Iepii de Mar-Apr 2010 (67) - La multi ani,Denisa!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabyHila spune:

Hai sa zic si eu pe tema sarii. Marea majoritate a borcanelelor de ex au sare adaugata in cantitati mici.
http: //www. sanatateatv.ro/articole/parinti/sarea---beneficii-si-efecte-adverse/

Cu regimul asta nu cred ca ar fi mancat deloc Joy daca nu puneam un strop de sare peste morcovii aia cu orez. Pediatra mea zice ca un strop de sare nu face rau si face pofta de lichide! eu pun...

cu zaharul deocamdata nu pun ca nu am in ce. dar o sa vina la anul fructele alea super bune si cu multe vitamine gen: afine, mure, rozinchine.. etc care nu le mananca nimeni fara zahar. Gris fara zahar? bleahhhh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

wapi eu sunt de acord in ceea ce priveste gustul, ei nu au de unde sa faca diferenta intre ceva foarte sarat sau foarte dulce si fara deloc
mie imi plac retetele miriei ca-s simple , dar normal se pot adapta

faptul ca unii bebelusi mananca cu sare sau cu zahar e doar parerea sau impresia ca mananca mai bine, la fel de bine ar manca si fara deloc
sare inr.adevar au toate borcanele, dar oricum nu se simte, ivan a mancat fara sare 2 ani piureul facut in casa si in paralel borcane care contineau sare si n.a facut nici-o diferenta si nici-un moft

eu nu practic daca mie nu.mi place nu le place si lor, ar insemna sa le dau cola ca imi place mie

zaharul il evit, nu pt dinti ci datorita dulciurile care le vor manca mai tarziu ca vad la altii si in magazine o gramada de tampenii , deja o sa aibe destul zahar si sare de la pufuleti, asa ca macar mancarea sa o evit, s.a descoperit ca dulciurile din magazine, asa zisele porcarii dau hiperactivitate datorita zaharului

gaby nu mananca dupa gastroenterita, dar cand va fi totul ok o sa te intrebi de unde mai scoti mancare :))) o sa.ti rada frigiderul o sa vezi

denisa de la tine , de fapt din poze mi-am adus aminte si mi.am pus copertina de ploaie, plasticul ala in geanta caruciorului si tot de la tine sa nu uit sa iau bavete cu maneca

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramy77 spune:

Eu cand pun cand nu pun cate un praf de sare... Zahar nu, deocamdata, dar subscriu la cele spuse de Gaby...

MIRIA, eu zic sa scrii in continuare retetele daca ai bunavointaMie mi se par interesante si daca cineva nu vrea sa puna sare sau zahar sau faina, etc. etc. nu pune si gata. Fiecare face cum crede de cuviinta. Oricum, pentru mine sunt o maaaaare sursa de inspiratie, ca sincer, eu m-am saturat de acelasi piure, daramite biata copila...
Editez ca am uitat ceva...retetele astea nu cred ca sunt neaparat numai pentru bebe de 5-6 luni, eu cred ca vor merge de minune si cand sunt bebeii mai mari,doar ca nu mai faci piure ca le pasezi sau tai bucatele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

child
silvana e cuminte, rade cand se trezeste doarme noaptea, dar acum nu suporta sa treaca mult timp sa nu ma vada si ca ma intrebai daca plange, nu plange, racneste :))) zici ca e isterica, ta.su s-a speriat si i.a zis: ce.ai femeie?
o s.o filmez poate, cand o tine ta.su trece juma de ora o apuca, efectiv zbiara :)))

nici ea nu mai doarme mult, nu mananca mereu dar pt mine astea nu mai conteaza, mie astea mi.au mancat nervii la ivan, acum oricat as vrea, am asa cate.o mocnire care se stinge repede si ma lasa rece atata timp cat e sanatoasa, de aia nu prea ma agit :)))

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Faina se poate inlocui cu orice alta cereala in functie de varsta sau cu nimic, dar sunt mancaruri unde e nevoie de o oarecare consistenta.
Asta apreciati voi daca adaptati retetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kossir spune:

Uite ca zi citesc si eu pe masura ce se scrie
Miria multumim pentru retete. Sa nu te opresti, te roooog. Eu le salvez pe toate. Cu sarea si zaharul fiecare le poate ajusta in functie de parerile proprii insa retetele sunt super

INTREBARE: Eu nu folosesc nici un fel de cereale din cauza de constipatie. Cele cu fructe au gluten, cele fara gluten sunt doar orez si banane. Ce sa fac?????? Au influenta cerealele in constipatie? Adica au maare influenta? Chiar sa nu-i dau?
Ca mi-e greu zau. Folosesc niste biscuitei fara gluten, am gasit si paste din porumb, dar nu se blenduiesc bine si fiemea nu le vrea.

Vazut si poze . Ce expresivi devin iepurasii nostrii.
Eu n-am poze din minivacanta noastra frumoasa . Regret dar asa a fost situatia, din cauza de parinti capiati .

Meniu: Dimineata laptic
10: 1/2 para, pruna, piersica, 2biscuitei fara gluten. Suc de morcov si portocala baut de mine .
13.30: piure de spanac, dovleac si cartof dulce cu out
16.30 laptic
18.30 - 19: branzica avocado si biscuitel (probabil).
Nu accepta iaurtul facut de mine, iar altul nu i-am dat.
Nu vrea nici mamaliguta cu branzica.

A Miria, cum e cu albusul din galuscute? Parca nu aveau voie pana la un an? Este o intrebare Si smantana putem da?

Va pupik merg la vazut alte poze pana mai doarme mandra

Mergi la inceput

PIREU DE DOVLEAC SI GALBENUS DE OU

(dupa 5 luni)

Ingrediente:

- 140 g de dovleac
- 1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul)

Se curata dovleacul, se elimina fibrele si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala. Intre timp se fierbe un ou tare. Dupa ce au fiert legumele, se scurg si se adauga galbenusul, apoi se zdrobesc toate. Se pune o bucatica de unt cat o nuca si se serveste. Reteta se prepara repede si este ideala pentru bebelusi.

Mergi la inceput

KOSSIR - Au rolul lor, cerealele, fireste. Fiind bogate in fibre regleaza tranzitul intestinal.
Evita-le pe alea cu orez, banane.
In plus, se pot folosi, chiar daca n-au eticheta speciala pentru bebei, cele din ovaz, porumb, tapioca pe care le rasnesti tu acasa si le faci faina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irene26 spune:

Buna fete dragi!
Denisa, iti urez Multi Ani fericiti si sanatosi alaturi de ingerasul tau scump, Maya!
Roxana, Diana (Child) si celalalte fete, multumesc din suflet pt vizionarea filmuletelor! Si eu tocmai ce am terminat de admirat iepurasii nostri si, ca de obicei, am lasat cate un comentariu sub pozicile postate nou. Mi-ar place sa vad si mai multe filmulete cu iepurasii nostri dragi!
Diana, m-ai facut sa rad cand ai descris reactia lui Albert la vizionarea filmuletului, si Diana mea este atrasa de bebei si copii.
Miria, am citit cu mare interes noile retete, si eu sunt o mare pasionata de bucatarie. Multumesc ca iti aloci din timp pt postarea retetelor! Nici eu nu pun sare si zahar in mancarea Dianei (ea mananca orice, oricand si-n orice pozitie), dar asta nu ma impiedica sa incerc retetele postate de tine, dar adaptate cerintelor Dianei.
Stanucel, mi-am dat seama ca Adelina seamana cu tati!
Urez si eu La Multe Lunite sarabatoritilor de azi!

Film-Limba proprie a Dianei
Film-Diana si tati

Poze

Irene, mami de Diana

It's not how good you are, it how good you want to be.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Carmen(bluekidoo) multumim pentru planse. Chiar azi am dat de unele pe net si le-am salvat.

Child bafta la cautat caciulite. Si eu ma duc maine in Polus sa iau magazinele la puricat. Vreau un set cu fular si manusi.

Miria sa nu te opresti ca scot bota.
Cred totusi ca suntem destul de mature cat sa intelegem ca fiecare face cum crede cu al ei copil.
Am exact aceeasi parere ca Roxi. Eu nu ii dau sare, ca recunosc ca fac o combinatie de legume de ies delicioase si mananc eu ce ramane fara a simti lipsa sarii. Iar eu mananc ff sarat. Oricine vine la mine in vizita se cruceste cata sare pun.
Iar de dulce nu mai zic.

Jeni multumim mult.

Gaby eu i-as lua de imbracat ceva shic.

Carmen ia cereale pe baza de fructe, fara banane doar. Or sa ii faca bine la tranzit.

Roxi apropo, am ras cand am vazut orarul de masa a Silvanei, ce seamana cu a nostru. Noi masa a 3a o avem cu iaurt cu cereale si mai avem o masa pe la 7-7.30, banana cu lingurita direct din ea.

Meniu azi(o sa il pun seara sau dimineata urmatoare, pentru ca mi se intampla sa il mai schimb):
- dimineata: banana+mar+cereale 4 fructe
- pranz: ficatei in sos de rosii si piure de legume(cartof dulce+dovlecel+broccoli+rosii+morcov+ceapa doar la fiert)
- amiaza: iaurt cu cereale si mai incolo juma de banana de fun asa

Chiar asa, de cand ii putem da smantana? Si de care?De magazin? Ca eu iau una de la o doamna de o mananci pe paine ce buna e.

Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)

Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Cand cineva acolo SUS te iubeste...

Un vot va rog:http://alimentara.libertatea.ro/OanaI

Mergi la inceput