Pufusori din Ianuarie si Februarie 2010 (cap 147)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nik0le

miremia, i-ai pus delfitei supozitor cu novocalmin preventiv la 2 luni?! Iarta-ma ca nu pot sa tac la asta, novocalminul e de fapt algocalmin, care e interzis intr-o gramada de tari. Cititi www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/algocalminul-o-otrava-la-liber-708794" target="_blank">aici si nu numai. Clasicele paracetamol si/sau nurofen functioneaza foarte bine ca antitermice.

Edit: si novocalminul si algocalminul sunt denumiri comerciale pentru medicamente care contin ca principiu activ metamizol sodic. Eu am in casa o cutie cumparata cand era Isa mica, cutie care este neinceputa si probabil expirata. Ma duc s-o arunc.

de Isabela si Irina (februarie 2010)

Oricum faptul e consumat, multam de info.
De obicei intreb in mai multe parti inainte sa-i administrez ceva, nu-s chiar ignoranta. Am primit mai multe raspunsuri pozitive la momentul respectiv.

Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

AMR 5 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

salut
greu tare reuesc sa mai scriu cate ceva
saptamana asta le-am avut pe fete bolnavioare-Daria cu infectie urinara,Miruna cu diaree.
fiecare cu tratamentul ei, cu maraielile ei
acum sunt mai bine

Miky zici ca vii pe la Iasi?Si eu as vrea o intalneala-poate reusim sa ne adunam

la noi tati e azi la un concurs foto.Stim din start ca sansele sunt ca si inexistente( vreo 600 concurenti) dar e o pasiune de-a lui si cum in ultimul timp nu reusim sa ne mai oferim prea multe bucurii....
doar ca e o vreme de sa stai ghemuit sub plapuma nu prin oras sa cauti subiecte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Xela e ok.
Uneori febra nu scade doar cu nurofen sau paracetamol si atunci apelam la artileria grea. La ai mei, la amandoi, paracetamolul mai ales sirop e apa de ploaie. Nu are niciun efect. Nici nu mai incerc sa le dau, iar nurofenul are efect doar 4 ore si se poate administra o doza la 8 ore, asa ca ocazional la febra f. mare eu folosesc novocalmin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nik0le spune:

miremia, departe de mine gandul sa insinuez ca ai fi vreo ignoranta, dar cum au aparut discutii despre novocalmin, am zis sa-mi spun parerea. Mai ales ca-i asa radicala.

dastefa, sanatate multa fetelor si bafta lui tati la concurs!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:

miremia, i-ai pus delfitei supozitor cu novocalmin preventiv la 2 luni?! Iarta-ma ca nu pot sa tac la asta, novocalminul e de fapt algocalmin, care e interzis intr-o gramada de tari. Cititi www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/algocalminul-o-otrava-la-liber-708794" target="_blank">aici si nu numai. Clasicele paracetamol si/sau nurofen functioneaza foarte bine ca antitermice.

Edit: si novocalminul si algocalminul sunt denumiri comerciale pentru medicamente care contin ca principiu activ metamizol sodic. Eu am in casa o cutie cumparata cand era Isa mica, cutie care este neinceputa si probabil expirata. Ma duc s-o arunc.

Multzu' ca ne-ai deschis ochii... dar de ce il recomanda medicii? Si pediatrii in special?

din 09.12.2009 mami de gemanutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Dorm fetele pe vremea asta... e atat de innorat de zici ca e shapte seara... si ploua de dimineatza intr-una...si bate un vant...brrrr... Si in casa e frig...

Mergi la inceput

Citat:

miremia, departe de mine gandul sa insinuez ca ai fi vreo ignoranta, dar cum au aparut discutii despre novocalmin, am zis sa-mi spun parerea. Mai ales ca-i asa radicala.

dastefa, sanatate multa fetelor si bafta lui tati la concurs!

Nici nu m-am gandit la asta, ziceam asa in general.
Daca mai aveti info despre medicamente controversate, imparatasiti-le pls. Nici intr-o mie de ani nu m-as fi gandit ca algocalminul e daunator.

AMR 5 kg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui larisel

Dorm fetele pe vremea asta... e atat de innorat de zici ca e shapte seara... si ploua de dimineatza intr-una...si bate un vant...brrrr... Si in casa e frig...

Bine macar ca dorm. Si Mara e la a treia repriza de somn.
Ne-am obisnuit si cu programul asta nou, fara plimbari zilnice dar e greu singur acasa cu un copil mergacios care isi baga degetele si limba peste tot, in timp ce tu incerci sa faci curatenie.

AMR 5 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Mirunei la 2 luni cand ne-am internat in spital i-au facut algocalmin intravenos
apoi mi-a zis o farmacista ca novocalminul se da dupa 4 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xela_07 spune:

lillo, nikole - merci , mi-am amintit ca salvasem pe undeva si asta (e un paragraf doar, era un link si la noi pe prima pagina la un moment dat):
Daca temperatura este de peste 38 de grade Celsius, trebuie sa folosesti antitermice. Regula este sa folosesti alternativ doua antitermice - paracetamol si nurofen - sub forma de siropuri pentru copii, iar, in cazul in care temperatura creste peste 39 grade Celsius, supozitor sau picaturi de algocalmin, preparate speciale pentru copii. Exemple: sirop de paracetamol: Panadol, Calpol, sirop de nurofen: Marcofen, algocalmin supozitoare: Novocalmin, algocalmin picaturi: Novalgin.

nikole - acolo spune ca e f periculos dar nimic mai detaliat. Mi-ar place sa stiu mai multe daca vrei sa impartasesti cu noi. Multu'
Adica eu nu am pregatire medicala si mi se pare logic ce scrie mai sus si ce a spus lilo, alte detalii ma depasesc ca mi-ar place sa le inteleg explicatia stiintifica si nu sunt in stare . Inteleg ca a fost retras din multe tari. OK! Dar care e pericolul concret daca ocazional (in caz de febra f mare) unui bebe i se administreaza un supozitor cu novoalmin? La Andreea am folosit intr-o noapte cand avea 1.5 ani unul, care ar fi potentialele efecte pe termen lung ca scurt n-au fost sau nu le-am vazut eu ...
Fetele cu pregatire medicala ceva pareri?
Simplicity - ce v-a spus voua sa folositi in cazuri extreme de febra f mare care nu cedeaza ca vaz ca la voi s-a scos din '65?

Mergi la inceput