mucisori de care nu mai scapam
![](images/user_woman.png)
Buna fetelor care sunteti logate. Sunt noua pe acest site si am nevoive un un ajutor din partea voastra. Tudor, 2 luni, are nasul infundat de 1 sapt si nu-i mai trece. am fost si la medic care ne-a prescris ser efedrinat dar inca nu am scapat de mucisorii care-l necajesc mai ales in somn. ce sa fac?
Raspunsuri
mariana_alex spune:
Buna! Pe noi ne-a chinuit mucii cam 1 luna si nici acum nu pot spune ca am scapat definitiv. Conteaza foarte mult aspectul mucilor: daca sunt aposi si transparenti nu poti decat sa ii pui ser fizilogic in nasuc sau apa de mare (Humex apa de mare pentru noi nascuti...am folosit noi desi fetita mea are 1 an) si sa cureti nasul cu batista bebelusului. Dar nu trebuie exagerat si cu abtista bebelusului caci si mucii acestia au rolul lor , eu o aspiram numai inainte de culoare , 2-3 ori/zi...maxim. Eu i-am pus si ulei volatil de eucalipt pe o batista umeda langa nasuc cand dormea pentru a-i usura respiratia DAR NU STIU DACA E INDICAT SI LA BEBE ASA MIC DE 2 LUNI. Daca mucii sunt in cantitate mare si-s galbeni-verzui ar trebuii sa-l vada un doctor caci e posibila o infectie si sa fii atenta sa nu ajunga la urechi sau plamani...e bine sa-i faci un exudat nazal ...
Deci fii foarte atenta la volumul si culoarea mucisorilor!!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
elaga spune:
Pune-i ser fiziologic cat mai des, umezeste aerul din incapere, aerul uscat poate infunda nasucul bebelusilor. Exista creme pentru desfundarea nasului dar nu stiu daca nu e prea mic. Eu folosesc Pulmex.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
1. e foarte posibil sa fie vorba despre un virus, circula acum o pacatoasa de viroza si asa se manifesta la inceput, cu nas infundat si muci; asadar, daca mucii nu capata aspect galben-verzui, nu te agita sa te gandesti la antibiotic, pentru ca nu e cazul daca infectia este de natura virala
2. foloseste ser fiziologic/spray humex cu apa de mare + batista bebelusului/aspirator nazal ori de cate ori este cazul in timpul zilei, si neaparat seara inainte de culcare; pompita de cauciuc nu prea are randament la productie sporita de muci; batista bebelusului e cam scumpa, dar merita toti banutii, te vei minuna cand vei vedea cati muci pot exista intr-un nasuc atat de mic
3. vase cu apa pe calorifer pentru cresterea umiditatii aerului in casa sau folosesti un umidificator
4. pui sub salteluta bebelusului cateva carti, astfel incat sa doarma cu capul putin mai sus decat picioarele, il va ajuta ca secretiile sa se scurga mai usor din nas si sa respire mai usor
5. spunea elaga despre pulmex baby; cred e periculos pentru un copil atat de mic (scrie in prospect ca nu se recomanda copiilor mai mici de 6 luni), iar fetita mea facea imediat reactie alergica locala pe piele din cauza acestui unguent, se inrosea puternic si urla de usturime; exista candva in farmacii wick vaporub, nu stiu daca se mai gaseste; poti folosi capsule cu ulei volatil"baby inhalant", se picura continutul unei capsule pe o batista si se aseaza batista in preajma copilasului, dar nu in imediata lui apropiere; vaporii de ulei ajuta la eliberarea cailor respiratorii
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
ali spune:
Pune ser fiziologic si cu batista bebelusului curata bine.
Noi trecem prin aceleasi lucru acum.Am gasit pentru nas la farmacii Nazomer( apa de mare) cu echinacea si Nazomer cu propolis.Sunt foarte bune.Si scrie ca sunt si pentru nou nascuti.
CAnd era Andrei mic am cumparat picaturi de ulei de Raceala si gripa , de la Fares si am pus cateva picaturi in apa din lampile acelea de aromoterapie.Ajuta foarte mult.
Apropo de muci verzi care indica infectie.Nu de mult m-am intalnit cu o tipa casatorita cu un neamt cu 2 copii nascuti acolo.
Fetita de 4 luni tocmai stranutase si din nasuc i-au curs niste muci verzi....Eu deja eram ingrozita ca am zis ca e infectie si ca nu-i da antibiotice?.Ea foarte linistita mi-a zis ca are indicatie de la moasa cu care a nascut in Germania ca atunci cand are probleme de genul asta sa taie o ceapa in 4 si sa o atarne deasupra patutului intr-un saculet. La baiatul cel mare de 4 ani zicea ca a functionat chestia asta pana acum.Zicea ca singura neplacere era ca mirosea la ei in casa tot a ceapa.
Multa sanatate.
ali
Mama fericita de Andrei
ioanacernea spune:
Va multumesc pentru raspunsuri,
Mucisorii nu sunt transparenti dar nici verzui ci albi/mat. Folosesc nazomer cu echinacea si batista bebelusului dar tot nu scpam de ei. Sunt instalati de o saptamana. Volumul s-a redus..dar cand dispar...ca saracutul se mai si ineaca cu ei in somn
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ginye55 spune:
Si noi am avut probleme cu mucisori persistenti: i-am facut exudat nazal si i-a iesit stafilococ auriu. Dupa trat corespunzator am scapat de mucisori.
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
![](images/user_man.png)
m_ella2005 spune:
Pentru linistea ta si din experienta mea, mai bine mergi la un doctor pediatru. Pe ideea ''lasa ca-i trece'' asa am stat si noi (cand bebelusa avea cinci saptamani) cu batista bebelusului si ser fiziologic si ne miram de cati muci putem scoate. Debutul nostru a fost intr-o vineri cu putin stranut si mucisori, fara temperatura (la recomandarea med. de fam. i-am dat eurespal); duminica putina tuse, iar marti seara deja ne internam la urgente - diagnostic: pneoumonie interstitiala. Am stat o saptamana in spital cu antibiotic.
Medicul de familie spunea ca daca nu face temperatura e bine. Medicul pediatru a spus ca primul lucru care trebuia sa ne ingrijoreze era lipsa temperaturei. La o varsta asa de mica, daca bebelusul nu face temperatura e un semn mare de intrebare deoarece organismul nu are putere sa lupte impotriva virusilor.
ioanacernea spune:
Am fost la pediatru si mi-a dat Eurespal, ser efedrinat de 0,5 si zyrtec pentru 5 zile. Mi-a spus ca greu se scapa de acesti mucisori care ii necajesc pe cei mici. Totusi de cand folosesc batista bebelusului Tudor doarme mult mai bine noaptea. Speram sa scapam in cateva zile.