ajutor ! nu stiu unde sa ma duc

ajutor ! nu stiu unde sa ma duc | Autor: aka26

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos sa ma ajutati!Acum ceva timp am observat ca labiile fetitei mele de 7 luni, sunt lipite .Intrarea in vagin este desfacuta si putin mai sus pe unde face pipi dar totusi cred ca mai sunt 2 cm lipiti intre.Nu stiu ce sa fac, unde sa ma duc : la pediatru, la ginecolog sau la chirurg ?Am cautat pe forum si am vazut ca au mai fost persoane care s-au confruntat cu problema acesta cu mult timp in urma .Am vazut ca se foloseste crema Premarin care nu se gaseste in Romania dar nu stiu daca pot sa o folosesc fara sa mi-o prescrie vreun doctor? pt ca aici in mod sigur nu au auzit de asa ceva!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Buna! noi problema asta am rezolvat-o la un chirurg pediatru; am fost la el pt o alta problema, dar a observat si asta; ne-a chemat a doua zi in spital, si in cateva minute s-a rezolvat; am plecat acasa imediat, nu au fost probleme.
mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Linisteste-te, e ceva foarte comun la fetite. Fetele mele amandoua au avut coalescenta a labiilor, s-au deschis singure pana la 2 ani. Daca nu face infectii urinare te sfatuiesc sa astepti. Exista doua metode: acea crema si bisturiul. Nici una nu merita aplicata pana in varsta de 2 ani daca nu sunt probleme. Crema aceea e pe baza de hormoni si interventia chirurgicala se face fara anestezie. Daca acum la 7 luni ai observat o usoara deschidere, e foarte posibil ca fetita sa se fi nascut cu ele complet lipite si acum sa fie in proces de desprindere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka26 spune:

Buna!Acum m-am intors de la spital unde a vazut-o un alt pediatru si m-a sfatuit sa merg cu ea la Grigore Alexandrescu acum cat e mica pt a nu ramane cu traumatisme .Cine a mai fost la Grigore Alexandrescu cu aceasta problema , va rog frumos spuneti-mi si mie cate zile a trebuit sa stati internate , cat costa interventia? In plus la controlul de astazi a observat ca si talpa unuia din picioruse o tine putin intr-o parte (nu calca cu toata talpa ci cu lateralul).Pediatra a zis ca ne da trimitere si sa ne gandim cand vrem sa mergem .Acum este adevarat ca s-a dezlipit putin dar vad ca incepe sa se lipeasca la loc (in 4 zile de cand am vazut)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka26 spune:

Am uitat sa spun pediatra mi-a zis ca cel mai probabil s-a nascut asa din cauza numeroaselor tratamente care m-i s-au facut pe timpul sarcini in luna a 3-a si a 4-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Buna Aka,

Nepotica mea a facut aceasta intervetie la varsta de 3 ani, tot la Grigore Alexandrescu.
Interventia a durat aprox. 5 secunde (atat a stat pe masa, cat paractic a crestat pielicica), dupa care au plecat acasa. Nu a sangerat, dar a usturat-o putin dupa. A uns-o local cu crema de galbenele, la sfatul dr-ului.
Multa sanatate.
Maadi si Calin (19.07.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aka26

Am uitat sa spun pediatra mi-a zis ca cel mai probabil s-a nascut asa din cauza numeroaselor tratamente care m-i s-au facut pe timpul sarcini in luna a 3-a si a 4-a.

Multe fetite se nasc cu labiile complet lipite datorita faptului ca organismul lor nu produce suficient estrogen. Pe masura ce productia de estrogen se regleaza, labiile se dezlipesc. Daca se face interventia chirurgicala desi productia de estrogen nu s-a reglat este foarte probabil ca labiile sa se inchida la loc. Deasemenea, la 7 luni banuiesc ca poarta inca pampers, va fi greu sa ti o igiena locala foarte stricta, asa cum este necesar dupa interventie. Chiar daca are numai 7 luni si nu-si va aminti, tot nu va fi o interventie placuta. Foarte putine sunt cazurile cand labiile nu se deschid pana la 2 ani, in zonele unde medicina se face cu cap nu se recomanda nicio interventie pana la varsta asta. Daca labiile fetitei tale au inceput sa se deschida singure, asa cum este normal, de ce vrei sa o tai, unde este graba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Fata mea in varsta de 5 ani si jumatate are coalescenta.

Dupa indelunga studiere pe site-urile de la Mayo Clinic, Johns Hopskins, dr. Spock etc am decis sa o las asa, pana se desfac singure la adolescenta. Nu vreau creme cu hormoni, iar interventia chirurgicala in zona, dupa ce sa mi se pare barbara si traumatizanta psihologic, este si cvasi-inutila ca de cele mai multe ori se lipesc la loc...

Trebuie atentie la igiena, evitat sapunul si orice altceva produce inflamatie (in fiecare seara trebuie baita cu apa clara) si atata vreme cat are pe unde urina si nu face infectii urinare orice alt chin mi se pare inutil.

Mergi la inceput