Gravidute cu tromobofilie - cap 4 -

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zsenia spune:

Buna Dara76,

Eu iti recomand sa nu te ingrijorezi mai mult decat trebuie. Daca ai un ginecolog care stie despre ce este vorba, deja esti pe un drum corect.

Apoi ia legatura si cu un hematolog ( dr. Simona Avram e ft ok, datele de contact le gasesti pe site-ul Medcenter) si pe parcursul sarcinii sa mentii legatura cu amandoi (ginecolog, hematolog).

Si eu am mutatia ta, insa anticoagulantul l-am inceput mai tarziu, deci depinde de fiecare caz in parte. Initial in perioada de preconceptie am luat acid folic de 5mg si dupa confirmarea sarcinii am trecut pe Femibion 1 + MagneB6 + Aspenter/Aspirin Cardio. Ulterior am trecut si la anticoagulant.

Din ce stiu eu despre MTHFR, este necesara o dieta echilibrata si un aport de B-uri care sa reduca riscurile formarii de cheaguri de sange etc.

Sarcina e obtinuta natural? De asemenea, ti-ai facut un profil complet de trombofilie: factor 2,5 etc? Homocisteina cum o ai?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

si eu care ziceam ca mutatia mea e mai agresiva fiind homozigota si mai rara. Din pacate se pare ca nu e asa!
Pup mutantele si burticile lor
PS: poate n-ar fi rau s atreceti la semnatura si nr de saptamani de sarcina si mutatiile sa stim cum stam

Citat:
citat din mesajul lui zsenia

Buna Dara76,

Eu iti recomand sa nu te ingrijorezi mai mult decat trebuie. Daca ai un ginecolog care stie despre ce este vorba, deja esti pe un drum corect.

Apoi ia legatura si cu un hematolog ( dr. Simona Avram e ft ok, datele de contact le gasesti pe site-ul Medcenter) si pe parcursul sarcinii sa mentii legatura cu amandoi (ginecolog, hematolog).

Si eu am mutatia ta, insa anticoagulantul l-am inceput mai tarziu, deci depinde de fiecare caz in parte. Initial in perioada de preconceptie am luat acid folic de 5mg si dupa confirmarea sarcinii am trecut pe Femibion 1 + MagneB6 + Aspenter/Aspirin Cardio. Ulterior am trecut si la anticoagulant.

Din ce stiu eu despre MTHFR, este necesara o dieta echilibrata si un aport de B-uri care sa reduca riscurile formarii de cheaguri de sange etc.

Sarcina e obtinuta natural? De asemenea, ti-ai facut un profil complet de trombofilie: factor 2,5 etc? Homocisteina cum o ai?

in 24+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zsenia spune:

personal eu nu tin la semnatura, dar o updatez acum . poate ar fi ok sa updatam si prima pagina, in felul asta putem vedea si acolo detaliile etc.

* MTHFR C677T Homozigot, FVL Heterozigot*
36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

aoleuuuu 36 sapt? m-ai socat! ce emotii .. ce putin mai ai . uraaaa
peste vreo 2 sapt facem galerie.
daca nu vreiu semnatura .. renunta la ea .. da-o incolo, era asa ca idee sa stim despre noi. bebelul

in 24+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Zsenia, la cat ai inceput injectiile? Cu o parte stateam bine, le facusem pentru dosar de fertilizare, just in case, dar am ramas natural dupa 1 an si o luna de incercari (desi am SOPC, dar am luat vreo 2 luni metformin si cam in a 3-a sau a 4-a dupa asta am ramas, o parte le mai fac maine si vreau sa fac tot maine programarea la dna dr. Avram, cand stiu ca am rezultatele, ca sa poata si dansa decide in cunostinta de cauza. Dr. mea ginecolog zice ca numai pentru mutatia asta nu ar trebui anticoagulare, avand in vedere restul care-s bune - sa vad cum stau cu cele pe care inca nu le-am facut. Adica Leiden e ok, factorul II e ok, si toate de la fosfolipid erau ok (lupic, etc.). Proteina S si C erau ok inainte de sarcina. Acum o sa le refac, si homocisteina si altele si restul de mutatii pe care nu le-am facut, PAI si XIII, plus fibrinogen, D-dimeri, etc.
S-a nimerit ca am aflat acum in week-end, adica vineri seara.
Am inteles ca dna dr. Avram ar fi in Cluj si vine mai rar in Bucuresti? Merge cineva la dumneaei la Medcenter in Bucuresti?

14+

*mutatie C677T homozigota a genei MTHFR*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Dara si eu la inceput aveam aceeasi mutatie ca si tine, intre timp am mai descoperit si un PAI heterozigot, si medicul ginecolog mi-a dat clexane, dar dna dr U nu.
Parerea mea e sa incepi sa iei femibion1 cat si acid folic pana reusesti sa mergi la un hematolog,iar daca programarea dureaza mai mult si vrei neaparat la dna dr Avram incearca sa faci rost de adresa ei de mail si ii trimiti rezultatele la analize scanate.

MTHFR C677T Homozigot
[ gravi ]+24

Mergi la inceput

Merci Suzieq, e important sa stiu ca nu se supara dna dr. Avram daca i le trimit pe mail. Daca stie cineva adresa si e atata de amabila sa mi-o transmita pe PM, as fi recunoscatoare. In functie de ce imi spun maine - durata analize/durata programare - trimit pe mail ce am. Ca si pentru PAI si XIII cred ca va dura ceva sa vina rezultatele.
Da, acid folic luam de dinainte de conceptia si am luat pana in sapt. 14, practic am intrerupt cam 3 zile doar, ca intre timp am aflat de mutatie si am luat din nou. Mi-a zis dna dr. ginecolog sa iau toata sarcina in cazul mutatiei (imi spusese sa intrerup la 14s initial).

14+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput

Danezza, de ce zici ca nu e agresiva? Adica nu stiu la ce te referi. Eu mi-s noua 'in domeniu' :)

14+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Neaparat sa iei acid folic si femibion pana reusesti sa ajungi la hematolog sau poti incerca si la un medic ginecolog care are un istoric in urmarirea sarcinilor cu trombofilie.

MTHFR C677T Homozigot
+24

Mergi la inceput

Acid folic iau deja, B-uri parca nu le-as lua pe toate, vazusem ca B-urile necesare pt mutatia asta sunt B6+B9+B12, nu toate B-urile, am incercat sa gasesc la noi combinatia asta, dar singura mai apropiata a fost un Doppel-Herz care are in plus si B1 si magneziu, dar macar nu are toate B-urile. Mi-e teama de b-uri cu pofta de mancare, din cauza greutatii, am probleme cu greutatea. Si obezitatea da risc mai mare decat mutatia asta. Doppel herz asta cu b-urile pt. hiperhomocisteinemie il iau de maine dupa analiza, ca vreau sa fac determinare de B12.

Stiti ginecologi cu experienta in trombofilie? Eu am mers la dr. mea ca aveam incredere ca e la curent cu cele mai noi studii, pana acu' nu m-a dezamagit cu SOPC, cu nimic, mereu le stia pe cele mai noi.

14+

*MTHFR C677T Homozigot*

Mergi la inceput