Iepii de Mar-Apr 2010 (67) - La multi ani,Denisa!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Miria saru-mana pt retete, m-ai "lovit" cu papansi si vinete umplute

Ina mamica fericita de printisor Robin Sebastian 15/03/2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

DENISA - Zaharul din unele retete este bun pentru gust, in primul rand, si de ce nu pentru celula nervoasa.

Nimic din ce-i dai copilului, din momentul in care incepe sa se acomodeze cu mancare nu trebuie sa fie complet fara gust.
Cine ar manca legume fierte cu sare? Sunt oribile, acuma pe bune.
Mancarea trebuie sa aiba gust de sa-ti placa si tie s-o manaci, atunci va manca si bebe. Fireste, sarea, zaharul si grasimea foarte ponderat, dar nu deloc.
Asta a fost prima regula pe care am aflat-o cand am inceput diversificarea fii-mii.

Zaharul care se da bebelusilor se va fierbe intotdeauna si nu va fi mult, doar cat sa dea nitel gust.

Spre exemplu, incercati care vreti, sa beti compot neindulcit deloc. E criminal! Mai bine nu te nasteai! Daca pui un varf de zahar e alta viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

De azi dimineata ma chinui sa va ajung din urma. Mi s-a ars si mancarea pe foc cu ochii la voi.
Noi am cam avut probleme cu Calin (cel mare) cu mersul la gradinita. Stia ca eu stau acasa cu bebelina si ar fi vrut sa stea si el acasa. Azi este a doua zi cand nu mai plange la gradi.
Bebelina sau MICA (cum ii spunem noi) este cam cu muci. Este a doua repriza de muci in ultima luna. Prima nu stiu de unde a "racolat-o" dar pe a doua sigur de la frati-su. Aspiram mucii de zor si nu iesim din casa sub nici o forma.
Avem si noi 2 dintisori dar balim de nu se poate. Probabil urmeaza si alti dinti de nu mai scapam de balute.
Noi avem o problemuta destul de mare si anume: Mica este vesnic iritata la pipica. Nu mai stiu cu se sa ii dau si ce sa fac.

Cateva poze cu Mica la 5 luni si jumatate:
http://picasaweb.google.ro/115458777927726483104/MadaLaCalculator5LuniSiLumatate#

Va pupam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2anke spune:

Citat:
citat din mesajul lui dayanara

am vazut si eu poze noi cu rares! ce mare e, doamne saracutul imi aduc aminte prin ce.a trecut nou nascut fiind

si iedutul lui ate, tare frumusel cu prietenul lui de plus

anke nu la tine sau la alte fete care scriu rar putin dar scriu! stim de ele, sunt insa nume in lista de care eu habar nu am nu le asociez cu nici-un mesaj, nici macar nu stiu ce bebelusi ai, fata sau baiat

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
"De medico, poeta y loco todos tenemos un poco"
POZE

atunci faceti o strigare si care pe o perioada de 10 zile nu scriu, sterse din lista, stiu ca e de lucru si cu asta [ bang]

Noi mancam numai de 2 ori pe zi mancare: la 11-12 si la 19-20 seara si dr ne-a recomandat inca o masa.
Si inca n-am dat drumul la caldura, incerc sa tin cat mai racoare in dormitor, ca 20-21 grade si ziua tin geamu deschis destul de mult chiar daca ea doarme acolo.

Anca cu
Melina Isabel (28 Martie) si Lucas

Mergi la inceput

IOANA - Uite, a fost buna SENSIBILA si a venit cu ideea sa le adune pe contul nostru, ca eu nu stiu cheshtii d-astea elaborate.

Eu retetele le am adunate impreuna cu grafice, tabele de crestere si calorice si alte multe nebunii intr-un dosar cu sina de pe vremea Damianei. Pentru ca multe dintre ele le-am primit pe foi A4 xeroxate si cine statea sa le mai folder-uiasca.

Mergi la inceput

PAPANASI FIERTI

(de la 6 luni)

Ingrediente:

- 150 g branza de vaci
- 1 ou
- 1 lingurita unt
- 25 g faina
- 30 g zahar
- smantana

Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga untul, faina si albusul batut spuma; se amesteca obtinand o pasta care se ia cu lingurita. Se pune la fiert apa cu sare si cand
clocoteste se pun papanasii care se fierb 5-10 min. (se ridica la suprafata). Se scurg, se pun intr-o forma, se toarna smantana si se pun in cuptorul incins 5 min.

Mergi la inceput

VANATA UMPLUTA IN STIL VEGETARIAN

(incepand cu 6 luni)

Ingrediente:

- o vanata mica
- 2 rosii bine coapte
- cateva fire de tarhon proaspat congelat
- marar si patrunjel
- un varf de sare

Incalziti mai intai cuptorul la 210°C (termostatul la 7). Dupa ce ati spalat cu grija vanata si ati intepat-o cu o furculita, coaceti-o in cuptor timp de 20 de minute. In acest timp, intr-o cratita cu apa clocotita, puneti rosiile pentru a putea fi decojite de pielite. Decojiti-le si scoateti miezul. Taiati rosiile in bucatele mici, de forma unor zaruri.Puneti putin ulei in tigaie. Adaugati rosiile, mararul, patrunjelul si sarea. Lasati sa clocoteasca 10 minute. Cand vanata s-a copt taiati-o in doua, acoperiti-o cu aceasta pasta de rosii preparata si presarati deasupra tarhon.

Mergi la inceput

Eu nu m-am bagat sa scriu pana acum la capitolul diversificare pentru ca nu ma interesa inca.
Dar cum Casi e in etapa de acomodare, am zis sa reactualizez retetele pe care deja le incercasem la Dami si stiam ca merg.

Daca vreti si nu se supara nimeni eu voi mai scrie cand am timp cate o reteta si voi alegeti care va face cu ochiul. Va garantez, insa ca toate sunt bune, chiar si alea care nu par. Eu le terminam deobicei, deci stiu.

Mergi la inceput

FILE DE CALCAN CU LAPTE

(peste 6 luni)

Ingrediente:

- 30 g file de calcan
- 1/2 ceasca de lapte
- 10 g unt
- orez fiert

Adaugati peste lapte o jumatate de ceasca de apa si puneti pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, adaugati pestele si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Scurgeti pestele, adaugati cateva lingurite de orez fiert si zdrobit bine si serviti cu putin unt topit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Denisa La multi ani sa fii fericita! legat de mancare mananc ce ramane de la Rares si dupa cum se vede nu ii ramane prea mult el are pe plus si eu pe minus . am ajuns la 46 kile

Oana multumesc mult pt aprecierile referitoare la Rares , sa stii ca si eu te votez zilnic dar nu am mai scris, mai ales ca eu am primit doara dalea cu 15 oua, 5 l de vin, asa ca in baza mea ajungi in Rusia in secolul viitor ...

Roxanasi eu ii multumesc lui Dzeu pt faptul ca Rares si-a revenit atat de bine, mai ales ca atunci au fost momente in care efectiv nu credeam ca il mai aduc acasa motiv pt care nici nu le-am dat voie nasilor sa ii cumpere carut la vremea respectiva. ma gandeam ca dc pateste ceva ma apuca depresiile sa am carut si nu copil. dar ma rog totul e bine cand se termina cu bine. Silvana este superba, are niste ochi foarte frumosi si recunosc ca o invidiez pt carucioarele pe care le are . Eu citesc aproape zilnic si vad poze dar daca nu am nimic important de scris nu scriu, sunt mai muta de felul meu cred...
Miria multumim pt retete eu ma bucur ca le-ai pus. vroiam sa intreb dc chiftelutele alea de cartofi le pot da si dc nu are dinti. oare s-o descurca sa le manance sau se inneaca?
deasemenea multumesc mult fetelor care au vazut pozele si au facut comentarii Erina, Sensibila, Lara, Rebiana,Irene .
sigur mai vroiam sa zic ceva da am uitat. cred ca revin dc imi amintesc.

Mergi la inceput