Floricele de Liliac mai - iun 2010 (25)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Vin si eu sa va salut inainte de somn!
La nunta a fost super, atmosfera de poveste la un restaurant tematic - http://cavalerulmedieval.ro ; m-am topit dupa piticul-bufon care a animat toata petrecerea .
Ne-am simtit foarte bine insa recuperarea este foarte grea - am imbatrinit si nu mai sunt in stare sa pierd nopti, se pare.

Mateo a vrut sa pape in jur de 12, cind am revenit de la nunta, am alaptat si ne-am dragalit pina la 1.30 fara insa sa vrea sa adoarma. A reusit mama sa il adoarma pe la 2 - insa a dormit fff agitat, azi la fel a fost!
Incerc sa imi explic ce se intimpla: sa fi resimtit faptul ca nu m-a avut in preajma, sa se fi simtit abandonat si de asta sa ii fie mai agitat somnul si acum? Poate aberez - insa astea-mi sunt banuielile.
Nu-mi doresc deloc sa fie adevarate banuielile mele, pentru ca nici el nu este foarte sociabil - si nu ma incinta sa fie linistit numai in prezenta noastra.
Despre sociabilitate: ride si se comporta ok cu strainii, accepta si in bratele altora decit membrii familiei, insa numai in prezenta mea: daca ma pierde din raza vizuala, se pune pe plins. Aseara spune mama ca a adormit tot privind la fotoliul unde ma vazuse ultima data.
Am fost mereu atenta la telefon - daca suna si nu aud/simt vibratiile?
Ii spuneam sotului ca ma incearca asa un sentiment de vinovatie, incit cred ca pina si a-ti insela sotul este mai usor, decit a lasa sugarul in ingrijirea altcuiva - bunica. Ma dilesc ... si-mi pare rau. Ce pot face sa ma mai detasez, pentru ca nu se stie in ce context voi avea nevoie sa ma mai desprind de micutz?

Am citit tot, insa nu mai am in cap ce raspunsuri voiam sa dau, decit atit:

Sorana - succes cu regimul si multumesc de pont!

Theo - merci pt raspuns! Frumos! In ce perioada din zi faci asta? Eu la sin nu ii pot citi ca lasa sinul si se pune pe vorbit...

Ramona - multumesc... Nasol ce spui tu! Chiar avind stagiu de cotizare...Nu stiam, ma voi interesa - de rahat, ca orice-i in tara asta, de altfel.

Sabina - waw, zapada, ce repede! Asa ma saturasem de iarna trecuta, incit si acum cind aud de zapada, ma zburlesc...
Cred ca trebe emigrat, unde-i clima mai putin la extreme, cum a devenit Romania, o tara cu 2 anotimpuri: ierni cu minus, veri caniculare... Macar un anotimp mai "normal".

Acum va las si ne reintilnim miine - sper sa recuperez somnul, ca Mateo continuu se trezeste, miriie, lasa suzeta, o vrea din nou...etc. Dragul mamii, drag!

Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Buna dimineata,

Am chiulit zilele acestea de pe forum, dar am mai intrat sa citesc, o data pe zi... asa ca sunt cu lectura la zi.

Ne inscriem si noi, fruntase, in lista fotomodelelor... In ultimele 2 saptamani mazarichile mele au pus pe ele mai putin de 200 gr, asa ca ne invartim tot in jurul a 6500 gr, la 6 luni. Cu inaltimea stam mai bine, Sofia are 67cm, iar Nati 65cm... Doamne, macar ele sa fie slabute si inalte, ca eu sunt ca un dop iar sotul nu e nici el chiar mascul feroce...

A intrebat cineva de hainute Hello Kitty... eu in weekend am gasit o colectie intreaga la proaspatul C&A deschis in Cluj... Sigur trebuie sa aiba si in Bucuresti.

Pentru fetele interesate de diete, va recomand cu caldura sa aruncati un ochi si pe Dieta Montignac (mai mult pe principiile de functionare decat pe dieta propriu-zisa)... poate va va fi de folos...

Mi-am luat si eu un steamer Philips, inca nu l-am inaugurat, dar mi-am luat model identic cu al unei prietene, care e foarte incantata de el... Poate azi le aburesc fetelor niste legume (ca sa am eu ce manca la pranz ) si va spun concluziile mai tarziu, daca va intereseaza...

La multi ani sanatosi bebelusilor sarbatoriti zilele acestea!

Va urez tuturor o saptamana calda si frumoasa!

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Ah, da...

Si daca va intrebati cum e sa cresti doi copii deodata... am pus mai inainte pe blog un filmulet cu o mica demonstratie!

Vizionare placuta!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Buna dimineata fetelor,

Va poftesc la o calda!

Ieri nu am reusit sa mai intru deloc pe la voi pt. ca i-am dat mamei mele liber, ca saraca ne ajuta non-stop si mai are si ea nevoie sa se recreeze un pic, macar in week-end. Asa ca am stat numai cu piticii, eu si sotul. Ne-am si plimbat un pic, i-am cumparat celui mare niste hainute. Cel mic poarta totul de la Denis, ca am pastrat hainute si accesorii, ceea ce ne-a prins tare bine la buzunar, pana acum .

Vorbeati de raceli: pe mine parca ma incearca ceva-ceva, o durere in gat, sper sa nu imbolnavesc si copiii...

Sabina, chiar ca este precoce Ekaterina, bravo ei! O sa mearga foarte devreme, mai mult ca sigur. Eu am vazut acum vreo jumatate de an un bebe care incepuse sa faca primii pasi la 9 luni, iar la 10 luni deja alerga, fantastic! Denis al meu a mers abia la 1 an si 3 luni.

Mezinul meu a inceput si el sa faca fite fata de persoane pe care nu le stie sau nu le-a mai vazut de mult. Acum cateva zile a fost tata pe la noi (nu mai fusese de vreo 2 saptamani) si cand l-a vazut si auzit, s-a pus pe un urlet, mama-mamaaa! Abia l-am linistit!

Accesorii Hello Kitty am vazut si eu la Kiabi in Militari, dar cum nu am fetita... doar am admirat! Acum nu am retinut daca aveau si hainute sau doar zorzoane, dar probabil ca aveau de toate. Si preturi foarte ok.

Va pup, sper sa mai apuc sa revin azi!
O zi cat mai usoara tuturor!

Mergi la inceput

Carla, am vizionat filmuletul cu mazarichile galagioase
Trebuie sa recunosc, e mai ceva ca la noi .
Dar sunt tare-tare scumpe, sa-ti traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicach spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jocurban

Ah, da...

Si daca va intrebati cum e sa cresti doi copii deodata... am pus mai inainte pe blog un filmulet cu o mica demonstratie!

Vizionare placuta!

Blogul mazarichilor

Carla e un steamer Philips la oferta prin nu stiu care hyper
acela este? caci eu ma gandeam sa iau Tefal(folosit cu succes, de cativa ani, de o mamica din parc)

mamica fericita de cuminte Matei Sebastian
10.05.2010

Mergi la inceput

Marynu stiu cum suna, dar eu nu vreau sa se obisnuiasca cu altii la 5 luni
acum nu contientizeaza intoarcerea ta si e normal sa fie mai agitat, mai ales ca tu esti si unica sursa de hrana
eu nu am cu cine sa-l las...ca in socrii,inca, nu am incredere
si ca sa nu poti spune ca nu te ascult...m-am chinuit de numa pana am bagat pireul de piersici in pungi de facut cuburi

...
fetelor...pe voi nu va streseaza lumea care spune bebeilor"nu, nu baga mana in gura"
"nu, nu baga jucaria""ca nu e voie"
eu am clacat aseara cu socrii dupa ce am tot incercat de 2 luni sa le explic ca il supara gingiile

10.05.2010

Mergi la inceput

veronica, eu tot timpul i-am lasat sa bage manutele si diverse lucruri gen jucarii, in gurita... de ce nu?
bebeii experimenteaza prin chestia asta, e ceva normal. plus ca, asa cum ai spus, isi mai alina durerile de gingii.
si pe mine m-ar deranja sa le tot repete cineva ca nu au voie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gabitza1977

veronica, eu tot timpul i-am lasat sa bage manutele si chiar diverse lucruri gen jucarii, in gurita... de ce nu?
bebeii experimenteaza prin chestia asta, e ceva normal.
si pe mine m-ar deranja sa le spuna cineva ca nu au voie!

Gabitza
mami de Denis Stefan (07.11.2008) si Alexandru Gabriel (28.05.2010)

eu stiuuuu...dar ei nu vor sa priceapa
Matei asa linge jucariile, suge paturica, bavetica etc
de aceea nici nu vreau sa il las cu altcineva...imi bruiaza copilul
plus ca nu sunt de acord cu folosirea aiurea a cuvantului"nu-i voie"
as vrea sa-l rezerv pt chestii serioase
ieri a venit o matusa de-a sotului si imi explica cum ii dadea nu stiu ce suculete la 3 luni
eu nu reactionez frumos, din pacate, si trantesc cate o fraza de gen, "eu il cresc eu decid"
chestia cu crescutul venea pe fondul explicatiei precum bunica a crescut copila caci ei ii era teama sa o atinga
ce vremuri...

10.05.2010

Mergi la inceput

Veronica, pe mine m-a enervat foarte tare o chestie la o matusa, care, cum venea, ii tot spunea lui Denis: aia nu e voia, ailalta nu e voie, nu baga manuta in gura ca e murdara, nu baga jucaria in gura... etc!
Dar cu orice ocazie, mi-l pupa pe manute, iar apoi el bineinteles le baga in gura si degeaba o rugam sa il pupe pe cap, pe frunte... Din punctul ei de vedere nu era ok sa bage o jucarie in gurita, dar sa-l "baleasca" ea pe manute era perfect in regula!
Ei nu sunt neaparat rau intentionati, dar anumite mentalitati nu si le mai pot schimba, sunt mai in varsta si ei asa au procedat, la vremea lor, crezand ca fac bine...

Mergi la inceput