Prietene la bine si la greu - 61
Raspunsuri - Pagina 19
laurairina13 spune:
Se pune ca la noi la mare bate vantu tot anu, iar acu cu ploile e un vajgalau de nici mie nu imi vine sa ies??Plus ca inca nu i-am luat hainute groase de iarna ca aici cu vantu asta zici ca sunt pe minus gradeleDeci noi consemnati in casa am stat o saptamana, fix de cand ne-am mutat..Asta ca sa ma satur de apartamentu cel nou
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
laurairina13 spune:
Floricik da Zburly nu se dezice nici acu la varsta asta de zbenguieli nocturne?? Un pup mucios sa rezisti, eu una nu cred ca as putea
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
monis5 spune:
neatza
eu stand singura acasa, numai tampenii am facut
aseara mi-am pus termometrul ca mi se parea mie nu stiu ce si in secunda doi am si uitat treaba asta, am sarit in canapea la joaca cu Iulian si mi-a cazut termometrul pe parchet si s-a facut zob. Am stat 15 minute sa matur mercurul de pe jos, nici nu stiu daca l-am strans pe tot , mama lui de pacatos. Inafara de stresul asta, imi si pare rau de termometru ca mai nou astea cu mercur nu prea mai exista prin farmacii, maine ma duc sa vanez altul . Si dupa ce ca-s tuta, am fost si mai tuta si am aruncat mercurul in graba, ca sa termin cu dezastrul, unde credeti? in buda . Unde evident este si acum si va mai fi 30 de ani probabil
Azi dimineata nu am reusit sa incalt piticul cu o gheata si m-am enervat absolut ingrozitor si apoi m-am simtit si mai ingrozitor.
La pranz i-am dat legume pasate si pastrav fiert din care a muscat singur. Am fost amandoi f incantati, pana cand spre finalul mesei, ceva nu i-a mers bine pe gat si a vomitat o gramada din mancare, de ma intreb daca i-a mai ramas ceva in stomac.... Si ziua inca nu-i gata
Lumi_calin scuze, ai zis intr-adevar de brocho ala, dar am uitat . Uite, de cand a lasat Coquelicot linkul asta s-au mai scris niste lucruri pe acolo. Poate gasesti ceva idei .
Pai si cand ati stat in spital cu febra cea mare si rea, ce a avut copilasul pana la urma?
Rosie cruda nu i-am dat inca. Pernuta? No way, poate dupa 2 ani. Oricum, mai incolo, nu vad la ce i-ar folosi acum...
Smara nu cred ca putem sa evitam toate cele, oricat de grijulii am fi, din pacate . Hai ca poate e doar un episod usor, hang on.
Si la noi salteluta are diverse denivelari (e cu iarba de mare) ca tot asa sare pe ea etc, dar o mai ridic, o mai bat, o intorc pe partea ailalta si ma gandesc sa ma documentez mai bine cand o fi sa schimbam patutul, pana atunci o las pe asta. Oricum, in mai putin de 1 an trebuie sa-i luam patut nou, asa ca vedem atunci...
Citat: |
citat din mesajul lui laura - andreea Nu stiu daca v-am mai spus despre moda in Danemarca (e posibl sa se practice si in alte tari friguroase): bebelusii sunt tinuti iarna sa doarma afara pana la maxim -25 grade. Sunt imbracati bine, feriti de vant si lasati afara. Se considera ca asta le ajuta mult imunitatea. |
confirm. In Norvegia sunt gradinite unde nici macar nu au paturi, scot copiii la somn afara in carucioare, cu hainutze adecvate si saci de dormit.
Treaba asta cu statul in casa e o chestie de... nici nu stiu cum s-o numesc, de lipsa de ceva, care ni se trage fie din felul de a fi al poporului nostru, din comunism, din lipsa de informare, educatie, din toate astea.... nu mi-e clar, dar cert e ca avem niste frici si niste temeri de te doare mintea. Si sunt atat de adanc sapate in noi, ca nu stiu cum si daca vom scapa vreodata de ele. Si eu ma surprind foarte des cu ganduri de astea, vai sa nu ies ca e frig, vai n-o fi rece iaurtul din frigider, vai, n-o fi curent etc etc. Si-mi trebuie un efort considerabil sa trec peste ele si sa le ignor. Complicata treaba
Floricik aka Lore-Lore f tare Zburly a ta
Lylyana frumos foc Alexul, are o fatza asa dulce si serioasa . Il pup eu pe el tare.
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
dankutza spune:
citat din mesajul lui broscuta_80 Petitie As dori sa se poata face ceva in privinta inmultirii neuronilor pentru ca imi simt capul din ce in ce mai gol pe dinauntru |
Stai sa-ti vezi starea neuronilor dupa cateva saptamani de lucru.
Cand am reinceput munca, mi se intampla sa ma pierd in mijlocul frazei. Imi notam tot felul de chestii pe o foaie, ca altefl ajungeam in balarii.
In momentul de fata sunt obosita la scoala, dar mi-am recapatat neuronii. Insa selectez tare ce tin minte si ce nu.
Dana, mama lu' Pinky
dankutza spune:
citat din mesajul lui lumi_calin intrebare?/i 1.ati dat rosie cruda(fara seminte si coaja)la copii?? eu vreau sa ii fac un pateut si parca i l-as da cu niste rosie cruda... 2. culcati bebeii cu capul pe vreo pernuta(gen puiut) sau tot pe un scutecel???? |
1. Am incercat sa-i dau rosie cu branzica calcica. AM scos coaja si semintele, am blenduit-o cu branza, dar..... degeaba, a fost cah si gata.
2. Pinky nu doarme cu capul pe nimic, nici scutecel, pernuta sau altceva. AM citit eu ca nu e bine si de aceea nu-i pun nimic. Doarme cu capul pe salteluta si invelita cu pilota. MA si mir ca sta invelita. Am scapat sa-i cumpar saculet.
Dana, mama lu' Pinky
dankutza spune:
citat din mesajul lui smaranditza Da, LumiC, tocmai citeam acum ca si la voi e cam la fel. Ma rog sa se faca bine toti puiutii bolnaviori. Rosie cruda nu i-am dat inca. Nici pernuta nu are, si nici nu cred ca ii pun curand. Poate mai spre doi ani incolo... Chiar azi-dimineata ma uitam la saltea ca parca s-a cam "tocit" pe mijloc , si in parti e putin mai ridicata. Desi am luat din aia de cocos, mult laudata ca e rezistenta... Sau e rezistenta ea, dar nu la prunci duracell ca al meu, care mai nou se prinde cu mainile de marginea patutului si sare ca mingea, cu amandoua picioarele. Probabil voi trata cu bunicii sa il cadoriseasca pe Timi la un an si cu o saltea ca nu-mi place deloc cum arata. |
LA fel arata si a mea. E din cocos de 6cm. Tot pe mijloc e tocita, desi copilul doarme prin tot patul. Din cand in cand o mai intorc. Singurul avantaj pe care l-am gasit la aceasta saltea este ca nu transpira vara deloc. Noi 2 eram lac de apa in pat si ea nimic. Daca o puneam pe canapea sau in patul nostru era si ea transpirata toata.
Dana, mama lu' Pinky
dankutza spune:
citat din mesajul lui smaranditza Dankutza, dar ce bine mananca Pinky!!! Timi nu mananca asa decat in zilele lui bune. Daca nu lua cine stie ce in greutate si nici nu manca mai nimic, intelegeam ca-ti faci griji. Dar asa...eu zic sa o lasi in pace, ca va creste in ritmul ei printesica. Oricum, eu nici nu mi-o pot imagina grasa pe ea. Pup-o din partea mea. Tare ma bucur de progresele ce le face. Go, Pinky, go! Arata-le de ce esti in stare! |
DA. Chiar mananca bine. LA pranz rade 200g de legume plus carnita. E regula! MAi mananca si 120g fructe de toate soiurile, sau doar un singur fruct, sau 2 fructe, in functie de fructiera. Dupa-amaiza ceva usor (piure de sfecla rosie amestecat cu lapte/ broccoli cu branza/ cereale cu iaurt/ fruct amestecat cu iaurt/ o galusca cu un pic de supa/ ardei copt cu branza etc). Mai si rade si vreo 100 ml de lapte cu cereale si s-a dus ziua. MAi are si zile proaste, cand nu mananca gusatrea de seara sau cerealele. Nu prea mai vrea lapte sau lapte cu cereale. Asta-i problema acum.
Dana, mama lu' Pinky
monis5 spune:
vroiam sa va las 2 linkuri:
1 - legat de olitele de care se vorbea ieri - o alta metoda de... evacuare...
si 2 legat de sezonul rece
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
coquelicot spune:
Buna seara, buna seara,
Multumesc tare, tare pentru urari:). Ospatul de la miezul noptii a fost frumos asezat pe mese (prajitura cu prune, niste ciocolata, porumb fiert si ciuperci fripte, peste, toate din merindele via casa parinteasca),am aliniat bancutele, numa' meseni cheflii ne-ar trebui.
Azi am profitat sa ma mut cu catzel, purcel si copil luniversat la mama personala pentru ca Opait S.A s-a gasit sa remedieze nush ce chestie azi. Au si raspuns impertinent: Da'ce? Nu va uitati la stiri?
Gaz, deloc, centrala, ioc, fir de forumit, ba, asa ca ne-am jucat in deplasare.
Am spart si borcanelele cu mancare si cel cu fructe si dupa cateva minute si cel cu legume.
In rest, incepem sa depunem actele de divort de fam Muciovici, dar dureaza ceva pana ne vom desparti amiabil. Dar, cica cu mita, se rezolva in 2 zile. Muc cel mic, fiul familiei Muciovici, inca ma sacaie daca il las pe Matei afara, la joaca.
Va pup, nu am eu prea multe de spus, sunt cu casa vraiste si fara bunici ajutatori, n-am bec in bucatarie si bajbai dupa o cana cu apa, d-astea profunde.
mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)
krelia spune:
Bonsoir din nou la ceas de...seara...evident..inca neademenita de Enii cei sexi, goi si nepudici
Sa rasfoim asadar
Broscutz, succesuri la munci si felicitari pentru dintoc
Ai...ai...ai..ce amintiri de rockereala mi-ai adus...si ce dor imi e de blugii mei slim, negri...de camasa mea kaki, scrisa cu pixu' (autentica de la armata, nene), de bocancii iarna-vara, de esarfa de la mana, de bratarile cu tinte, de geanta care atarna pana la genunchi si de geaca mea de motor
Laura, danke sehr, du bist so süß
Dozz, cum merge treaba cu violetu' + petrini? Drum bun catre Egipt! (ti-as spune sa-mi aduci si mie un magnetzel .....da' mi-e ca ma incinge hazbandu', ca mai are un pic si cade usa de la frigero de la atatia magnetei...si nici nu prea se cade, ca nah...nu rezonaram noi inca asa, personel ....(dar data viitoare cand mai pleci in Egipt, nu scapi )
Ralu, sper ca v-ati dixtrat in Poiana...da' sa nu carecumva sa aduci fulgii p'aci, da?...ca ne mai trebe neste razisoare plapande de soare, asa..otzara, de control, macar
between the lines.....sunteti super tari ca reusiti sa luati temperatura copiilor....invartecusu' asta al meu nu sta nici la schimbat, daramite sa-i pun termo' la locul cu pricina...iar termo-suzi n-o mai vrea sub nici o forma...
Diana, me..liked the movie with Teo
Licurix, scurt...ca sa nu te retin ...noua ne facusi cinste de petrecerea asta aniversara, au ba? (ori n-am fost eu pe faza si atunci ma duc sa ma dojenesc singurica in oglinda )
(ah..btw (iete mah...ce prescurtari stie babonu'....noroc cu tehnologia asta tinerica )....felicitari pentru silueta ..si ca sa-ti raspund la intrebare...pe mine nu m-ar deranja...pt ca e un act intim intre mama si copil (si respect tocmai lucrul asta)....asa cum mi se pare de altfel si pupatul tinerilor pe strada...si faptul ca ea sta cu picioarele peste el, pe banca si el are mana sub tricoul ei (sunt perversa? sau par nesimtita?)....daca m-ar deranja....as alege sa nu ma uit. Pe principiul "daca nu-ti place emisiunea lu' Mircea Badea, schimba canalul din telecomanda"
Lavi, je nu apucai sa te urez....sa fie intr-un ceas bun cu samburelu' (sa fie sa lansam niscaiva pariuri ce va fi si cand se va naste?)
tot between the lines...si poate putin cam tardiv....desi, sunt convinsa ca voi stiti asta...daca as fi fost de partea "vacilor cu tzatzele p'afara"...n-as fi dat nici macar o musca strivita (cred ca tocmai am inventat o noua expresie ) pe parerea celor din jur, daramite sa ma mai obosesc explicandu-le....asa cum exista categoria celor care incearca sa pastreze o limita sanatoasa in cresterea copiilor, fireste ca exista si categoria celor care dau ciocolata copiilor sub 1-2 ani, sarmale sau mici (caz cunoscut personal)...si cred ca cele doua nu se vor contopi niciodata. As fi curioasa daca s-a facut vreodata vreun sondaj in privinta asta....cat si in privinta celor care vor si pot, a celor care vor si nu mai pot sau a celor pot si nu mai vor....
Gabitza, intrebare de 10 puncte: cu ce ai acrit ciorbita mucosilor? (eu ma gandeam sa sap undeva, prin cunostinte/amici, dupa niste bors autentic, sau macar niste corcoduse la borcan)
Monis, salut salut ...sa-mi pove' si mie de orelistu' tau caci s-ar putea sa am o vorba cu el...de fapt nu eu..ci nasu' lu' hazband ..
apropos de mar cu biscuiti...mai demult o intrebam si eu pe mama...ce imi mai dadea in afara de combinatia asta cu biscuiti...se pare ca ac. combinatie era cam omniprezenta in meniul de dimineata...
si..apropos de pazitorii astia....io-l salut p'al meu si ii doresc toate cele bune
Hm...nasol cu pataniile tale...treci peste...vorba aia..what's done is done....termo' cu mercur...din cate stiam, nu prea se mai fabrica...dar poate ai noroc totusi si gasesti.
Flo....asa face fi-miu cu cutiile de lapte, ori de cate ori mergem sa ii refacem stocul ..jap cu ele pe jos...
Dankutza, si mie imi pare ca Pinky papa ok. O avea ea arderile mai rapide, ca doar trebuie sa se pastreze gazeluta, pentru cand o concura la miss ...chiar, pedi ce spune?..oricum, felicitari pentru reusitele fetitei tale!
Ione, da pace mintilor odihnite. Punct.
Lyly, care mai e situatiunea la voi? Pup Alexutu' fotogenic si cu buzica sparta !
LumiC, sanatate multa puiucului tau!
(Eu nu i-am dat pana acum decat morcov crud, pe care l-a molfait mai mult...deci, rosie, nu. Ce fel de pateut vrei sa ii faci? Ah, si nici nu il culc pe vreo/vreun perna/scutecel )
Smara, asa face si fi-miu....tzopaie ca o minge ...mai ales cand il vede pe taica-su ca a venit acasa..
Raluci, ush-ush la mucisorii aia doi...sa plece cat mai repede de la Renus din nasuc
Coque, trimit la tine ravas cu o lanternutza, o lumanare cu parfum de scortisoara si o bricheta ca sa aprinzi mirositoarea...sa nu mai bijbai dupa apissa si sa-mi dai si mie o ciupercussa si un porumbel...promit sa stau cuminte la masa si cu mainile la spate...asta pana scoate careva beilisu...sau limoncelo ala dupa care mi s-au lungit toate alea ...no, hai sa traiasca Mateiu', la ultima lui luniversare!
Q.E.D.
PS. va multu' retroactiv de urarile de ziua noastra si de gandurile catre noi
_
Krelia, mami de tzutzupid Rares-Mihai (05.11.2009)
Muhammad Ali