Gravidute cu tromobofilie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 39

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

mie nu mi-a zis nimic de aceste intreruperi
la sarcian trecuta mi-a facut un desen asa ca sa pricep eu de unde se intelegea ca valorile mari pe artere (probabil inclusiv notch) inseamana un flux al sangelui in hopuri. Banuiesc ca tot cam aia inseamana ..........

in 25+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Mi-au iesit si ultimele 'gene', PAI heterozigot si factor XIII mutatia V34L heterozigot (daca inteleg eu bine, asta ultima compenseaza putin, dar nu e bine sa se asocieze cu PAI)

La V34L scrie "unele studii au aratat o incidenta mai mare de avorturi recurente, mai ales daca se asociaza si mutatia promotorului genei
PAI-1."
La PAI scrie si "Starea de purtator al alelei 4G este asociata cu adipozitate si hipertensiune si un risc usor crescut de infarct miocardic, iar la femei cu preeclampsia." si cautand eu alte chestii am gasit ca unele laboratoare fac teste de preeclamsie, dar nu stiu ce grad de detectie au, ca daca au gen 30%...nu l-as face degeaba. Voi stiti ceva de detectarea preeclamsiei?

16+

*MTHFR C677T Homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Mai multi medici mi-au spus ca e bine ca in ultimele 3 luni de sarcina sa iau calciu. Saptamana viitoare cred ca merg sa-mi fac analizele si o sa vad cum stau.
Calciu il iau si pt bebe, previne rahitismul si am inteles ca pierderile mari de calciu sunt dupa nastere, asa ca o sa-mi fac provizii

MTHFR C677T Homozigot
+25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Buna fetelor! .dara cat dormeam inainte? cam 6 ore/noapte + atipitul de peste zi. Acum pregatesc micul dejun de cu seara, si in loc sa ma dau jos din pat la 6, ma dau la 9.00. Si la pranz, incerc sa mai dorm o ora.Pentru detectarea preeclampsiei se face in primul rand o analiza a urinei in care se urmaresc niste markeri anume. Alte simptome ar fi tensiunea marita si luarea rapida in greutate intr-un timp scurt (nu mai stiu cu retentia de apa cum este). Daca banuiti asa ceva, nu e de gluma, monitorizati-va tensiunea, incercati sa limitati efortul, stati cu picioarele mai sus decat sezutul (pe o perna, ceva), mancati fara sare, grasimi, dulciuri si in orice caz....fuguta la doctor pentru efectuarea analizei aceea de urina. Din cate am inteles este cea mai importanta. In cazul in care dr. considera ca sunteti in pericol, va decide tratament medicamentos si/sau internarea.Cat despre d-na dr. Avram, mie mi-e greu sa-i spun doar dr. Avram pentru ca este intr-adevar o doamna .In ceea ce priveste Clexane-ul si aspenterul, si mie mi s-a explicat ca si Georgiei, ca lucreaza complementar, unul pentru mama (si implicit pentru artere, uter), altul pentru bebe. Georgia si eu la fel, am avut o ovulatie mai tarzie (z17), dar piticoata mea a fost mereu mai maricica (ca pt ovulatie in z14). De aceea acum sunt asa, cu nervii in batista.Aseara m-au luat iar greturile si stomacul meu a renuntat la cina; azi dimineata m-am cantarit si in 24 de saptamani(maine intru in a 24-a) am luat in jur de 6 kg , dupa calculele mele in ultimele 2 luni am luat maxim 2 kg. Nu mai stiu ce sa-mi fac. Si acum fortatul asta cu apa nu-mi ajuta apetitul deloc. Va pe toate si sa ne auzim numai cu vesti bune!MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

danezza ... pt incurajari, sa dea DD sa fie bine pana la capat
dara, si mie mi s-a zis de notch prin sapt 18 (dr pop), acum insa nu mi-a mai zis nimeni nika (am facut eco inclusiv la dr herghelegiu); si exact cum iti zicea si danezza pana in sapt 20 nu sunt relevante IR-urile , ele avand calitatea de a scadea odata cu inaintarea in sarcina
tonirro , greutatea ta nu este neaparat un indicator ..am cunoscut si cu multe kg la mama si putine la bb si invers.. incearca sa mananci multe fructe , cara iti usureaza si trazitul si automat apare si "starea" de foame

cat despre dr avram , da e ceva deosebit .. si pe mine m-a sunat

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Merci Toni, Georgia. Am inteles. Ziceam de preeclamsie ca si PAI da risc. Cred ca la urina zici de proteine in urina, strangi urina 24 de ore (vezi si cat de mult a fost) si duci o proba si specifici ce cantitate totala a fost. Insa am descoperit ca mai e una de sange care verifica nu stiu ce PGF, PIGF sau PLGF (ca am gasit in toate felurile) si alte alea si spune daca ai risc. Daca ar fi metoda de detectie gen 95% (cum e dublu-test) as face-o imediat, dar daca e asa, slab predictiva, nu prea. Ca si PAI mi s-a scris ca predispune la preeclamsie si eu am greutate mare. Adica si obezitatea predispune.

16+

*MTHFR C677T Homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot*

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dara76

Merci Toni, Georgia. Am inteles. Ziceam de preeclamsie ca si PAI da risc. Cred ca la urina zici de proteine in urina, strangi urina 24 de ore (vezi si cat de mult a fost) si duci o proba si specifici ce cantitate totala a fost. Insa am descoperit ca mai e una de sange care verifica nu stiu ce PGF, PIGF sau PLGF (ca am gasit in toate felurile) si alte alea si spune daca ai risc. Daca ar fi metoda de detectie gen 95% (cum e dublu-test) as face-o imediat, dar daca e asa, slab predictiva, nu prea. Ca si PAI mi s-a scris ca predispune la preeclamsie si eu am greutate mare. Adica si obezitatea predispune.

16+

si eu am ceva kg .. dar daca ma mai gandesc si la preeclamsie .. o iau razna
Oricum, jos palaria, esti informata tare

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Danezza, merci, dar aia e, ca nu prea sunt informata, de-asta intrebam de aia cu preeclamsia, daca merita sau nu. Aia cu proteine in urina (cu colectat urina 24 de ore) iese daca deja ai preeclamsia, ori pe mine ma intereseaza aia de risc de preeclamsie.

Eu sunt pe cont propriu, nu pot lua concediu medical, nimic, ma intereseaza daca ajung la spital si nu mai pot munci. Cat nu muncesc, n-am niciun ban. De-asta ma agit cu preeclamsia, printre altele.

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrissa spune:

Buna,
am vazut ca intrebati din ce saptamana se opreste aspenterul.Eu l-am inceput cam cu 2 luni inainte sa raman insarcinata si l-am intrerupt in saptamana 29, pentru ca atunci am ajuns la Fundeni si mi-au spus ca trebuia oprit de la 28 de saptamani(am inteles ca daca iei in trimestrul III exista riscul de dezlipire de placenta, dar cunosc multe fete care au luat pana au nascut si au fost bine si ele si bebeii lor).Am continuat insa cu Clexane de 0.6 zilnic, pe care l-am facut de la 17 saptamani(de la 6 saptamani pana la 17 am facut Clexane de 0.4)Eu am trombofilie data de MTHFR A1298C

Cristina,fericita de bebe luptator Vlad-Stefan

Atat sunt de mare

Mergi la inceput

zsenia, ce e cu tine de lipsesti de la apel? esti bine? ne pregatesti surpriza? sa incepem galeria?

Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput