Rusine, mandrie sau indiferenta?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_23 spune:

Da asta asa e, la teorie suntem premianti...practica ne omoara pe noi! Cate din inventiile facute in ultimii ani au ajuns in practica?

Si eu nu inteleg un lucru, subiectul asta se vroia unul de sondaj, nu de morala.De ce nu poate fii acceptata parerea mathildei, de ce nu se poate accepta ca ea asa simte, si atat!
Fara sa incercam sa o convingem care mai de care cu argumente care mai de care mai destepte ca ea ar trebui sa simta altceva.
Tare-s curioasa daca mai are curaj cineva sa zica ca ii e rusine ca e roman acu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

traume, vinovatie etc, voi chiar ma faceti sa rad in hohote.
mi-ar placea sa am mandria catalanilor(spania), a flamanzilor(belgia) a francezilor, a germanilor sau din blocul estic a cehilor. dar nu simt asta ca sunt romanca. terminati cu prostiile ca nu stiu ce descoperiri, ce sportivi si de-asta ar tb sa fiu mandra. asta e parerea mea. nu am traume, nu ma simt vinovata sau alte prostii care s-au scris pe aici. pur si simplu nu sunt mandra. ce-i asa de greu de inteles? de ce romanii tb sa taie mereu frunza in 4 si sa dea conotatie filozofica unei pareri? eu am respectat parerea celor care au spus ca sunt mandrii. nu i-am judecat de ce ar fi mandrii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

mandri, ne-mandri, rusinati sau indiferenti, pana la urma tot romani suntem! imi vine sa fredonez "noi suntem romani/noi suntem romani"... dar mai bine s-o las balta sa nu supar pe cineva...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Edip

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:

Cate din inventiile astea sunt aplicabile si relevante in economie? Daca ar fi asa Ro ar exporta in continuu numai chestii de ultima ora. Din pacate nu suntem reprezentativi in nici un domeniu... Daca am recunoaste asta poate s-ar pune mana pe treaba dar noi ne credem buricii lumnii...

http://www.descopera.ro/stiinta/4622348-cele-mai-importante-inventii-romanesti

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Si de ce economia Ro e la pamant?

Ar trebui deschis un alt topic (nu cred ca ii este locul aici pe DC) Vis-a-vis de economia Romaniei de ex: Politica / Economie/UE
Citeste ce s-a intamplat de la crearea UE cu Portugalia, Spania , Italia etc.
Dar binenteles intrebarile tale se vor tine lant...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983

Citat:

Citat:

Citat:

Cate din inventiile astea sunt aplicabile si relevante in economie? Daca ar fi asa Ro ar exporta in continuu numai chestii de ultima ora. Din pacate nu suntem reprezentativi in nici un domeniu... Daca am recunoaste asta poate s-ar pune mana pe treaba dar noi ne credem buricii lumnii...

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Ar trebui deschis un alt topic (nu cred ca ii este locul aici pe DC) Vis-a-vis de economia Romaniei de ex: Politica / Economie/UE

Pai inainte de UE era Romania vreo putere economica si nu stiam eu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

luisa- off topic esti de la mine din pitesti.
acuma- da ca si grecia, portugalia, spania, italia s-au dezv mult ( m ales infrastructura) de cand au aderat la ue dar uitata-te putin in istorie- imperiul roman, grecia antica, marile cuceriri , colonii portugheze si spaniole. deci daca te uiti putin realizezi ca tarile astea au stapanit lumea candva, sunt cuceritori.in america latina se vb spaniola sau portugheza, in unele tari din africa la fel. da. primele tari ue au bagat bani multi in infrastrucutra lor. asa ar tb sa se intmaple si la noi dar.... ma rog asta e alt subiect asa cum ai zis si tu...asta incercam eu un pic sa le explic fetelor de pe forum care s-au ambalat degeaba. ca esti mandru atunci cand ai de ce nu doar mandria prostului cum se zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

e vorba de sentiment aici, nu topul celor mai puternice, cunoscute, prospere, bla bla bla natiuni... sondajul, daca am inteles eu bine se refera la cum percepi (sufleteste, pentru ca sentimentul vine din suflet, nu din ratiune neaparat) faptul ca esti roman...

eu zic ca daca simt rusine inseamna ca pentru mine n-au nicio valoare cultura , religia, toata educatia primita de la parinti, bunicii si stramosii mei nu inseamna nimic pentru mine, sufleteste nu ma leaga nimic de locul unde m-am nascut, ci ma uit doar in gradina vecina si zic "oh, ce tari sunt italienii/nemtii/englezii astia! de ce nu m-am nascut si eu acolo si trebuie sa spun ca m-am nascut intr-o tara de care nu au auzit sau daca au auzit, au auzit de rau"

"mandria prostului" este mandria omului care-si cunoaste neamul, care isi cunoaste istoria, care nu e ancorat doar in prezent, in globalizare, in "colonizarea moderna", e mandria omului care stie ca nu vine de niciunde, din cultura kitschului, are un trecut... e un om care are radacini...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mathilda

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

Monica
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

luisa- off topic esti de la mine din pitesti.
acuma- da ca si grecia, portugalia, spania, italia s-au dezv mult ( m ales infrastructura) de cand au aderat la ue dar uitata-te putin in istorie- imperiul roman, grecia antica, marile cuceriri , colonii portugheze si spaniole. deci daca te uiti putin realizezi ca tarile astea au stapanit lumea candva, sunt cuceritori.in america latina se vb spaniola sau portugheza, in unele tari din africa la fel. da. primele tari ue au bagat bani multi in infrastrucutra lor. asa ar tb sa se intmaple si la noi dar.... ma rog asta e alt subiect asa cum ai zis si tu...asta incercam eu un pic sa le explic fetelor de pe forum care s-au ambalat degeaba. ca esti mandru atunci cand ai de ce nu doar mandria prostului cum se zice.

tot off topic:
Opinia/ parerea personala trebuie respectata!
Cele scrise de tine mai sus...imi pare rau ca nu putem discuta/aprofunda...aici acest subiect sunt convinsa ca ne-am intelege!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Multam Grace.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
Pai inainte de UE era Romania vreo putere economica si nu stiam eu?

Ma faci sa ma gandesc la Romania ca la o ruda mai saraca. Asa fiind, ai iubi-o mai putin pentru ca e mai saraca sau mai vitregita de soarta?!...

Asa cum spunea si ariadna33: "e vorba de sentiment aici, nu topul celor mai puternice, cunoscute, prospere, bla bla bla natiuni... sondajul, daca am inteles eu bine se refera la cum percepi (sufleteste, pentru ca sentimentul vine din suflet, nu din ratiune neaparat) faptul ca esti roman..."

Mergi la inceput