase poze!

andreea recuperare usoara mamei!

miere m-au distrat peripetiile voastre matinale Cu toate ca nu prea e amuzant ...
Si noi tot cam asa ne distram. Dar peste mai e si Ioana care are crizele de 6 ani

Eu stau numai pe la doctori, sunt o baba ce mai, m-au pocnit toate odata!
Ieri am fost la ortoped ca ma doare rau un genunchi si m-am ales cu o trimitere la RMN.
Azi am fost la ORL unde mi s-a confirmat ce banuiam deja, am rinita cronica.
Am fost si la gastro cu vechea mea boala care ma chinuie din ce in ce mai rau - si m-am laes si aici cu o eco abdominala de facut.
Sapatamana viitoare am programari la doctori zilnic

Si Nadia bea laptele dimineata si seara cu biberonul desi stie foarte bine sa bea din canuta cu cioc, din cana normala, din sticla si cu paiul.
Dar s-a obisnuit ea sa bea laptele asa si nu prea ma stresez. La un moment dat se va dezvata

Nadia vorbeste mult dar poceste rau cuvintele. Noi o intelegem dar nu cred ca si strainii.
De exemplu "soarece" este un fel de "foalfi"
Leaga cate doua cuvinte.
Ma surprinde ca stie sa foloseasca "noi" si "voi". Dar ea e in continuare "tu"

Fetelor, m-a turbat cu scrisul ... peste tot "scrie", pe pereti, pe mobila, pe haine, pe picioarele, mainile si fata ei, pe ale sora-sii, pe ale noastre ... E foarte mandra de ea, dupa ce mazgaleste bine cate ceva aduce toti oamenii si le spune "Dodo schie" ...

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Ca tot l-am laudat aici, aseara l-am dus la culcare si il tot auzeam ciripind acolo. Cand intram in camera sa pic pe jos, dezbracat tot
Piele goala nu asa, si nu pricep ca pijamalele lui sunt din acelea costumas cu tot cu picior si fermoar si f mulate
fericit nevoie mare de isprava, trantise si un pipi frumos la gramajoara de pijamale si pampers
De acum cred ca ii dau un body pe deasupra pijamalei
Miere, nervi tariNu stiu cand se termina ca incep asa de rpd altele ca nu mai apuci sa stii ce si cum. Vorba lui naty stai sa vezi crizele de mai tarziu
Al meu al mare tot moldoveneste vorbeste. E asa comic cum zice aisea
Cantaretul casei ieri ingana george, george de la desenele animate
Alinukce vrei sa zici cu limbut?
Si noi avem suzeta la nani si inn extrema urgenta cand avem treaba pe undeva si nu mai vrea sa stea si vocifereaza
Cu lapticul bea din orice si din canita cu cioc si cu bibe. Ii dau dimineata cu bibe ca din cana vine mai rpd si se trezeste de tot
Gata fug la sv.
Miericel ce bine de tine ca ai unde sa il duci sa iti faci de cap
eu si sa vreau nu gasesc liber in casa
Si am uitat ieri: ledi davidutul scump. Nu am mai apucat sa vb

Gata, aveti grija de voi
Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Dana tie si dezbracatului mic:))
Ai inceput serviciul, am inteles eu bine?

Sunt ingropata la bucatarie, ete asa ma relaxez eu facand mancare:)) supa de pui cu fidea, ardei umpluti cu orez, ciuperci si morcov si mazare cu pui si un pic de orez cu piept de pui la cuptor pt A. daca o binevoi sa guste, daca nu probabil ca voi pune poze cu ele atarnate de pereti, ca acolo sfarsesc mancarurile care nu ii plac.

Mai vin io

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput