Gravidute cu tromobofilie - cap 4 -
Raspunsuri - Pagina 23
MeAlex spune:
Irina, nu stim de ce i-a zis asta...ea are si trombofilie...cred ca de fapt e cam acelasi lucru, pentru ca trombofilia impiedica uneori fixarea embrionului sau se fixeaza prost...si atunci Metforminul ajuta. Prin tratament are o ovulatie mai "buna", ovocite de calitate si o fixare buna.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060
kraluca spune:
Buna tutror!
sunt o graviduta in 22 saptamani diagnosticata cu trombofilie in saptamana a7-a de sarcina (2 mutatii heterozigot). am facut tratament pana acum cu aspenter (1 tableta/zi) si vitamine (elevit, femibion, cetebe, ferrum m, magneB6). de ieri am inceput administrarea de clexanne 0.4/zi, la indicatia dr ginecolog, chiar daca bebele este bine si in concordanta cu varsta cronologica. mi-a fost facut instructajul ieri, si astazi urmeaza sa-mi administrez prima injectie cu clexanne.
ma bucur ca ati deschis acest subiect si sunt sigura ca voi avea multe nelamuriri. va poop si va doresc multa sanatate!
zsenia spune:
Buna kraluca,
Din ce motiv ti-a recomandat sa treci pe Clexane? Ai facut poate alte analize pe care le urmariti si nu au iesit asa bine (INR, timp quick, D-Dimeri, altele)?
Sarcina usoara in continuare!
Citat: |
citat din mesajul lui kraluca Buna tutror! sunt o graviduta in 22 saptamani diagnosticata cu trombofilie in saptamana a7-a de sarcina (2 mutatii heterozigot). am facut tratament pana acum cu aspenter (1 tableta/zi) si vitamine (elevit, femibion, cetebe, ferrum m, magneB6). de ieri am inceput administrarea de clexanne 0.4/zi, la indicatia dr ginecolog, chiar daca bebele este bine si in concordanta cu varsta cronologica. mi-a fost facut instructajul ieri, si astazi urmeaza sa-mi administrez prima injectie cu clexanne. ma bucur ca ati deschis acest subiect si sunt sigura ca voi avea multe nelamuriri. va poop si va doresc multa sanatate! |
danezza spune:
sunt si dr care nu merga cu aspenter pana intr-o faza avansata a sarcinii si atunci intrerup aspenterul si introduc clexane. Dupa parerea mea, la 2 mutatii hetero, e foarte bine ca i-a at clexane. Ralika te asteptam cu impresii dupa prima injectie. O parte dintre noi, suntem veterane
in 22+
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
kraluca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zsenia Buna kraluca, Din ce motiv ti-a recomandat sa treci pe Clexane? Ai facut poate alte analize pe care le urmariti si nu au iesit asa bine (INR, timp quick, D-Dimeri, altele)? |
aici este si nedumerirea mea, deoarece analizele mele au iesit bune (AP, INR, APTT, proteina C, proteina S), iar bebelul este bine... fibrinogelul a iesit cu valori mai mari, insa am citit ca e normal in sarcina. pe asistenta de la hematologie (ca dr U nu era) am intrebat-o de 3 ori daca este vreun risc si mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca doza de 0,4 e puerila.... oricum, dr ginecolog mi-a spus sa urmaresc analizele saptamanal, iar aspenter-ul l-am redus la 1 tableta la 2 zile
kraluca spune:
am incercat sa-mi fac in seara asta injectia, insa nu am reusit... pana la urma sotul meu m-a injectat... poate maine seara voi avea mai mult curaj
MeAlex spune:
Kraluca, ce mutatii ai? Pentru 2 heterozigote, as inclina catre anticoagulant. Ti-a masurat IR-urile?
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament pregatire sarcina: Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 2/zi, Q10 1/zi, Folowise 1/zi, aspenter 1 la 2 zile
pentru
http://www.fertilityfriend.com/home/2f1060
kraluca spune:
mutatiile heterozigote ale MTHFR C677T si A1298C... am intrebat-o pe dr despre IR la eco de 22 sapt, insa mi-a spus ca rezistenta (sper ca astea sunt IR-urile) se masoara mai incolo... nu am insistat, pentru ca nici eu nu eram prea informata pe aceasta tema.
23
danezza spune:
Da, IR-urile sunt rezistentele pe arterele uterine si NU, nu este adevarat ca nu au importanta acum. La 22 sapt au cea mai mare importanta, poate fetele ma completeaza.
Sa ne spui daca azi iti iese treaba cu injectia
in 22+
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
kraluca spune:
intr-un final am reusit sa-mi fac injectia singurica... prima data am introdus acul si apoi l-am scos, apoi am introdus din nou acul si am bagat putin ser si cand a inceput sa ma doara am retras acul... dupa mai multe ezitari am introdus din nou acul, tot serul si... surpriza: nu m-a durut! am presupus ca de la adrenalina nu am mai simtit .
sunt un pic sperioasa si ma examinez mereu sa vad daca nu am vanatai pe corp, pulsul marit sau sangerari inexplicabile.