Se mai face scoala la 150?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

naty - noi stam in dr taberei. pe lista noastra mai sunt si alte scoli, 150 ar fi cel mai departe. dupa ultimele informatii si dupa vizita la scoala 150, cel mai probabil ne vom inscrie la 197.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

vrabiuta, ce nu ti-a placut in vizita la 150?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Numarul absolventilor de clasa a opta din acea scoala ce au intrat in etapa de admitere.
[/quote]

multumesc!

Eu mai am ceva de timp de gandire, dar vreau sa iau o decizie cat de cat in cunostinta de cauza. Din cate am vazut, pe langa mine sunt 3 scoli asemanatoare ca rezultate, daca e sa ma iau dupa mediile de admitere la liceu, respectiv 109 si 111 si 119.

Si ar mai fi 79, care nu e chiar foarte departe sau Scoala Centrala (asta mi-ar placea fiindca fac franceza din cls. I).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

tonnia - am scris ieri cateva impresii

"am trecut pe-acolo, am intrat prin spate, nu m-a intrebat nimeni unde ma duc. gardul ruginit si rupt, graffiti pe usi. directorul complet dezagreabil (stiam deja si din alte surse). la cererea mea de informatii mi s-a spus pe un ton aproape agresiv sa revin in martie. si ca au suficienti elevi sa nu aiba nevoie de o programare a claselor I cu un an inainte! asta cu suficienti elevi a fost cireasa de pe tort!"

cred ca nu cer prea multe daca vreau ca managerul institutiei de invatamant la care urmeaza sa imi trimit copilul timp de 8 ani sa aiba capacitatea sa poarte o conversatie civilizata cu un parinte care vrea informatii (mai ales ca eram in secretariat, iar eu m-am adresat secretarei, putea sa o lase sa isi faca meseria). si mi-as dori ca in curtea scolii respective sa nu poata intra oricine, oricand, de la vanzatori ambulanti si pana la dezaxati de orice fel, mai ales in cursul diminetii, cand elevii sunt din clasele I-IV.

daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

vrabiuta ai dreptate.
Dupa ce ai spus tu si ce a spus si directoarea de la gradi inclin si eu catre cealalta scoala, 146.
inaf daca afli ceva de 146 te rog mult sa imi spui si mie.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micheline29 spune:

Si eu sunt in dubiu comparand cele trei scoli: 117 din Militari-Cora (aproape de casa), 150 Sf Elefterie, 146 I G Duca. tare as vrea sa aflam opinii de la mame care au deja copiii acolo.
Cateva argumente de outsider:
1. 150 are un site foarte slab fata de 146, nu e inscrisa in programe europene, fata de 146 care este intr-un program cu olandezii de schimb de elevi. nu mi-e clar dar se pare ca nici una din cele doua nu are clase intensiv engleza la 1-4 cel putin.
2. la admitere avem cu medii de la 9 in sus: 31 la 117, 38 la 150 (dar mai putini cu 10 pe linie la 150), 21 la 146 Duca (fata de 60 la Heliade Radulescu sau 82 la 79 care sunt in top).
3. 117 arata bine pe-afara, 146 arata excelent (inclusiv pozele pe site din clase si afterschool - in toate clasele au videoproiectoare), 150 arata mult mai slab, pe-afara e chiar "jerpelita".
4. nu mi-e clar cat de eficient si bine organizat profesional este afterschool-ul, toate trei au afterschool, nu stiu cat costa la fiecare. am auzit, dar nu sunt sigura ca la 150 ar fi vreo 9 milioane, ceea ce mi se pare excesiv (un aftershool la gradinita privata duce in jur de 6-7 milioane).
astept cu nerabdare opinii si pareri, noi am putea intra in 2012, dar am inteles ca la invatatoarele foarte cautate ar trebui sa vorbesti deja de la anul din 2011.
Micheline

Mergi la inceput

Eu m-am hotarat: 146.
Am mai vorbit cu parinti care au copiii acolo si sunt foarte multumiti.

Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Mergi la inceput

Eu oscilez intre 146 si 117 din Militari, 117 desi e de cartier cu dotari mai modeste are rezultate semnificativ mai bune la admitere 2009: 31 admisi cu medii 9-10 din care parca 3 cu 10 pe linie, fata de 146 care are numai 20 si nici unul cu 10. Pe de alta parte am auzit vorbe bune despre afterschool de la 146 - stie cineva cat costa?

Mergi la inceput

micheline stiu mi-a spus cineva ca e 7 RON/zi semi-internatul la 146.
Pentru mine 117 nu poate fi o optiune, noi stam in 13 Septembrie si e prea departe.

NOI

Mergi la inceput

Pentru mamele cu aceleasi preocupari ca ale mele care oscileaza intre 146, 117 si 150, readuc subiectul in discutie cu urmatoarele informatii noi:
1. la subiectul cu 146 a fost postat faptul ca la afterschool la 146 nu stau cu invatatoare ci cu un pedagog si nu prea sunt indemnati sa-si faca temele. in contrapartida, am aflat ca la 150 fac temele cu invatatoarele din scoala prin rotatie, mai fac si exercitii pentru concursuri in plus.
2. la 150 ar fi fost recent un accident pe holurile scolii - va aduceti aminte de articolul din libertatea de asta vara parca.
3. din cate am discutat, ambele scoli sunt preferate de parinti cu pretentii cu venituri peste medie si dispusi sa cotizeze la cadouri si atentii. din perspectiva asta nu stiu daca e vreo diferenta.
4.afterschoolul de la 150 nu e in scoala e undeva pe la gradina botanica, cred ca mai scump decat la 146.
5. intr-adevar dotarile sunt sensibil de partea 146. la 150 salile sunt ok, renovate - dar anul acesta in clasa I unele clase au cotizat pentru asta (o mama mi-a spus ca, cu tot cu manuale si caiete speciale, cotizatia a ajuns la peste 5 milioane). la 150 baile sunt nerenovate si nu au hartie igienica.
6. la nivel de supraveghere si paza pare ca 146 sta mai bine, au si 19 camere de supraveghere.
7. pe de alta parte, dincolo de diferite opinii negative legate de 150 (am aflat ca unii copii erau tratati in functie de ce cadouri aduceau parintii, dar poate fi cazul numai al unei invatatoare nu al tuturora), nu pot sa nu remarc faptul ca am gasit pe bloguri un blog de invatatoare la 150 plus un blog al parintilor de la clasa cezarinei psatta de la 150 extrem de util. se pare ca totusi exista o orientare parca mai mare spre performanta scolara daca ne uitam la acest din urma blog.
8. in ceea ce priveste 117 (pentru Inaf care se interesa), eu am renuntat cu regret la ea datorita sintagmei folosite de o fosta invatatoare din militari "117 e fabrica de copii", e adevarat au multi intrati la licee bune, dar sunt si foarte multe clase (peste 120 de elevi in an). plus ca am auzit ca intre timp s-ar fi schimbat managementul scolii.
din calculele mele procentual la admiterea la licee, anul acesta 150 sta bine cu peste 25% din elevi intrati cu peste 9.50 (deci licee de varf vianu, lazar, sava), 146 are un procent de 17% la aceste licee, iar 117 de, daca-mi aduc bine aminte, undeva pe la 11% (sub liceul 174 Constantin Brancusi de la Gorjului Militari).
asa ca sunt inca in dilema. desi am auzit multe opinii proaste despre 150 se pare ca la nivel scolar raman foarte buni (tot 25% e promovabilitatea in licee de varf si la jose marti care chiar ca e considerata "scoala de fite").
Inca o data tare as vrea ca parinti de la 150 si 146 sa ne spuna pareri din interior, mai ales despre educatoarele care au acum clasele a doua, a treia sau a patra.
toate argumentele postate tot raman nehotarata privind alegerea scolii pentru 2012.

Mergi la inceput