Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (17)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns baby78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pufescu

fetelor,intrebare de baraj:exista vreun termen pt depunerea dosarului de alocatie?aia de 2 milionae?ca eu nu am depus nimic,m-am prins ca e separat acum vreo saptamana :( .si ma gandeam sa depun cand pun dosarul pt cic,saptamana viitoare probabil daca imi inregistreaza aia de la ITM decizia pana atunci.

mami de Raducu, 10 august 2010

Termenul e 1 an de la data nasterii copilului si ii vei lua retroactiv

Iuliana mami fericita de minune Tudor 05.08.2010

Mergi la inceput

II. DOSAR PENTRU OBTINEREA ALOCATIEI DE NOU- NASCUT

Mamele au dreptul la o aloca#355;ie pentru fiecare dintre primii 4 copii n#259;scu#355;i vii, īn cuantum de 230 lei (RON).
Acordarea dreptului #351;i plata aloca#355;iei pentru copiii nou-n#259;scu#355;i se realizeaz#259; pe baz#259; de cerere #351;i acte doveditoare, prin dispozi#355;ie a primarului localit#259;#355;ii īn a c#259;rei raz#259; domiciliaz#259; mama sau, dup#259; caz, unde a fost īnregistrat#259; na#351;terea copilului.
Aloca#355;ia se acord#259; o singur#259; dat#259; pentru fiecare copil n#259;scut viu, īn termen de maximum 12 luni de la na#351;terea copilului.
Aloca#355;ia se poate acorda reprezentantului legal al copilului atunci cānd mama nu este īn situa#355;ia de a beneficia de acest drept.
Cuantumul aloca#355;iei se indexeaz#259; prin hot#259;rāre a Guvernului.

Acte necesare intocmirii dosarului:
-Cerere (conform model );
-B.I. mama ( copie si original);
-certificate nastere copii ( copii si originale);
-livret de familie-se obtine de la Serviciul Stare Civila al Primariei ( copie si original).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

Neata mamici,

M-am gandit si eu ca ar fi vremea sa vand din hainutele si accesoriile de bebe folosite de copiii mei, acum ca au crescut.......

Daca va intereseaza un patut gen tarc, saltelute de infasat, sterilizator, balansoar, hainute sau paturici, va rog sa intrati pe albumul nostru

Deocamdata am pus poze doar la hainute si jucarii, dar daca va intereseaza ceva nume, va rog sa ma contactati ori pe PM ori pe adresa de mail gasita in albumul cu poze.

O zi minunata va doresc!

Mergi la inceput

III. DOSAR PENTRU ALOCATIA DE STAT

Alocatia de stat pentru copii se acorda dupa cum urmeaza:
a)200 ron, pentru copiii īn varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap;
b) 42 ron, pentru copiii care au implinit virsta de 2 ani.
c) īn cuantum majorat cu 100% pentru copiii cu handicap care au implinit varsta de 3 ani.

Acte necesare intocmirii dosarului de alocatie de stat, conform H.G. 577/28.05.2008
- cerere tip;
- livret de familie ( se elibereaza de catre Serviciul de Stare Civila) ;
- certificat de nastere copil - copie si original;
- carte de identitate parinti - copii si originale;
- certificat de casatorie (unde este cazul) copie ;
- hotarare de divort si incredintare minor (unde este cazul) copie si original ;
- ancheta sociala Serviciul Autoritate Tutelara ( unde este cazul) original ;
- hotarare de incredintare pt copii aflati in plasament (unde este cazul) copie si original ;
- hotarare judecatoreasca de adoptie (unde este cazul) copie si original;
- negatie de la Primaria localitatii de domiciliu (in cazurile in care unul din parinti are mutatie in localitati din judetul Constanta) - original;
- negatie de la Directia de Munca si Protectie Sociala a judetului (in cazurile in care unul din parinti are domiciliul in alt judet) original ;
- adeverinta ca nu frecventeaza cursurile nici unei forme de invatamant, eliberata de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta in situatiile de abandon scolar ;
- in cazurile in care se doreste plata alocatiei in cont curent personal sau cont de card se va atasa extras de cont de la una din urmatoarele banci: BCR, BRD, TRANSILVANIA, CEC, BANCPOST, ROMEXTERRA, ALPHA BANK, ING BANK;
- dosar cu sina.

Asta este...Am confundat alocatiile...Cealalta nu se mai da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

sarumana. Dar si la asta termenul de depunere e un an,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Buna ziua delfinariu!

La multe lunite Mara, Matei si Yanis! Sa cresteti mari si sanatosi!

Azi e sarbatoare si la noi in casa, implinim 5 ani de casatorie!
Dragele mele, va servesc cu felie de tort si o cupa de sampanie!

Ieri, Radu in 12 ore a avut 5 scaune, moi si cu f mult mucus. Totul cred ca s-a intamplat din cauza mea pt ca mie mi-a fost tare rau cu o zi in urma.

Azi dimineata cand a facut kk la ora 7 (la ora asta face in fiecare zi) tot cu f mult mucus

Am sunat pediatru si mi-a spus sa-i recoltez o proba sa-i duc pt analiza de coprocultura. S-a duc sotul sa-mi caute recipent si azi o ducem.

Oare ce sa fie cu mucusul asta? Avem si noi vreun crocobau prin burtica?

Mami fericita si implinita de Radu Gabriel 16.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Hello gagici!!!
Abia ce ne-am trezit si noi,ne-am facut o obisnuinta,ca dupa ce pleaca tati la munca noi ne bagam in patut,ne iubim un pic,ne draganim dupa care somnic

Crissy ooo,vrea Paul poze cu gagica-sa ,ii e dor de dansa.Felicitari pt kg depuse,ma bucur enorm pt voi.
Ctrl neuro e cel de 2 luni?Trebuia cotizat ceva?Ca noi nu am cotizat deloc,nu ne-a cerut nimic cand ne-a dat fisa lui.Bine,ne-am dus noi cu flori,am crezut ca dam peste DR.Vremera insa ciu-ciu.

Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Motanelul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

buna dimineata, delfinariu drag!

eu va citesc asa mai din umbra, ca avem cateva zile teribile si isa are nevoie de mine non-stop... nici seara nu apuc sa va mai urez noapte buna, desi sunt la zi cu cititul, cu scrisul e mai greu...

Mara, Yanis si Matei

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

diana, la noi protectoarele au fost bani aruncati pe geam, la luasem cand trebuia sa merg la 3 ore la spital la alaptat ca nu-mi mai simteam sfarcurile si isa avea nevoie de lapticul meu, cat era... doar ca alea le scuipa si maraia, pana la urma tot fara eram, strangand din dinti... si primele imi erau mari

_

delfinasul Hannah Isabela (19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
Sierra Nevada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

LA MULTI ANI SARBATORITILOR DE ASTA...TINA...CASNICIE FERICITA IN CONTINUARE!!!!

-Vitamina K noi nu ii dam!!!
-Vitamina C : ii dam cate 3 pic/3 ori pe zi cu fierul,la recomandarea medicului de familie
-Calciu : 4ml timp de 10 zile,eu nu beau restul,am citit si pe prospect si mi-a spus si medicul ca trebuie oprita lactatia daca il consum.Asa ca ma abtin.Il bea sotul,caci eu stau foarte bine cu Calciul.
-Gimnastica:facem de cate ori avem ocazia,iar seara dupa baita masaj.
DE la maternitate la ctrl de 2 luni ne-a spus :baita in fiecare seara la aceeasi ora,nu neaparat pt spalarea corpului ci si pt relaxare,dupa care masaj cu ulei de consum/masline fiert si racit,cu cateva picaturi de vitamina D in el.Asa-i place lui Paul masajul,de plange cand se opreste sotul.
-La 4 luni timpul cat sta treaz trebuie sa fie impartit in 2:jumatate pe burta,jumatate pe spate.
-In casa il tinem imbracat cu o hainuta in plus fata de noi
-Fara caciulita si manusi,chiar daca se loveste,le baga in gura,e bine,asa isi cunoaste corpul (sfat de la dr)
-Hainutele lui le spalam separat de ale noastre,folosim mai putin detergent si fara balsam.Dupa care calcate neaparat!!!!Asa m-am invatat eu!!!!
-Dr ne-a recomandat sa nu stergem funduletul decat cu vata imbibata cu apa,servetele umede chiar daca sunt pt copii tot contin alcool si ii irita.
-Diana eu am avut rani si dureri groaznice de sfarcuri,am folosit Garmastan insa foarte putin ameliora durerile si ranile.In schimb lapticul meu uns pe sfarcuri a facut miracole.
Cam atat mi-am adus aminte acum,sunt inca somnoroasa

Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Motanelul

Mergi la inceput