Rusine, mandrie sau indiferenta?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Eu sunt trista.

Sunt trista pentru ca de ieri, cand ma gandesc la Romania, o vad ca pe o secventa din The Book of Eli unde picatura de apa sau bucatica de mancare sunt motive de violenta.

Acum o luna mamei mele i-au spart casa (noaptea cand dormea) iar ieri, in plina zi, in Piata Victoriei i-a smuls cineva de la gat lantisorul.

Sunt trista si am sa citesc posturile voastre despre mandrie ca sa incerc sa imi regasesc gandurile frumoase despre Romania.

Ioana & Arturicii'S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Desi nu voi inceta vreodata sa "simt" profund si adanc romaneste oriunde m-as afla, azi mai mult ca niciodata nu pot sa zic ca as avea cum sa simt o "mandrie" ca sunt roman. Si nu e neaparat pentru ca am vazut cum romanii nu au rabdare sa isi ingroape cu ganduri crestine ...macar... un mare artist, chiar daca de la poarta cimitirului ar incepe deja sa-l barfeasca ci au ales sa o faca de cand era pe patul de spital. La televizor aici se discuta despre reintoarcerea in masa a romilor si ii arata pescuiti de sub poduri cu zecile, in Romania politicieni cu ceasuri scumpe explica pensionarilor cum ar trebui sa se descurce si din 300 de lei ca atat poate "tara" sa le dea....Azi mai mult ca niciodata nu simt nici mandrie, nici rusine nici indiferenta, ma simt cumva cu sufletul gol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Sunt mandra pt realizarile mele, la fel cum sunt, cand se intoneaza imnul pt realizarile romanilor, and sunt premieri si romanii primesc premii, lauri....
Mi-e rusine cand mi se fac observatii, la fel mi-e rusine si atunci cand Ro este aratata cu degetul si aici simt si revolta de ce sa fiu bagata in aceasi oala cand eu nu am comis acel gest!
Sunt indiferenta uneori din comoditate, din egoism, din frica, deoarece nu pot actiona si simt acest sentiment si fata de tara uneori deoarece din punctul meu de vedere am facut multe pt tara:am facut studiile aici, am obtinut un loc de munca prin concurs, m-am casatorit, am copii, am casa....dar simt ca tara pt mine nu a facut si nu va face suficient incat sa sterga acest sentiment si de aceea mi-e indiferent.....poate daca eram in alta tara simteam ca si ea a facut ceva pt mine!

Deci dint toate cate putin!

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Se vorbeste aici de guvernanti, politicieni, tigani, hoti, criminali si tot ce se intampla rau in Romania. Dar oare, chiar ei si ceea ce fac ei, definesc aceasta tara?? Vreau sa cred ca nu, si vreau sa delimitam oamenii acestia de ceea ce inseamna Romania ca tara si neam. E adevarat, traim timpuri negre, de zeci de ani tara noastra a intrat pe o panta descrescatoare atat economic cat si cultural, dar mai ales MORAL. Suntem in evul intunecat si sunt slabe sperante ca in viitorul apropiat sa iesim la lumina. DAR, eu sunt mandra de tara asta, de istoria noastra de peste 2000de ani, de artistii si scriitorii nostri, de inventatorii care au ramas in istorie, de relieful nostru si de granitele noastre pe care ai nostri le-au aparat timpt de sute de ani. Suntem un neam de oameni frumosi, vorbim o limba superba, suntem toleranti si primitori ( desi facem pe zmeii pe forumuri), si de ce nu, suntem foarte inteligenti.
Daca acum nu ne este bine, nici noua, nici tarii noastre, nu inseamna ca n-avem motive sa nu fim mandri ca suntem romani.

Mergi la inceput